Bijna 80% van de topmanagers ziet blockchain als een tactische prioriteit

Een even groot percentage van de leidinggevenden denkt dat de beveiliging en regelgeving nog steeds de belangrijkste belemmeringen voor een grotere acceptatie zijn, al volgens een onderzoek van Deloitte

De financiële dienstverleningssector beschouwt digitale activa en hun onderliggende blockchain technologie als een strategische prioriteit voor de sector, zo blijkt uit een nieuw onderzoek van Deloitte.

Uit het onderzoek, waaraan 1.280 senior executives en professionals in de financiële wereld deelnamen, bleek dat ongeveer 80% van alle respondenten denkt dat hun bedrijf binnen enkele maanden volledig op digitale activa is overgestapt. De groep bestond alsmede uit ongeveer 81% van de leidinggevenden die gelooft dat de schaalbaarheid binnen de blockchain technologie deze mainstream adoptie aandrijft.

Hoewel het totale percentage van deze leidinggevenden optimistisch over de positieve invloed van blockchain hoog was, steeg het cijfer zelfs tot 97% als het om de toekomstige zakelijke vooruitzichten ging.

Volgens deze ‘2021 Global Blockchain Survey’ zijn bijna alle leiders van vooraanstaande bedrijven in de financiële dienstverlening van mening dat de acceptatie van crypto en blockchain technologie de traditionele bedrijven een concurrentievoordeel geeft ten opzichte van degenen die bij de trend achterblijven.

De financiële dienstverlening managers denken dat van alle mogelijke bedrijfsgebieden en gebruiksscenario’s de projecten die bewaring diensten, nieuwe betalingskanalen en investeringen leveren, een versnelde ontwikkeling zullen zien.

Volgens de studie zullen deze drie sectoren namelijk revolutionaire blockchain projecten zien, waarbij 45% van de respondenten de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van financiële bewaring benadrukt. Ongeveer 42% zegt dat bedrijven nieuwe betalingsopties moeten invoeren en bijna 41% denkt dat de reguliere vermogensbeheerders blockchain oplossingen nodig hebben die op beleggingsportfolio’s afgestemd zijn.

Maar ondanks dat deze leidinggevenden uit de financiële sector behoorlijk optimistisch over het gebruik van digitale activa en blockchain technologie zijn, vindt een groot percentage eveneens dat er nog veel op het gebied van veiligheid en regelgeving moet gebeuren.

Van de respondenten benadrukte ongeveer 60% dat regelgeving de grootste belemmering voor de algehele acceptatie en het gebruik van crypto-activa vormt. Ongeveer 70% van de respondenten was van mening dat beveiligingsproblemen daarbij de hoogste prioriteit hebben, waarbij de meeste uitdagingen met cyberbeveiliging en andere vormen van kwaadwillende online aanvallen verband houden. 

The post Bijna 80% van de topmanagers ziet blockchain als een tactische prioriteit appeared first on Cryptostart.

All Dutch and English crypto news!

Plaintiffs amend complaint in Tether lawsuit for alleged USDT scheme

The class-action lawsuit alleges Tether and Bitfinix conspired to manipulate crypto market prices.

Bitcoin’s top 100 ‘dustiest’ wallets contain over $88M in BTC

More than $88 million is held in the top 100 Bitcoin wallets, which are classified as containing a “minuscule amount” of BTC.

SEC directs final S-1 submissions for Ether ETFs with target launch on July 23

SEC mandates final S-1 filings for Ether ETFs by July 16, launch set for July 23. Invesco, Galaxy set fees at 0.25%; VanEck, Franklin Templeton at...

Ether could outperform Bitcoin after spot ETF launch: Kaiko

According to Bloomberg analyst Eric Balchunas, the highly-anticipated Ethereum ETFs could launch in the United States by July 23.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo