Beursgenoteerd bedrijf MetroMile koopt Bitcoin, maar aandeel daalt 22%

Is het seizoen weer begonnen waarin grote bedrijven aankondigen bitcoin te kopen en te bewaren? Als dat zo is, dan geeft MetroMile het startschot. Het in San Francisco gevestigde autoverzekeringsmaatschappij heeft gedeeld dat ze bitcoin hebben gekocht in de rapportage voor het tweede kwartaal van dit jaar. Het bedrijf is genoteerd op de Nasdaq-beurs met de ticker MILE.

Koers van Metromile

De koers van bitcoin en die van MetroMile rijden allebei een andere richting op. Bitcoin stijgt, maar MetroMile heeft vandaag juist 22% moeten inleveren. Dat is een enorm percentage voor een beursgenoteerd bedrijf.

Aandelenkoers

Waarom daalt koers?

MetroMile biedt autoverzekeringen en als klant betaal je per gereden kilometers. In het afgelopen kwartaal rapporteerden ze een nettoverlies per aandeel van 0,33 dollar op een totale omzet van bijna 29 miljoen dollar. Hoewel dat een verbetering is ten opzichte van het tweede kwartaal van 2020, en zowel de winst per aandeel als de omzet verslaan de schattingen van analisten, zijn beleggers alsnog teleurgesteld over de resultaten en de resterende vooruitzichten voor het jaar.

Aan het einde van het tweede kwartaal waren er in totaal 95.314 polissen, dat aantal was tegen het einde van het eerste kwartaal 95.958. Bovendien zei het management dat het bedrijf het huidige beleid op korte termijn met een paar kwartalen zal uitstellen om zich te concentreren op het uitvoeren van zijn bestaande strategie. Als gevolg hiervan verwacht het bedrijf pas aan het einde van het jaar meer dan 100 duizend polissen af te sluiten.

In an SEC filing this afternoon, Metromile (NASDAQ: MILE), the car insurance company, stated:

“During the six months ended June 30, 2021, the Company purchased an aggregate of $1.0 million in digital assets, comprised solely of bitcoin.”

Filing:https://t.co/1DYAno8HRT

— MacroScope (@MacroScope17) August 10, 2021

1 miljoen dollar aan bitcoin

In datzelfde rapport staat dus ook dat MetroMile cryptocurrency heeft gekocht voor 1 miljoen dollar. Het formulier dat MetroMile heeft ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission, laat zien dat deze aankoop alleen bestaat uit bitcoin In mei van dit jaar meldde Forbes dat Metromile van plan was om polishouders premies in bitcoin te laten betalen en ook claimbetalingen in BTC te ontvangen.

The post Beursgenoteerd bedrijf MetroMile koopt Bitcoin, maar aandeel daalt 22% appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Circle weighs in on SEC vs. Binance case, argues stablecoins are not securities

In a court filing, Circle argued that assets that are pegged to the U.S. dollar, like the Binance USD (BUSD) or its own stablecoin USDC,...

Gemini to halt operations in the Netherlands by mid-November

New York-headquartered crypto exchange Gemini has decided to quit the Netherlands, following in the footsteps of crypto giant Binance. The company cites its inability to...

New US bill to require firms to report off-chain transactions to CFTC

A new bill in the United States aims to require cryptocurrency service providers to report all blockchain transactions to a government repository. On Sept. 28, U.S....

NFT artist raises $140K for cancer support charity

A nonfungible token (NFT) artist raised nearly $140,000 (114,000 British pounds) from an art event in Edinburgh, Scotland to support cancer treatment. Maggie's Edinburgh - an...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo