BetaShares gaat een nieuwe crypto aandelen ETF lanceren

De crypto aandelen ETF van het Australische bedrijf zal bedrijven zoals Coinbase, Riot Blockchain en MicroStrategy tracken

BetaShares, een toonaangevende exchange traded fund (ETF) aanbieder in Australië, gaat een crypto aandelen ETF lanceren die enkele van de beste op blockchain gerichte bedrijven op de huidige markt zal tracken.

Een persbericht, die op 13 oktober gepubliceerd werd, merkte op dat het nieuwe product van het bedrijf onder de naam BetaShares Crypto Innovators ETF gelanceerd zal worden.

Het fonds zal op de Australian Securities Exchange (ASX) verhandeld worden en zal onder het ‘CRYP’ tickersymbool beschikbaar zijn.

“CRYP zal een innovatieve manier voor beleggers zijn om in een bekende, liquide en kosteneffectieve ETF structuur een blootstelling aan de cryptosector te verkrijgen”, zei de CEO van BetaShares Alex Vynokur.

Coinbase en MicroStrategy zitten in de eerste CRYP portfolio

Het CRYP product zal de Crypto Industry Innovators Index van Bitwise volgen en zal zich op ‘pure play cryptobedrijven’ richten, vertelde BetaShares in de aankondiging.

De portfolio zal bedrijven omvatten die 75% of meer van hun inkomsten met diensten en activiteiten op de cryptomarkt verdienen, of bedrijven waarvan de cryptoposities 75% of meer van hun nettoactiva uitmaken. Het fonds zal om deze reden grotendeels cryptocentrische bedrijven volgen, zoals uitwisselingen, mining bedrijven, fabrikanten van mining apparatuur en andere aanbieders van cryptodiensten.

De ETF zal 85% van de activa in cryptobedrijven investeren, en 15% in andere large cap bedrijven die een aanzienlijk deel van hun bedrijf op crypto’s en blockchain technologie afgestemd hebben.

Onder de bedrijven die op dit moment deel van de ETF uitmaken, zijn de in de Verenigde Staten gevestigde crypto-uitwisseling Coinbase, het toonaangevende BTC mining bedrijf Riot Blockchain en Michael Saylor’s Microstrategy.

BetaShares staat op het punt om de aandelen ETF zes maanden na haar aanmelding bij de ASX te lanceren en doet dit na een vergelijkbare goedkeuring in de Verenigde Staten, waarbij de SEC een goedkeuring aan de Volt Equity crypto ETF gaf.

The post BetaShares gaat een nieuwe crypto aandelen ETF lanceren appeared first on Cryptostart.

All Dutch and English crypto news!

Celsius creditors vote in favor of reorganization plan

The creditors involved in the Celsius bankruptcy case have voted in favor of a plan that will see funds returned to them as well as...

Crypto exchange Binance reopens exchange services in Belgium

Crypto exchange Binance has reopened registrations and access to its products and services for its Belgian crypto users again -  three months after the exchange...

Vitalik Buterin’s Privacy Pool idea is interesting, but it’s just the start

By now, most of the cryptosphere has heard of Privacy Pools - a project launched this year by Ameen Soleimani, a well-known developer and founder....

Crypto bills could be delayed as many prepare for US gov’t shutdown

The United States government could be shut down in the next 7 days with House Speaker Kevin McCarthy facing political pressure from members of his...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo