Best bekeken YouTube-video Baby Shark wordt NFT

Voor iedereen die het nummer kent, alvast excuses dat het welbekende deuntje zich de rest van de dag meester maakt van de ruimte tussen je oren. Ken je het nummer Baby Shark niet? Prijs je dan gelukkig. Jouw tijd komt nog wel.

Populair onder kinderen

Hoewel niemand echt weet hoe oud het originele nummer is, of van wie het komt, heeft Pinkfong Baby Shark het nummer een K-Pop sausje gegeven en weer helemaal populair gemaakt. Vooral onder jonge kinderen uiteraard.

Pinkfong heeft bekend gemaakt dat ze een NFT uitbrengen van de personages en de muziek.

Met een vrolijke beat ontmoeten we een familie van haaien, beginnend met ‘Baby shark, doo doo doo doo doo doo.’ De simpelste deuntjes en ideeën blijven vaak het langste hangen.

Ontzettend succesvol

Zelfs als je geen ouder bent, is de kans groot dat je verantwoordelijk bent voor één van de bijna 10 miljard views op YouTube. In slechts een paar jaar tijd is Baby Shark een van de best bekeken YouTube-video’s in de geschiedenis van het platform geworden.

In totaal werden Pinkfong-video’s meer dan 43,9 miljard keer bekeken op YouTube. Het nummer is ook de enige kindersingle die diamant is gecertificeerd door de Recording Industry Association of America (RIAA).

NFT-serie voor Baby Shark

Het lied werd uitgebracht in 2016 door het Koreaanse kinderentertainmentmerk Pinkfong, dat eigendom is van het in Seoel gevestigde bedrijf SmartStudy. Zij kondigden een samenwerking aan met MakersPlace, een marktplaats voor digitale kunst.

De NFT-serie met de naam “Baby Shark: Collection No.1” gaat naar verwachting op 2 december in de verkoop. NFT-verzamelaars en fans kunnen nu een voorproefje nemen van het digitale artwork op MakersPlace.

Het NFT-artwork met hologramthema combineert de originele Baby Shark-personages met een droomachtige esthetiek met een vleugje elektronica.

Voor fans en verzamelaars

Bin Jeong, CEO van SmartStudy’s Pinkfong USA, zei: ‘We zijn verheugd verzamelaars en fans de kans te bieden een stukje van het culturele icoon te bezitten door middel van digitale kunst en aandelen te delen in onze reis. Als een sensatie die op internet is geboren, is het een natuurlijke ontwikkeling voor Baby Shark om NFT’s te omarmen.’

Non-fungible tokens (NFT’s) zijn unieke digitale activa die over het algemeen worden gebruikt om kunstwerken en verzamelobjecten weer te geven.

The post Best bekeken YouTube-video Baby Shark wordt NFT appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Celsius creditors vote in favor of reorganization plan

The creditors involved in the Celsius bankruptcy case have voted in favor of a plan that will see funds returned to them as well as...

Crypto exchange Binance reopens exchange services in Belgium

Crypto exchange Binance has reopened registrations and access to its products and services for its Belgian crypto users again -  three months after the exchange...

Vitalik Buterin’s Privacy Pool idea is interesting, but it’s just the start

By now, most of the cryptosphere has heard of Privacy Pools - a project launched this year by Ameen Soleimani, a well-known developer and founder....

Crypto bills could be delayed as many prepare for US gov’t shutdown

The United States government could be shut down in the next 7 days with House Speaker Kevin McCarthy facing political pressure from members of his...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo