Belasting op cryptocurrency nodig om plannen president Biden te realiseren

De Amerikaanse president Biden wil de economie stimuleren met een nieuwe infrastructuurwet. Hierin staat dat de kosten deels worden gefinancierd met cryptocurrency’s. Correctie, met belasting op cryptocurrency’s.

Eens in een generatie

De Biden-administratie heeft een voorstel voor een nieuwe infrastructuurwet gedeeld. Het Witte Huis publiceerde op 28 juli een verklaring, de ‘Historic Bipartisan Infrastructure Deal’ genaamd, en noemde het een ‘once-in-a-generation’-investering.

De primaire bedoeling van de wet is om de economie van het land te versterken door het scheppen van banen en zal naar verwachting de komende tien jaar 2 miljoen banen per jaar toevoegen. Het zal zich met name richten op het laten groeien van de economie en het verbeteren van het concurrentievermogen en de duurzaamheid van het land.

Belasting op cryptocurrency

Tegen het einde van de verklaring staat dat de kosten zullen worden gecompenseerd door onder meer de belastinghandhaving op cryptocurrency’s te versterken. Dit zou een voorbode kunnen zijn van een aankondiging van een reeks nieuwe regels, waar eigenlijk de afgelopen maanden al naar gehint werd.

VS verliest controle

De VS lijkt steeds meer grip op de wereld te verliezen, niet in de eerste plaats doordat het politiek onrustig is sinds het aftreden van Obama. China lijkt op veel gebieden de voortrekkersrol op zich te nemen, waaronder blockchain-technologie, AI en IoT. Daarnaast speelt natuurlijk ook de bezorgdheid over klimaatverandering, en het creëren van genoeg goedbetaalde vakbondsbanen.

De sectoren en initiatieven waarop het wetsvoorstel van invloed zal zijn, zijn breed en duiden op de intentie om de positie als ’s werelds sterkste economie te behouden. Wegen en bruggen, openbaar vervoer, elektrische voertuigen, water- en stroominfrastructuur en snel internet staan ​​allemaal op de kaart.

Positieve kant van regelgeving

Over die belasting op cryptocurrency, er zijn nog geen details gedeeld. En hoewel belasting negatief klinkt, zijn er ook positieve kanten aan meer regelgeving. Wellicht niet direct voor de normale consument, maar wel op de lange termijn. Mochten de plannen een duidelijke visie op crypto afgeven, dan is dat precies waar veel beleggers, zowel particuliere als institutionele, op wachtten om de markt te betreden.

Het zou bijvoorbeeld van invloed kunnen zijn op de goedkeuring van bitcoin ETF’s in de VS. Aanvragen worden afgeschoten door de SEC (financiële waakhond) vanwege zorgen over beleggersbescherming en marktmanipulatie. De SEC heeft momenteel tientallen aanvragen in behandeling.

In april van dit jaar ging het gerucht dat de Amerikaanse overheid werkt aan een breed regelgevingskader voor de cryptomarkt, maar sindsdien zijn er geen nieuwe updates meer gedeeld.

U.S. senators eye crypto taxes to fund part of the $550 billion infrastructure deal https://t.co/M1u6XAQbhD via @crypto

— Bloomberg Crypto (@crypto) July 29, 2021

Bloomberg schrijft dat als de belastingdienst de duimschroeven aandraait, ze 28 miljard dollar kunnen ophalen bij zowel grote als kleine investeerders. Verwacht wordt dat transacties met een hogere waarde van 10.000 dollar gemeld moeten worden.

The post Belasting op cryptocurrency nodig om plannen president Biden te realiseren appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Donald Trump vows to end Joe Biden’s ‘war on crypto’

United States Presidential candidate Donald Trump reiterated his intention to take a more favorable stance towards cryptocurrency compared to the current Biden administration.

Bitcoin whale watching is ‘useless’ for information — Traders

Bitcoin whale watching is “good for social media” but not for valuable analysis, according to traders.

Binance co-founder beseeches Elon Musk to address cryptocurrency scams on X

According to Yi He, “a significant amount of money” was lost when X.com users were tricked by an impersonation scam.

Musk promises ban on Apple, Greenpeace calls for Bitcoin’s PoS, and other news: Hodler’s Digest, June 9-15

Elon Musk threatens to ban Apple devices if they integrate with ChatGPT, Greenpeace calls for a shift in Bitcoin’s consensus mechanism, and more.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo