Belangrijke Bitcoin update Taproot lanceert over een week

Terwijl iedereen constant de grafieken van bitcoin aan het verversen is, staat er iets belangrijks voor bitcoin te gebeuren. Taproot, de eerste grote upgrade na SegWit in 2017, doet zijn intrede over ongeveer een week. Deze upgrade moet bitcoin schaalbaarder maken, en verhoogt de privacy op het netwerk.

MAST en Schnorr

De Taproot-upgrade combineert twee technologieën met elkaar: MAST en Schnorr.

Dat klinkt ingewikkeld, maar de toepassingen zijn praktisch. MAST staat voor Merkelized Abstract Syntax Tree. Deze techniek maakt het mogelijk om complexere voorwaarden toe te voegen aan bitcoin transacties.

Een complexe vorm van transacties die je nu al kan uitvoeren is multi-sig. Met multi-sig heb je toestemming nodig van meerdere partijen om een transactie uit te voeren. Zo kan je bijvoorbeeld instellen dat je partner ook toestemming van jou nodig heeft als hij of zij online iets wil bestellen. Handig!

Maar met MAST kan je nog complexere transacties uitvoeren. Daarmee kan je straks mogelijk ook op bitcoin efficiëntere smart contracts ontwikkelen.

Meer ruimte en privacy

En dan komt Schnorr. Elke bitcoin-transactie heeft een handtekening nodig. En als je een multi-sig transactie verstuurt, dan moet iedere deelnemer een digitale handtekening zetten.

Schnorr zorgt ervoor dat elke bitcoin-transactie slechts één handtekening nodig heeft. Dat heeft verschillende voordelen. Ten eerste kost één handtekening veel minder ruimte in een transactieblok. Daarnaast zorgt het voor meer privacy, omdat elke transactie er straks hetzelfde uit gaat zien. Je kan dus niet zien of het om een reguliere of een multi-sig transactie gaat.

En combineer je beide technologieën? Dan ontstaat er iets moois. Je kan complexe transacties ontwikkelen die slechts één handtekening nodig hebben. Ruimtebesparend met behoud van privacy.

Wanneer kan je Taproot verwachten?

Om precies te zijn wordt Taproot gelanceerd op blok 709632 van de blockchain. Met de huidige verwerkingssnelheid kom je uit op zondag 14 november, over ongeveer een week dus. Op deze website kan je de voortgang in de gaten houden.

The post Belangrijke Bitcoin update Taproot lanceert over een week appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Donald Trump vows to end Joe Biden’s ‘war on crypto’

United States Presidential candidate Donald Trump reiterated his intention to take a more favorable stance towards cryptocurrency compared to the current Biden administration.

Bitcoin whale watching is ‘useless’ for information — Traders

Bitcoin whale watching is “good for social media” but not for valuable analysis, according to traders.

Binance co-founder beseeches Elon Musk to address cryptocurrency scams on X

According to Yi He, “a significant amount of money” was lost when X.com users were tricked by an impersonation scam.

Musk promises ban on Apple, Greenpeace calls for Bitcoin’s PoS, and other news: Hodler’s Digest, June 9-15

Elon Musk threatens to ban Apple devices if they integrate with ChatGPT, Greenpeace calls for a shift in Bitcoin’s consensus mechanism, and more.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo