Bakkt en Google werken samen om cryptobetalingen te promoten

Dankzij de samenwerking kunnen Bakkt Visa kaart gebruikers met crypto voor goederen en diensten betalen

Bakkt, één van de snelstgroeiende cryptobewaring en uitwisseling marktplaatsen, werkt in een deal met de techgigant Google samen waarbij miljoenen consumenten met crypto kunnen betalen.

Volgens het platform is de partnerschap met Google bedoeld om aan de vraag van de consument te voldoen om met crypto’s zoals Bitcoin te kunnen betalen. En bovendien om de acceptatie en het gebruik van digitale activa over de hele wereld mogelijk uit te breiden.

Dankzij deze samenwerking kunnen Bakkt gebruikers hun crypto Visa betaalpassen nu aan Google Pay koppelen, waardoor ze naadloos van hun cryptobezit gebruik kunnen maken om voor goederen en diensten te betalen.

Het empoweren van cryptogebruikers

De samenwerking met Google toont volgens de Bakkt CEO Gavin Michael de sterke positie van de digitale activa markt in de industrie aan, met als resultaat een empowerment voor cryptohouders.

“Deze samenwerking is een bewijs van Bakkt’s sterke positie op de digitale activa markt, om consumenten in staat te stellen in realtime, op een veilige en betrouwbare manier van hun digitale activa te laten genieten”, merkte hij op.

Bakkt heeft alsmede voor Google Cloud als de leverancier van cloudoplossingen gekozen en richt zich nu op de technologie van Google Cloud om haar producten via grote retailers en verkopers in de Verenigde Staten op de markt te brengen.

Het door de Intercontinental Exchange (ICE) ondersteunde platform kijkt alsmede naar nieuwe analyses, gebruikmakend van een kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning (ML) aangedreven functionaliteit om zo bedrijven en consumenten te bereiken.

Deze nieuwe functies en functionaliteit zouden de klanten van Bakkt in staat moeten stellen om van een uitgebreid loyaliteitsprogramma te profiteren, terwijl de zakenpartners een schat aan ‘waardevolle consumentengedrag patronen’ kunnen utiliseren.

“Door met Google Cloud samen te werken kunnen we doorgaan met het bouwen van een uitmuntend, innovatief platform dat zonder meer geschaald kan worden om zo aan de behoeften van miljoenen gebruikers te voldoen”, voegde Gavin Michael eraan toe.

Bakkt werd in 2018 gelanceerd en haalde in mei 2020 300 miljoen dollar in een Series B financieringsronde op, omdat het haar diensten op de retailmarkt wilde uitbreiden. De BTC Futures contracten van het platform werden in december 2020 uitgerold.

Volgens het persbericht hebben de gebruikers van Bakkt nu direct, online en in winkels die Google Pay accepteren, een toegang tot de nieuwe diensten.

The post Bakkt en Google werken samen om cryptobetalingen te promoten appeared first on Cryptostart.

All Dutch and English crypto news!

Coinbase narrows subpoena, wants Gensler’s emails during time as SEC Chair

Coinbase initially demanded a subpoena into Gary Gensler’s private communications before his time as SEC Chair but has changed tactics in its latest letter to...

Plaintiffs amend complaint in Tether lawsuit for alleged USDT scheme

The class-action lawsuit alleges Tether and Bitfinix conspired to manipulate crypto market prices.

Bitcoin’s top 100 ‘dustiest’ wallets contain over $88M in BTC

More than $88 million is held in the top 100 Bitcoin wallets, which are classified as containing a “minuscule amount” of BTC.

SEC directs final S-1 submissions for Ether ETFs with target launch on July 23

SEC mandates final S-1 filings for Ether ETFs by July 16, launch set for July 23. Invesco, Galaxy set fees at 0.25%; VanEck, Franklin Templeton at...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo