Australische bank weerlegt kritiek dat het cryptobedrijven schuwt

De banken wijzen op AML en andere nalevingsrisico’s met betrekking tot crypto’s als de reden om niet met cryptobedrijven in zee te gaan

De National Australia Bank (NAB), één van de Big Four geldschieters van Australië, probeerde zichzelf tegen beschuldigingen te verdedigen dat ze geweigerd hebben om met cryptobedrijven in het land zaken te doen, dit al volgens nieuws dat door Reuters gepubliceerd is.

De publicatie meldt dat NAB en een andere grote bank, Westpac, zichzelf tegen beschuldigingen probeerden te verdedigen dat ze weigerden met cryptobedrijven in het land zaken te doen.

Volgens berichten in de media behoorden twee Australische crypto-uitwisselingen en een in Singapore gevestigd betalingsbedrijf tot degenen die hierover klachten bij de wetgevers indienden. De twee uitwisselingen, Bitcoin Babe en Aus Merchant, keurden het feit af dat alle vier de grote banken in het land ze niet bedienen.

Het Singaporese Nium liet de commissie alsmede weten dat het in 40 landen een toegang tot bankdiensten heeft, maar niet in Australië.

Banken wijzen op de risico’s van crypto

De NAB en Westpac functionarissen vertelden donderdag een parlementaire commissie dat hun beleid op geen enkele wijze opzettelijk werd toegepast om de concurrentie te onderdrukken. De kredietverstrekkers worden bekritiseerd in een tijd dat veel Australische financiële instellingen het nog steeds moeilijk vinden om met op crypto gerichte bedrijven zaken te doen.

Volgens de financiële instellingen brengt de bredere cryptosector, ondanks de enorme groei ervan in het afgelopen jaar, nog steeds enorme bedrijfsrisico’s met zich mee.

Ross McEwan, de CEO van NAB, vertelde de wetgevers dat de bank geen specifiek beleid voor cryptobedrijven heeft en dat de geldschieter op zich geen enkele klant uitsluit.

Hij was het er echter wel mee eens dat NAB geen crypto-gerelateerde klanten heeft bediend. Vervolgens verduidelijkte hij dat het samenwerken met cryptobedrijven een beslissing is die van de winstgevendheid van het bedrijf afhangt en de visie van de bank op mogelijke risico’s.

“We moeten bezien waar cryptogeld naartoe gaat, dit tezamen met de reservebank en regelgevers. En wat het risico binnen de bank is om ook met crypto providers om te gaan”, vertelde McEwan aan de parlementsleden in een door Reuters geciteerde verklaring.

Dezelfde zorgen werden door de CEO van Westpac Peter King benadrukt, die aangaf dat anonieme cryptotransacties een knelpunt vormen als het gaat om de naleving van antiwitwaspraktijken (AML) en terrorismefinanciering.

De parlementaire commissie werkt momenteel aan het vinden van de beste werkwijze om crypto-activa in Australië te reguleren.

The post Australische bank weerlegt kritiek dat het cryptobedrijven schuwt appeared first on Cryptostart.

All Dutch and English crypto news!

Bitcoin ETF’s zijn volledig terug met $100,8 miljoen aan instroom

Na twee opeenvolgende dagen van forse uitstroom hebben Bitcoin ETF’s op 12 juni een opmerkelijke ommekeer laten zien. Met een instroom van $100,8 miljoen werd...

Bitcoin is the only decentralized currency, Tether CEO says

The CEO of the company behind the world’s largest stablecoin, Tether (USDT), believes that Bitcoin is the only unstoppable cryptocurrency.

Tokenizing music catalogs: The next frontier for Web3 and the music industry

At the Proof of Talk 2024 conference in Paris, Serio Mottola, the CEO of Music Protocol, advocated for integrating blockchain technology into the already established...

Bitcoin price tracks $68K as ‘chicken’ crypto market shrugs off US PPI

Bitcoin and altcoins are unmoved by a significant inflation slowdown, as shown in the latest U.S. macro data.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo