Australische bank weerlegt kritiek dat het cryptobedrijven schuwt

De banken wijzen op AML en andere nalevingsrisico’s met betrekking tot crypto’s als de reden om niet met cryptobedrijven in zee te gaan

De National Australia Bank (NAB), één van de Big Four geldschieters van Australië, probeerde zichzelf tegen beschuldigingen te verdedigen dat ze geweigerd hebben om met cryptobedrijven in het land zaken te doen, dit al volgens nieuws dat door Reuters gepubliceerd is.

De publicatie meldt dat NAB en een andere grote bank, Westpac, zichzelf tegen beschuldigingen probeerden te verdedigen dat ze weigerden met cryptobedrijven in het land zaken te doen.

Volgens berichten in de media behoorden twee Australische crypto-uitwisselingen en een in Singapore gevestigd betalingsbedrijf tot degenen die hierover klachten bij de wetgevers indienden. De twee uitwisselingen, Bitcoin Babe en Aus Merchant, keurden het feit af dat alle vier de grote banken in het land ze niet bedienen.

Het Singaporese Nium liet de commissie alsmede weten dat het in 40 landen een toegang tot bankdiensten heeft, maar niet in Australië.

Banken wijzen op de risico’s van crypto

De NAB en Westpac functionarissen vertelden donderdag een parlementaire commissie dat hun beleid op geen enkele wijze opzettelijk werd toegepast om de concurrentie te onderdrukken. De kredietverstrekkers worden bekritiseerd in een tijd dat veel Australische financiële instellingen het nog steeds moeilijk vinden om met op crypto gerichte bedrijven zaken te doen.

Volgens de financiële instellingen brengt de bredere cryptosector, ondanks de enorme groei ervan in het afgelopen jaar, nog steeds enorme bedrijfsrisico’s met zich mee.

Ross McEwan, de CEO van NAB, vertelde de wetgevers dat de bank geen specifiek beleid voor cryptobedrijven heeft en dat de geldschieter op zich geen enkele klant uitsluit.

Hij was het er echter wel mee eens dat NAB geen crypto-gerelateerde klanten heeft bediend. Vervolgens verduidelijkte hij dat het samenwerken met cryptobedrijven een beslissing is die van de winstgevendheid van het bedrijf afhangt en de visie van de bank op mogelijke risico’s.

“We moeten bezien waar cryptogeld naartoe gaat, dit tezamen met de reservebank en regelgevers. En wat het risico binnen de bank is om ook met crypto providers om te gaan”, vertelde McEwan aan de parlementsleden in een door Reuters geciteerde verklaring.

Dezelfde zorgen werden door de CEO van Westpac Peter King benadrukt, die aangaf dat anonieme cryptotransacties een knelpunt vormen als het gaat om de naleving van antiwitwaspraktijken (AML) en terrorismefinanciering.

De parlementaire commissie werkt momenteel aan het vinden van de beste werkwijze om crypto-activa in Australië te reguleren.

The post Australische bank weerlegt kritiek dat het cryptobedrijven schuwt appeared first on Cryptostart.

All Dutch and English crypto news!

Costo sells out of gold bars, but is it a better investment than Bitcoin?

Costco has made headlines this week after it rapidly sold out of gold bars. In times of economic uncertainty and rising inflation, it's no surprise...

Bitcoin ETFs: A $600 billion tipping point for crypto

A United States appellate court directed the Securities and Exchange Commission (SEC) in August to reassess its denial of Grayscale's application for a Bitcoin exchange...

Google Cloud is now a validator on the Polygon network

Polygon Labs announced on Sep. 29 that Google Cloud has joined the Polygon PoS network as a validator.  Google Cloud joins more than 100 other validators...

Price analysis 9/29: BTC, ETH, BNB, XRP, ADA, DOGE, SOL, TON, DOT, MATIC

Bitcoin (BTC) is attempting to trade above $27,000 which is a positive sign. In the past few days, Bitcoin's price held up above $26,000 in...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo