Arthur Hayes: ‘Market cap Bitcoin en crypto kan $1,3 biljoen dollar stijgen in 2024’

BitMEX-oprichter en marktanalist Arthur Hayes gelooft dat de totale marktwaarde van Bitcoin en crypto in 2024 met 1,3 biljoen dollar kan stijgen. Dat zou ongeveer een verdubbeling opleveren ten opzichte van de huidige market cap.

In zijn nieuwe essay voorspelt de crypto-veteraan dat de all-time high van 2021 dit jaar nog bereikt of zelfs voorbijgestreefd kan worden.

De bullmarkt is pas net begonnen

“De bullmarkt is pas net begonnen. 2024 wordt een grillig jaar wat de koersactie betreft, maar ik verwacht dat we aan het einde van het jaar richting de all-time high stijgen voor Bitcoin en de rest van het crypto-complex”, aldus een zeer optimistische Arthur Hayes.

Op dit moment ligt de totale marktwaarde van de industrie op 1,764 biljoen dollar. Dat zou betekenen dat de market cap met ongeveer 1,314 biljoen dollar moet groeien om het record van 3,078 biljoen dollar te bereiken; het niveau dat we op 9 november 2021 aantikten.

Hayes voorspelt dat de echte stijgingen rond maart 2024 beginnen, op het moment dat de Amerikaanse centrale bank mogelijk moet ingrijpen (met kapitaalinjecties) om de economie draaiende te houden.

Meestal zijn die ingrepen zeer bullish voor Bitcoin en andere risico-assets.

Renteverlagingen in maart

Arthur Hayes verwacht dat de Amerikaanse centrale bank de eerste renteverlaging van 2024 op 20 maart 2024 aankondigt. Daarnaast voorspelt hij dat het Bank Term Fund Program (BTFP), een steunprogramma voor de economie, hervat zal worden.

“Laat je niet ontmoedigen door de matige koersprestaties van Bitcoin na de lancering van de Spot Bitcoin ETFs van afgelopen week. Overal ter wereld creëren centrale bankiers en regeringen redenen om de geldprinter weer op volle toeren te laten draaien.

Zodra het narratief klopt en er een crisis ontstaat, die voldoende angst zaait om het publiek te overtuigen van de noodzaak om de geldprinters aan te zetten, dan zal het geld uit de centrale banken gutsen en begint de crypto-markt aan nieuwe stijgingen”, aldus Hayes.

Die overigens ook toegeeft dat hij niet had gerekend op de matige koersprestaties van Bitcoin na de lancering van de ETFs in de Verenigde Staten.

All Dutch and English crypto news!

Gemini to return at least $1.1B to Earn customers in settlement with NYDFS

Gemini said that 97% of the assets should be recoverable within two months and the remaining asset balance within the next 12 months. News Own this piece...

Nigerian central bank head criticizes Binance, execs reportedly arrested

Crypto exchanges have been suspected of destabilizing the Nigerian naira fiat, but the country’s top central banker said Binance moved billions from unidentified users in...

Bitcoiner wants to plant the orange flag on top of Everest

Dadvan Yousuf said he planned to “hoist the Bitcoin flag at the top of the world” to highlight the “global disparity in access to financial...

From zombie to unicorn: VCs discuss startup turnaround at Web Summit Qatar

The key to avoiding startup stagnation is agility, according to Golden Gate Ventures’ Michael Lints and Plus Venture Capital’s Zainab Al Sharif. News Own this piece of...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo