Ark Invest CEO Cathie Wood herhaalt Bitcoin voorspelling van $500.000

Cathie Wood van Ark Invest is nog altijd enorm enthousiast over de toekomst van bitcoin, zo blijkt uit haar uitspraken waarin ze nog maar eens haar bitcoin verwachting van 500.000 dollar (430.000 euro) herhaalde. Wood deed deze uitspraken tijdens de CFA Societies Australian Investment conferentie.

Wood is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een superster in de conventionele investeringswereld vanwege onder andere haar gedurfde investeringen in Tesla. Volgens Cathie Wood komt haar voorspelling van een bitcoin koers van meer dan 4 ton uit zodra institutionele beleggers 5 procent van hun vermogen in bitcoin stoppen. Een scenario waar ze gezien de investeringen van haar fondsen behoorlijk van overtuigd is.

Bitcoin lijkt op de vastgoedmarkt van de jaren 70 en 80

In haar optreden tijdens de eerder aangehaalde conferentie vergeleek Wood tijdens haar praatje de huidige markt voor bitcoin met de vastgoedmarkt uit de jaren 70 en 80. “Ik heb twee perioden in mijn investeringsleven gezien waar assetklassen in institutionele portfolio’s terechtkwamen. Vastgoed in de jaren 70 en 80 en de zogenaamde opkomende markten,” aldus Wood.

Wood ziet voor bitcoin nu hetzelfde gebeuren en op basis daarvan maakt ze haar voorspellingen, de CEO van Ark Invest heeft vertrouwen in de toekomst van de digitale munt. Ook de tak binnen Fidelity die zich bezighoudt met digitaal geld heeft recent een rapport gepubliceerd waarin staat dat er biljoenen richting bitcoin kunnen stromen, indien bitcoin het door Wood aangehaalde pad volgt.

Wood is één van de meest succesvolle investeerders van de afgelopen jaren en heeft nu dus het vizier op bitcoin gericht. Wat een interessante toevoeging van haar is ten aanzien van de visie van Ark Invest op bitcoin, is dat ze geen rekening hebben gehouden met de adoptie door bedrijven zoals MicroStrategy, Tesla en Square. Dit kan in potentie zorgen voor enorme hoeveelheden extra kapitaal.

Ark Invest doet mee in strijd om Amerikaanse bitcoin ETF

Behalve investeren in bitcoin zelf en de industrie die zich om bitcoin heen aan het vormen is, heeft het Ark Invest van Wood ook twee aanvragen voor een bitcoin ETF ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De Amerikaanse financiële toezichthouder die momenteel meer dan 20 aanvragen voor bitcoin-gerelateerde ETFs op het bord heeft liggen.

In die zin lijkt het dan ook een kwestie van tijd voordat een Amerikaanse bitcoin ETF beschikbaar is voor de markt. Hetgeen zou betekenen dat er weer een grote muur van geld toegang krijgt tot bitcoin, waarvoor het voorheen vrijwel onmogelijk of lastig was om in bitcoin te investeren. Goed nieuws dus en ook een tak van sport waar Cathie Wood en haar Ark Invest wel muziek in zien.

In juni heeft de populaire investeringsfirma een aanvraag ingediend voor een zogenaamde “fysieke” bitcoin ETF en op 13 oktober heeft het ook een aanvraag voor een futures ETF ingediend. Als we de uitspraken van SEC-voorzitter Gary Gensler mogen geloven heeft een dergelijke ETF momenteel de grootste kans van slagen. Wat voor Ark waarschijnlijk de reden is geweest om ook hier een aanvraag voor in te dienen.

The post Ark Invest CEO Cathie Wood herhaalt Bitcoin voorspelling van $500.000 appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Bitcoin ETF’s zijn volledig terug met $100,8 miljoen aan instroom

Na twee opeenvolgende dagen van forse uitstroom hebben Bitcoin ETF’s op 12 juni een opmerkelijke ommekeer laten zien. Met een instroom van $100,8 miljoen werd...

Bitcoin is the only decentralized currency, Tether CEO says

The CEO of the company behind the world’s largest stablecoin, Tether (USDT), believes that Bitcoin is the only unstoppable cryptocurrency.

Tokenizing music catalogs: The next frontier for Web3 and the music industry

At the Proof of Talk 2024 conference in Paris, Serio Mottola, the CEO of Music Protocol, advocated for integrating blockchain technology into the already established...

Bitcoin price tracks $68K as ‘chicken’ crypto market shrugs off US PPI

Bitcoin and altcoins are unmoved by a significant inflation slowdown, as shown in the latest U.S. macro data.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo