Analyse: zit Ethereum op de rand van de afgrond, of houdt de munt zich hier sterk?

Ethereum zit op dit moment op een zeer belangrijk prijslevel wat er voor zorgt dat de munt niet verder zal vallen dan 3000 dollar. De vorige keren duwde dit prijsniveau de koers 10% omhoog, maar krijgt ETH dat nog eens voor elkaar? Laten we naar de grafieken kijken.

Banner Ethereum 1

De belangrijkste prijslevels voor ETH

We beginnen deze analyse met een blik op de wekelijkse grafiek. Hier staat elke candle voor 7 dagen, waardoor we een goed beeld krijgen van Ethereum en zijn koersgeschiedenis. Ook worden de belangrijkste prijslevels zo duidelijk. Deze zijn weergegeven als grijze en blauwe zones.

De grijze zone is al zeer lang een belangrijk prijspunt, waarop de koers al meerdere malen op reageerde. Hierdoor blijft deze zone belangrijk. Mocht de koers hier ooit terugkomen, dan kunnen we weer een reactie verwachten. Toch zou het fijn zijn als zo’n daling er niet inzit. Ethereum moet daarvoor tevens eerst door de twee blauwe zones heengaan.

De kans dat dit in één keer gebeurt is zeer klein. De blauwe zones zijn tot nu toe namelijk nog steeds van belang gebleken. Zoals je kan zien in de wekelijkse grafiek, worden de wekelijkse candles tot nu toe netjes boven dit level van ongeveer 3.000 dollar gesloten.

Koers kan 10% zakken door neerwaartse trend

Dit is een goed teken, aangezien er genoeg kopers zijn om te prijs omhoog te drukken. Dit kunnen we ook zien op de dagelijkse grafiek, waar elke candle voor 24 uur staat. De prijs is er weliswaar doorheen bewogen, maar voordat de 24 uur gepasseerd waren, werd ETH alweer verhandeld voor een prijs van die weer in de zone kwam.

Het enige wat niet mooi is aan deze grafiek, is dat Ethereum lagere hoogte- en lagere laagtepunten maakt. Dit wijst erop dat de munt in een neerwaartse trend zit, en om verder omhoog te bewegen, moet deze eerst doorbroken worden. Het is dus eerst even wachten op een reactie op de zone – in combinatie met een hoger hoogtepunt.

Tot die tijd lijkt de kans er dik in te zitten dat de munt deze zone ook kan verliezen. Mocht dit gebeuren, dan moeten we kijken daar de blauwe zone die daaronder ligt. Deze koers (van ongeveer 2.700 dollar) ligt zo’n 10% lager, maar zou wel voor de nodige steun kunnen zorgen. Echter, totdat ETH door de bovenste zone daalt, is er nog een reden om nog niet helemaal bearish te worden.

All Dutch and English crypto news!

Nvidia faces ‘near zero chance’ of beating Bitcoin this decade again — Crypto execs

Technology company Nvidia outperformed Bitcoin over the past decade, but cryptocurrency executives see slim chances of a repeat.

How to train an AI bot to day-trade crypto

Learn the essential steps to create and train your own AI bot for day trading cryptocurrencies and potentially automate your trading decisions.

Marathon Digital enters renewable energy partnership with Kenyan gov’t

Marathon Digital, one of the world’s leading Bitcoin mining operations, announced a collaboration to overhaul Kenya’s renewable energy sector.

BitGo’s $100M suit against Galaxy can proceed — Delaware Supreme Court

After being dismissed by the Delaware Court of Chancery in 2023, the state’s supreme court ruled the definition of the merger agreement between BitGo and...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo