Analyse: Shiba Inu weer tegen weerstand aan van 0,000024 dollar

Na een daling is Shiba Inu weer aangekomen bij een belangrijke weerstand (rond de koers van 0,000024 dollar). Hier moet de munt een keuze maken: gaat het vanuit hier weer omhoog, of wordt de munt afgewezen en zet het een verdere daling in? Laten we naar de grafieken kijken.

Banner Shiba 1

Het belangrijkste prijslevel van SHIB

We beginnen deze analyse met de dagelijkse grafiek. Hier staat elke candle voor 24 uur, zodat we een goed beeld krijgen van de afgelopen prijsactie. Ook het belangrijkste prijslevel (rond een koers van 0,000024 dollar) is hier goed zichtbaar.

De blauwe zone is al vaker van belang geweest. In maart zorgde het meerdere keren voor ondersteuning, maar toen kreeg de munt het probleem dat de hoogtepunten steeds lager werden. De koers werd omlaag gedrukt door verkopers, en het aantal kopers rondom 0,000024 dollar raakten op. Het resultaat was een break aan de onderkant van de zone.

Sindsdien is de munt een heel stuk onder deze zone gezakt, maar het heeft zichzelf ook weer herpakt. Toen Shiba weer boven deze zone uitkwam, reageerde de munt met een stijging van bijna 20%, naar 0,0000282 dollar, voordat het weer met een daling begon.

Vervolgens is de munt hier wéér onder gezakt, maar het lukte nog eens gelukt om dit level te heroveren. Nu de munt weer tegen de onderkant van deze zone aanhikt, kan het hopelijk nog één keer door deze zone heen stijgen. Anders kan zich een zeer negatief scenario voordoen. De munt zit maakt geen lagere laagtepunten, maar ook geen hogere hoogtepunten, wat duidt op onzekerheid. Hierdoor lijkt deze zone nu te gaan beslissen waar de koers van SHIB heen gaat.

SHIB moet hier beslissen

Om dit beter te analyseren gaan we ook naar de 4-uurs grafiek kijken. Hier staat elke candle voor 4 uurs, waardoor we de koers in meer detail kunnen zien. Zo zien we dat de koers – ondanks de beweging door de zone heen – nog steeds reageert op dit prijslevel.

De munt zou hier dus een keuze moeten maken om dit level te herpakken, waardoor er een verdere stijging mogelijk is, of de munt daalt vanuit hier verder. In het positieve scenario moet de munt ook voorbij zijn vorige hoogtepunt stijgen om de neerwaartse trend te breken.

In de andere gevallen zal SHIB weer verder gaan met deze (negatieve) trend. De munt oogt hierdoor erg onzeker, en het is goed om een duidelijkere reactie af te wachten alvorens meer te kunnen zeggen over de verdere richting die de munt opgaat. Het is daarom belangrijk om de trend, samen met deze prijszone goed in de gaten te houden.

All Dutch and English crypto news!

Ethereum lacks a ‘simple one-liner’ elevator pitch for boomers — Analysts

While Bitcoin is often marketed as "digital gold," Ethereum hasn't quite found its simple elevator pitch yet, according to crypto analysts.

Nvidia faces ‘near zero chance’ of beating Bitcoin this decade again — Crypto execs

Technology company Nvidia outperformed Bitcoin over the past decade, but cryptocurrency executives see slim chances of a repeat.

How to train an AI bot to day-trade crypto

Learn the essential steps to create and train your own AI bot for day trading cryptocurrencies and potentially automate your trading decisions.

Marathon Digital enters renewable energy partnership with Kenyan gov’t

Marathon Digital, one of the world’s leading Bitcoin mining operations, announced a collaboration to overhaul Kenya’s renewable energy sector.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo