Analyse: is Cardano (ADA) onderweg naar koers van 0,75 dollar?

Cardano is met een stijging bezig sinds het bij zijn support van 0,45 dollar aan kwam. Maar om deze stijging door te zetten, moet de munt wel voorbij het vorige hoogtepunt komen. Waar ligt deze en wat kunnen we de komende tijd verwachten? Laten we naar de grafieken kijken.

Het grote plaatje

We beginnen deze analyse met de wekelijkse grafiek van Cardano. Hier staat elke candle voor een periode van 7 dagen, waardoor kunnen we ver terug kijken in het koersverleden. Dat is belangrijk om de sterkste prijslevels eruit te halen. Deze zijn in de onderstaande afbeelding te zien als rode zones en een blauwe lijn.

Zoals je kan zien is Cardano net boven de onderste rode zone uitgekomen die rond een koers ligt van ongeveer 0,40 tot 0,45 dollar. Dit is een plek die voorheen als support diende, maar deze bleek eerst niet sterk genoeg. De zone veranderde toen in een weerstand, maar na de break lijkt ADA hier nu wel weer ondersteuning te vinden.

Dit is zeer goed nieuws, aangezien het herpakken van een belangrijke zone meestal resulteert in een verdere opwaartse beweging. In dit geval zouden de blauwe lijn (ongeveer 0,75 dollar) en de bovenste rode zone (ongeveer 1,20 dollar) plekken kunnen zijn waar de munt veel weerstand zal ondervinden. Maar daarvoor moet ADA wel hogere hoogtes beginnen te maken.

De neerwaartse trend op korte termijn

Op de korte termijn lijkt de munt namelijk nog in een neerwaartse trend te zitten. ADA heeft zojuist ondersteuning gevonden op de rode zone, maar kan nog steeds geen hoger hoogtepunt maken. Dit is niet zo goed te zien op de wekelijkse grafiek.

Daarom gaan we ook even kijken naar de 4-uurs grafiek van ADA. Hier is vooral de reactie op de rode zone en de nog steeds intacte neerwaartse trend te zien. Vanuit hier moet de munt wel eens beginnen met het maken van een hoger hoogte- of een hoger laagtepunt.

Als dit niet gebeurt, kan de koers verder terug zakken in de rode zone. Het is daarbij goed oppassen. Want als de munt hieronder komt zal dit namelijk niet ten goede komen van de rest van het koersverloop. Enkel met een switch van trend kan de korte termijn visie positiever worden.

Als dat gebeurt kan dit ook effect hebben op de koers op de lange termijn. Daar ziet de munt namelijk zeer sterk uit, waardoor een positieve prijsontwikkeling op de korte termijn veel kan betekenen voor het grote plaatje. Houdt deze prijslevels daarom goed in de gaten en blijf opletten op een trendswitch (van lagere laagtes naar hogere hoogtes).

All Dutch and English crypto news!

Google to fix diversity-borked Gemini AI, ChatGPT goes insane: AI Eye

After days of getting dragged online over its Gemini model generating wildly inaccurate pictures of racially diverse Nazis and black medieval English kings, Google has...

Tether won’t confirm or deny if it’s dropping USDT on Tron

Tether did not make a specific comment on whether it plans to drop support for Tron after rival Circle dumped the network over safety concerns. News Own...

BAYC co-creator Greg Solana takes up reins as Yuga Labs CEO

Solano said he wants to prioritize the utility of Bored Ape Yacht Club NFTs and recreate a space for the “magic and crazy shit” that...

Sam Bankman-Fried is back in court, waives conflict of interest for lawyers

Lawyers Marc Mukasey and Torrey Young will represent the former FTX CEO through his sentencing on March 28, while Christian Everdell and Mark Cohen are...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo