Analyse: Icon (ICX) 80% omhoog na buy-de-dip moment

Uit onze vorige analyse bleek dat Icon er goed uitzag. De munt daalde eerst 60% in een periode van twee weken, maar daardoor bevestigde de koers een ascending triangle. Sinds onze ICX-analyse steeg de coin maar liefst 85%, en dit is waarschijnlijk geen eindstation.

Ascending triangle

Icon zit al sinds de coronacrash in een uptrend. De coin maakt higher lows op grote timeframes, maar wist in november geen higher high te maken. Hierdoor werden wel steeds hogere dalen gezet, maar bleef de prijs aan de bovenkant op hetzelfde level hangen. Ondanks de flinke daling die ICX twee weken lang ervaarde, vormde zich hierdoor een fantastisch mooie opwaartse driehoek.

Door de dip van begin december, wat het twijfelachtig of ICX de trendlijn zou behouden, maar dat deed de munt vlekkeloos. Na de hammer op de wekelijse chart, is de trendlijn wel nog aangeraakt en die hield zich zonder enkel probleem. De vraag is alleen: waar gaat de prijs nu heen.

Voorspelling komt dichterbij

In onze vorige analyse voorspelden wij een koers van 2.67 dollar (2.36 euro), dat leek een paar weken terug misschien ondenkbaar, maar het komt steeds dichterbij. ICX steeg vandaag alleen al 20%, en is daarmee nog maar 40% verwijderd van onze voorspelling.

Dit hoeft niet eens het einde te zijn, maar het is wel een logisch punt voor veel investeerders om winsten te pakken. De prijs maakte namelijk voorheen twee gelijke toppen rond de 2.67 dollar. Omdat die prijs daar al twee keer afgewezen werd, kan dit ook een derde keer gebeuren. Dit is dus een goed punt om winst te pakken.

Als ICX een derde top maakt – en geen higher high zet – gaat de koers weer richting de trendlijn. Deze moet dan support geven om in de triangle te blijven. Als Icon wel support vindt op de trendlijn, wordt de euqual high ingeruild voor een higher high. Dit zou een bevestiging zijn van meer dan 125% winst.

Krijg 10 euro Icon (ICX) van ons

Handel in ICX op het nieuwe tradingplatform van BTC Direct. Maak een account aan met vouchercode NIEUWS en je krijgt 10 euro van ons om mee te handelen. Deze vouchercode vul je onderaan het aanmeldscherm in. Klik op de knop hieronder om direct een account aan te maken.


Geef mij 10 euro

Liever eerst meer informatie?

 

The post Analyse: Icon (ICX) 80% omhoog na buy-de-dip moment appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Chainlink quietly changes multisig rules, Mixin offers $20M bounty: Finance Redefined

Welcome to Finance Redefined, your weekly dose of essential decentralized finance (DeFi) insights - a newsletter crafted to bring you the most significant developments from...

Georgia preparing limited live CBDC pilot, considering Ripple among tech providers

The National Bank of Georgia (NBG) has announced that it will advance its research on a digital lari central bank digital currency (CBDC) in a...

Google Cloud is now a validator on Polygon

Polygon Labs has announced that Google Cloud is now a validator on Polygon PoS network. The new validator will bring "same infrastructure" powering YouTube and Gmail. Google...

Invesco Galaxy applies for Ether spot ETF

Asset managers keep pursuing digital asset products, as Invesco and Galaxy Digital allegedly filed for a spot Ethereum (ETH) exchange-traded fund (ETF) on Sept. 29.  Bloomberg...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo