Analyse: hier moet Bitcoin ondersteuning vinden

Er is weer een nieuwe week aangebroken, wat betekent dat Bitcoin zijn wekelijkse candle heeft gesloten. Deze is net gesloten boven een belangrijke plek. Wat kan deze wekelijkse candle ons vertellen over de rest van het koersverloop? Laten we naar de grafiek kijken.

Nieuwe candle

We beginnen met de wekelijkse grafiek van Bitcoin, waar we de nieuwe wekelijkse candle kunnen zien, samen met de belangrijkste support- en weerstandszones (blauw). Deze candle is gesloten tussen de bovenste en de middelste blauwe zones en markeerde een daling van 5% in 7 dagen. het verloop van de koers hangt nu af van een kleine ondersteuning (oranje) waar we zometeen dieper op ingaan.

Op dit moment zit de koers dus tussen de twee blauwe zones van ongeveer 29.000 dollar en 18.500 dollar. Hier kwam de koers terug na een geweldige stijging in januari. Het is alleen de vraag of Bitcoin vanuit hier eerst naar de bovenste of naar de middelste zone zal bewegen. Op de wekelijkse grafiek kunnen we dit niet heel goed analyseren, en daarom gaan we ook even kijken naar de 4-uurs grafiek.

Deze grafiek wordt – in tegenstelling tot de wekelijkse grafiek – gebruikt om bewegingen op de korte termijn te analyseren. Daar wordt de oranje ondersteuning ook veel duidelijker. Deze kan op korte termijn als support dienen om een verdere daling te voorkomen.

Kleine ondersteuning

Zoals je kan zien in de onderstaande afbeelding, is deze ondersteuning een hele dunne zone (rond 21.500 dollar). Op de wekelijkse grafiek komt deze dan ook tevoorschijn als een lijn in plaats van een zone. Dit punt heeft in november 2022 en januari van dit jaar als weerstand gediend.

Toen de koers van Bitcoin hier doorheen schoot, was de aanname groot dat Bitcoin een flinke push omhoog zou maken tot de weerstand van juli 2022 (onder andere te zien in deze analyse). Als de munt hier doorheen brak, zou de koers door kunnen stijgen tot 29.000 dollar, maar er bleken te veel verkopers te zijn die de prijs terugdrukten.

Dit zorgde ervoor dat de koers van Bitcoin naar de oranje zone daalde. Dit punt is belangrijk, want als de marktleider hier ondersteuning vindt, kan het een verdere daling voorkomen. Daarnaast komt het vaak voor dat een oude weerstand als support gaat dienen. Dit is een teken van sterkte en kan ervoor zorgen dat BTC teruggaat naar 23.300 dollar.

Mocht Bitcoin niet genoeg kopers vinden rond deze prijsklasse, dan kan de koers terugvallen naar het vorige laagtepunt op 20.400 dollar, en als deze het niet houdt naar 18.500 dollar. Daarom is het belangrijk dat de koers zich sterk houdt rond deze plek.

Hoofdredacteur gezocht

Lees jij deze artikelen met plezier en wil je graag bijdragen aan onze content? Wij zijn op zoek naar een nieuwe hoofdredacteur met een vlotte pen en een gedegen kennis van de cryptomarkt. Bekijk hier onze vacature en reageer direct!

All Dutch and English crypto news!

Donald Trump vows to end Joe Biden’s ‘war on crypto’

United States Presidential candidate Donald Trump reiterated his intention to take a more favorable stance towards cryptocurrency compared to the current Biden administration.

Bitcoin whale watching is ‘useless’ for information — Traders

Bitcoin whale watching is “good for social media” but not for valuable analysis, according to traders.

Binance co-founder beseeches Elon Musk to address cryptocurrency scams on X

According to Yi He, “a significant amount of money” was lost when X.com users were tricked by an impersonation scam.

Musk promises ban on Apple, Greenpeace calls for Bitcoin’s PoS, and other news: Hodler’s Digest, June 9-15

Elon Musk threatens to ban Apple devices if they integrate with ChatGPT, Greenpeace calls for a shift in Bitcoin’s consensus mechanism, and more.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo