Analyse: Grote beweging op komst voor Bitcoin, 41.000 dollar of 57.000 dollar?

Bitcoin is net als de zee: soms trekt het water zich even terug om daarna een grote golf te vormen. Gaan we af op de Bollinger Bands indicator, dan kunnen we binnenkort zo’n grote beweging verwachten na een periode van relatieve rust. Hoe zit dat?

Storm of vuurwerk?

Op de daggrafiek is de Bollinger Bands indicator de blauwe band rondom de bitcoin koers. De grafiek eronder vertelt je hoe breed de band is. Hoe breder de band is, hoe beweeglijker de koers is. En wordt de band smaller? Dan beweegt de prijs vooral zijwaarts.

Juist die momenten zijn interessant om in de gaten te houden, want deze periodes van rust zijn vaak een voorbode voor een grote beweging. Op de grafiek hieronder geven we deze momenten aan met de oranje pijlen. Bij de eerste groene pijl verdubbelde de koers in een maand tijd. En bij de rode pijl daalde de koers met 25% in nog geen twee weken. De laatste keer dat de band smaller werd, was dit de opmaat voor een stijging van ruim 20.000 dollar (17.000 euro) in anderhalve maand tijd.

En wat gaat er nu gebeuren? Dat kan je met de Bollinger Bands indicator alleen niet zeggen. De indicator vertelt je namelijk niets over de richting van de volgende prijsbeweging, maar geeft simpelweg aan dat we een grote beweging kunnen verwachten.

Wordt het een daling?

Een indicator die je al meer over de koers kan zeggen, is de Relative Strength Indicator (RSI). Deze indicator zie je onder de koersgrafiek. Volgens de RSI kan bitcoin binnenkort dalen. De bitcoin koers laat namelijk hogere toppen zien, terwijl de RSI daalt. Dit noem je divergentie, en deze vorm van divergentie is vaak een voorbode voor een daling.

Ook zie je dat het handelsvolume afneemt. Dat zijn de rode en groene balken tussen de koers en de RSI. De koers is de afgelopen maand flink gestegen, maar er wordt minder gehandeld. De overtuiging mist, en dat is ook een signaal dat de trend kan omkeren.

Een koersdoel om in de gaten te houden is 41.000 dollar (34.750 euro), de rode lijn op de grafiek. Dit was eerder een pittige weerstand, wat nu juist kan dienen als ondersteuning.

Wat verwachten we van bitcoin?

Volgens de Bollinger Bands zien we binnenkort dus vuurwerk! Maar wat gaat het worden? We beschrijven twee scenario’s: bullish (positief) en bearish (negatief).

Bullish
De groene lijn op 50.000 dollar (42.380 euro) is een stevige psychologische horde. Lukt het bitcoin om deze te overbruggen? Dan is er eigenlijk weinig weerstand tot aan 57.000 dollar (48.300 euro), de bovenste groene lijn op de grafiek.

Bearish

Maar wat als de koers daalt? De eerste ondersteuning die we tegenkomen is 44.000 dollar (37.300 euro), de oranje lijn op de grafiek. Daarna kan 41.000 dollar (34.750 euro) steun bieden.

The post Analyse: Grote beweging op komst voor Bitcoin, 41.000 dollar of 57.000 dollar? appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Circle weighs in on SEC vs. Binance case, argues stablecoins are not securities

In a court filing, Circle argued that assets that are pegged to the U.S. dollar, like the Binance USD (BUSD) or its own stablecoin USDC,...

Gemini to halt operations in the Netherlands by mid-November

New York-headquartered crypto exchange Gemini has decided to quit the Netherlands, following in the footsteps of crypto giant Binance. The company cites its inability to...

New US bill to require firms to report off-chain transactions to CFTC

A new bill in the United States aims to require cryptocurrency service providers to report all blockchain transactions to a government repository. On Sept. 28, U.S....

NFT artist raises $140K for cancer support charity

A nonfungible token (NFT) artist raised nearly $140,000 (114,000 British pounds) from an art event in Edinburgh, Scotland to support cancer treatment. Maggie's Edinburgh - an...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo