Analyse: Ethereum (ETH) op een belangrijk punt

Welke analyse wil jij zien? Elke week houden we een poll op onze socials. Hier mogen jullie stemmen over de volgende altcoin analyse. Deze keer is Ethereum (ETH) als de winnaar uit de bus gekomen, dus laten we meteen naar de koers kijken.

Wekelijkse grafiek

Ethereum zit op dit moment op een belangrijk punt. Om dit te analyseren, pakken we de wekelijkse grafiek erbij. Hierin staat elke candle voor 7 dagen. Deze grafiek wordt gebruikt om de iets langere termijn van Ethereum te analyseren. Zoals je ziet zijn er twee belangrijke levels (blauwe zones) waar ETH momenteel tussen beweegt.

In de analyse van vorige week bespraken we de ondersteuning en weerstand. De bovenste blauwe zone (ongeveer 1.300 dollar) dient op dit moment als weerstand. De onderste blauwe zone ligt op ongeveer 850 dollar en dient als ondersteuning.

Het lijkt alsof ETH een poging wil doen om weer boven de 1.300 uit te komen. De prijs maakt namelijk een convergerende beweging (naar elkaar toe), wat meestal gebeurt voor een flinke beweging omhoog of omlaag. Op dit moment zit de koers nog binnen de twee convergerende lijnen, maar als ETH hier uit beweegt, kan het hard gaan.

Korte termijn

Om een beter beeld te krijgen, gaan we daarom even naar de 4-uurs grafiek kijken. Deze wordt gebruikt om bewegingen op korte termijn te voorspellen. In de onderstaande grafiek zien we de bovenste blauwe zone uit de eerste grafiek, de convergerende lijnen, en een oranje cirkel.

Die oranje cirkel is bedoeld om het belangrijkste punt aan te geven. Dit is namelijk het vorige hoogtepunt van Ethereum. De koers is hier inmiddels aangekomen – zoals besproken in de vorige analyse – en lijkt te maken te hebben met een afwijzing bij deze weerstand. Dit kan nog veranderen, maar meestal is het een beter teken als de koers hier met een rotvaart doorheen beweegt.

De koers zit nog binnen de lijnen van de convergerende beweging, dus dat is ook niet gek. Ethereu,m kan nog een flinke spurt omhoog maken, want de koers zit nog in een opwaartse beweging. De richting die ETH vanuit hier gaat kiezen, zou tekenend zijn voor de aankomende dagen.

Omdat de convergerende beweging al een aantal weken opbouwt, kan het erg snel gaan. Het gebeurt zelden dat een coin zo lang ‘oplaadt’ en vervolgens geen grote beweging laat zien. Daarom is het goed om de komende uren/dagen de ETH koers nauw in de gaten te houden.

All Dutch and English crypto news!

Australia introduces classification for crypto assets

Following the global regulatory race, Australia opened the public consultation on its own taxonomy of crypto assets. The national regulators propose to distinguish four major...

Core Scientific to hand over 27K rigs to pay $38M debt

Crypto mining firm Core Scientific made a deal with the New York Digital Investment Group (NYDIG) to pay off an outstanding debt of $38.6 million...

Binance re-enters South Korea with GOPAX exchange

Major cryptocurrency exchange Binance is coming back to South Korea with a new acquisition of the local crypto trading platform Gopax. Binance has acquired a majority...

MicroStrategy BTC paper loss hit $1.3B but no plans to stop trading bitcoin

MicroStrategy registered $34 million in its first-ever bitcoin sale. The company registered a paper loss of over 1 billion in 2022. MicroStrategy made its first bitcoin purchase...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo