Analyse: Ethereum (ETH) moet gas bijgeven

Welke analyse wil jij zien? Elke week houden wij een poll op onze social media. Daar kan je stemmen voor een analyse van jouw favoriete altcoin. Deze week is ETH als de winnaar uit de bus gekomen. Laten we naar de koers kijken.

Bearish retest uitgespeeld

Het begint er steeds slechter uit te zien voor de nummer twee van de markt. In de vorige analyse omschreven we de bearish retest die ervoor zorgde dat ethereum zou dalen. In de onderstaande grafiek is te zien bij welk punt we toen waren (oranje cirkel).

Niet boven de zone gekomen

Zoals te zien is de koers niet meer boven de gele zone gesloten, waardoor de prijs weer helemaal teruggedrukt werd richting de blauwe trendlijn. De koers probeerde weer boven de support te komen, maar zonder succes. Op dit moment dient deze zone weer als weerstand.

De prijs zweeft nu tussen die gele zone en de blauwe trendlijn. De lijn is voor nu de belangrijkste support voor ETH. Als de prijs hier sterk blijft, wordt er wel nog een hoger laagtepunt gemaakt, wat positief is voor het verloop van de koers.

Tegenover bitcoin

Net als de vorige twee analyses van ethereum, gaan we ook de koers bekijken tegenover bitcoin. Bij de vorige analyse beschreven we de support van ethereum, en daar zit de koers nog steeds boven.

Als je naar de grafiek hierboven kijkt, zie je de support; de bovenste gele zone. De koers had voorheen prima ondersteuning gevonden bij de blauwe trendlijn en onderste gele zone, maar begint het nu wel lastig te krijgen (bij de huidige support). Zoals de titel van dit artikel zegt: ETH moet gas bijzetten.

Dit is te zien als we inzoomen

Op het grote plaatje (zoals de grafiek hierboven) is minder goed te zien waarom ethereum wat spierballen moet tonen. Als we kijken naar de 12-uurs grafiek van ETH tegenover BTC, wordt dit duidelijk.

De koers van ethereum blijft namelijk wel boven de gele support, maar deze wordt heel erg vaak getest. En zoals de blauwe lijn laat zien, worden er steeds lagere toppen gemaakt.

Deze combinatie – van lagere toppen en vaak geteste support – is meestal een slecht teken. Dit betekent namelijk dat er steeds meer verkopers zijn die ETH voor een lagere prijs verkopen. Omdat de support nu ook vaak getest wordt, blijven er in tegenstelling tot de vele verkopers, ook steeds minder kopers over.

Dit gegeven drukt meestal de koers naar beneden. Ethereum moet omhoog gaan om dit niet te laten gebeuren. Indien ETH boven de voorgaande high komt, zal dat positief zijn voor het koersverloop. Maar als de koers onder de gele zone komt, is dit voor mij een bevestiging dat ETH weer slechter gaat presteren dan bitcoin.

All Dutch and English crypto news!

Dollar Cost Averaging or Lump-sum: Which Bitcoin strategy works best regardless of price?

Bitcoin (BTC) has declined by more than 55% six months after it reached its record high of $69,000 in November 2021. The massive drop has left...

Cointelegraph Store: Introducing Bitcoin Pizza Day merch for crypto OGs

Twelve years ago today, on May 22, 2010, programmer and early Bitcoin (BTC) miner Laszlo Hanyecz made history when he traded 10,000 BTC for two...

Terra’s meltdown highlights benefits of CEX risk-management systems

The collapse of Terra's ecosystem - namely, native coin LUNA and algorithmic stablecoin TerraUSD (UST) - rocked the wider blockchain and cryptocurrency ecosystem. Not only...

6 Questions for Sonali Giovino of Defiyield

We ask the buidlers in the blockchain and cryptocurrency sector for their thoughts on the industry… and throw in a few random zingers to keep...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo