Analyse: eindelijk weer een positief vooruitzicht voor Bitcoin?

Bitcoin is gisteren met 7,5% gestegen in een periode van 24 uur. Dit is de grootste stijging van de munt sinds maart. Hierdoor komt de munt weer boven belangrijke weerstandslevels uit, waardoor de weg omhoog vrij lijkt. Laten we naar de grafieken kijken.

Banner Bitcoin 1

Hoe staat BTC ervoor?

We beginnen deze analyse met een blik op de dagelijkse grafiek. Hier krijgen we een goed beeld van de enorme stijging van gisteren, die de koers 7,5% omhoog bracht. Daarnaast zien we ook de belangrijkste prijslevels (weergegeven in groen en rood).

Door de flinke push van gisteren, is de munt weer middenin de rode zone beland; een plek die al vaker voor support en weerstand zorgde. Nu Bitcoin weer rond deze plek verhandeld wordt, neemt de waarschijnlijkheid van een verder positief scenario steeds meer toe. De rode zone kan namelijk nu weer als support gaan dienen.

Daarnaast zou het bullish zijn als BTC weer boven dit level uitkomt. In dat geval wordt het al helemaal een groot feest voor investeerders, aangezien er weinig weerstand meer is tot aan de all time high van Bitcoin, die rond een koers ligt van 73.700 dollar.

Neerwaartse trend gebroken

Om hier meer over te kunnen zeggen, pakken we even de 4-uurs grafiek erbij. Hier staat elke candle voor 4 uur, waardoor we een meer gedetailleerd beeld krijgen van de afgelopen prijsactie. We kunnen hier goed zien hoe Bitcoin zijn neerwaartse trend brak door de stijging van gisteren.

De oranje boogjes geven de afgelopen hoogte- en laagtepunten weer, en we kunnen duidelijk zien dat de munt voorbij zijn vorige hoogtepunt is gestegen (blauwe lijn). Dit is meestal het begin van een opwaartse trend, alleen moet er nog wel ergens een hoger laagtepunt worden gemaakt. Dit roept de volgende vragen op: gaat de koers niet eerst nog verder stijgen, en waar komt dat laagtepunt dan?

Helaas hebben we hier nog geen antwoorden op, al zijn er wat prijslevels zie zich hiervoor zouden lonen. Ik heb het dan over het vorige hoogtepunt – of een andere plek in de rode zone. Tot die tijd is het afwachten hoe deze eventuele opwaartse trend vorm gaat krijgen.

Het lijkt in ieder geval zeker dat we positief kunnen zijn voor de lange termijn. Een break van de neerwaartse trend, samen met het heroveren van een belangrijk prijslevel, is altijd een goed teken. Houd deze grafieken daarom goed in de gaten.

All Dutch and English crypto news!

SEC contacted exchanges to update spot Ether ETF applications: Report

Officials reportedly contacted the Nasdaq, the Chicago Board Options Exchange and the New York Stock Exchange to make updates and changes to existing spot Ether...

Over 90K traders liquidated amid massive crypto price surge

Over $9o,000 traders were liquidated in 24 hours as Ethereum, Bitcoin prices surged to $3,800 and $71k respectively. Total liquidations reached $383 million, with $297 million...

Crypto insiders anxious and divided as spot Ether ETF decision date looms

Currently, betting markets indicate a 61% chance of U.S. spot Ether ETF approval, up from less than 11% just a few days ago.

4 reasons why Bitcoin was a buy below $70K

Technical chart patterns suggest that Bitcoin could see more upside momentum in the following weeks, mirroring previous bull cycles.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo