Analyse: dit is waarom Bitcoin 175.000 euro kan worden in december

When in doubt, zoom uit! Het is heel verleidelijk om elk wakker uur naar de grafieken te kijken om te onderzoeken waar de prijs morgen heengaat. Maar vandaag kijken we eens naar het grote plaatje. Waar bevindt bitcoin zich? En wat kunnen we van de laatste maanden van 2021 verwachten? Spoiler alert voor de laatste vraag: 175.000 euro is een mogelijkheid.

Het totale plaatje

Wanneer we uitzoomen zeggen, bedoelen we ook echt uitzoomen. Je kijkt hier naar de totale koershistorie van bitcoin, vanaf 2010. We gebruiken een logaritmische grafiek, elke stap op de verticale as is een vermenigvuldiging van vier. Op die manier heb je een beter beeld van de koers. 

De bitcoin koers beweegt nooit in één rechte lijn omhoog. Soms gaat het een aantal jaar goed en stijgen de koersen voor een langere periode, je spreekt dan van een bull market. Maar er zijn ook mindere jaren waarin de prijs langdurig daalt. In dat geval is er sprake van een bear market.

Op de grafiek hierboven geven we de drie bull markets van bitcoin aan: die van 2013, 2017 en die van nu. Veel analisten zijn het erover eens dat de huidige bull market nog niet is afgelopen. De laatste run omhoog moet nog komen, maar wat kan je verwachten?

Om die vraag te beantwoorden maken we gebruik van getallen uit de reeks van Fibonacci, dat zijn die mooie gekleurde lijnen op de grafiek hierboven. In de vorige twee bull markets kon je met behulp van deze lijnen de toppen bepalen.

Fibonacci voor toppen en bodems

Fibonacci was een Italiaans wiskundige die rond het jaar 1200 leefde. Hij beschreef een reeks getallen die nu nog steeds in allerlei disciplines wordt gebruikt. Denk aan film en fotografie, maar ook in de technische analyse. In koersanalyses gebruik je de reeks om ondersteuningen en weerstanden te bepalen.

Hoe werkt het? Om bijvoorbeeld de niveau’s voor 2013 te bepalen, trekken we een lijn van de top naar de bodem van de vorige cyclus. Dat is de stippellijn op de grafiek. In Fibonacci-getallen krijgt de top het getal 1 en de bodem 0. De gekleurde lijnen zijn verlengdes van de Fibonacci-reeks, namelijk 1.272 (rood), 1.618 (blauw) en 2.272 (groen).

Deze stappen herhalen we vervolgens voor 2017 en 2021.

Hoe ziet het er dan uit per bull market, en wat kan je hieruit opmaken?

2013

Op drie belangrijke momenten in 2013 en 2014 staat Fibonacci voor je klaar:

  1. In oktober schoot de bitcoin koers door de blauwe lijn op 170 dollar, omgerekend 148 euro.
  2. Vervolgens duurt het slechts 6 weken voordat bitcoin de top bereikt bij de groene lijn, rond 1.000 dollar. Omgerekend gaat het om 873 euro.
  3. Daarna begint de bear market. En opvallend: bitcoin vindt de bodem op de blauwe lijn, wederom rond 170 dollar (148 euro).

Klik op de grafiek om deze te vergroten.

2017

Dit kunnen we in 2017 herhalen:

  1. In oktober schiet bitcoin door de blauwe lijn rond 4.200 dollar, omgerekend 3.700 euro.
  2. Nu duurt het 11 weken voordat bitcoin de top bereikt rond 20.000 dollar, ofwel 17.500 euro. Iets hoger dan de groene lijn, maar nog steeds redelijk nauwkeurig.
  3. Bitcoin vindt de bodem in 2018, net onder de blauwe lijn.

Klik op de grafiek om deze te vergroten.

175.000 euro in 2021?

En nu? Dat is moeilijk te zeggen. Maar als de historie zich herhaalt, kan je het volgende verwachten:

  1. Bitcoin schiet door de blauwe lijn. Dat is nu gelukt, maar we wachten nog op meer overtuiging.
  2. Eind 2021 of begin 2022 bereikt bitcoin de top. Is dat wederom bij de groene Fibonacci-lijn? Dan kan je een koers van ongeveer 200.000 dollar verwachten. Of 175.000 euro in onze eigen valuta.
  3. Daarna volgt de bear market, waarbij bitcoin naar de blauwe lijn beweegt. Het is dus goed mogelijk dat de huidige bitcoin koers de bodem is van de volgende bear market!

Klik op de grafiek om deze te vergroten.

Dit artikel is gebaseerd op de analyse van TechDev op Twitter.

The post Analyse: dit is waarom Bitcoin 175.000 euro kan worden in december appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Pond0x DEX claims $100M in trading volume as critics allege it’s a scam

The Pond0X decentralized exchange (DEX) has reached more than $100 million in total trading volume, according to a September 28 social media post from its...

Chainlink quietly changes multisig rules, Mixin offers $20M bounty: Finance Redefined

Welcome to Finance Redefined, your weekly dose of essential decentralized finance (DeFi) insights - a newsletter crafted to bring you the most significant developments from...

Georgia preparing limited live CBDC pilot, considering Ripple among tech providers

The National Bank of Georgia (NBG) has announced that it will advance its research on a digital lari central bank digital currency (CBDC) in a...

Google Cloud is now a validator on Polygon

Polygon Labs has announced that Google Cloud is now a validator on Polygon PoS network. The new validator will bring "same infrastructure" powering YouTube and Gmail. Google...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo