Analyse: Cosmos (ATOM) flipt belangrijke zone en stijgt 27%

ATOM gaat als een speer. De coin wist een belangrijk level te flippen en maakt pakt hierdoor een stijging van 27%. Daardoor maakt hij ook nog eens een machtig patroon, dat wellicht wijst op een verdere stijging.

Herovering van belangijke zone

Cosmos is inmiddels hersteld van de ‘omikron’-dip. De coin had het wel even lastig toen hij een belangrijke support verloor. In de grafiek hieronder zie je de zone die eerst als support diende. De prijs bewoog eronder en maakte daar een bearish retest. Dit zorgde voor een verdere daling, maar deze zone werd vervolgens heroverd.

ATOM steeg in eerste instantie dwars door de zone heen en maakte hierdoor een equal high rond dezelfde koers als de ovorige high. Maar door deze kleine pullback maakte de coin eerst een support/resistance flip op de gele zone. Dit betekent dat de zone die eerst als resistance diende, zich nu bewijst als support. Dit is zeer bullish, zoals te zien in de koersprijs die ATOM vandaag heeft. Hij steeg van ongeveer 22 euro tot meer dan 28 euro als gevolg van deze flip.

Inverse head and shoulders

Het mooiste moet (hopelijk) nog komen. Sommigen kennen het patroon wellicht al: de head and shoulders. Dit patroon komt meestal aan de bovenkant van een trend voor en is dan bearish, maar hier maakt ATOM een inverse head and shoulders; hetzelfde patroon, maar dan omgekeerd – dus bullish – en aan de bodem van de trend. Het ziet eruit als een hoofd met twee schouders (gevisualiseerd met de groene lijn in onderstaande chart).

Hoe verder?

De blauwe lijn in bovenstaande grafiek noemt men ook wel de neckline van de head and shoulders. Deze lijn begint bij eerste top van het hoofd. Wanneer deze lijn gebroken wordt, kan het nog eens heel goed aflopen voor Cosmos. Het geeft meestal een hoop momentum.

Wanneer de prijs hier afgewezen wordt, zal waarschijnlijk eerst de support (gele zone) weer opgezocht worden. Feit is wel dat er op de support/resistance-flip een higher low is gezet. Dit is de eerst sinds een lange neerwaartse trend. De kans is daardoor nog groter op een higher high. Dit zou betekenen dat ATOM verandert in een uptrend, met een verdere stijging in het verschiet.

Krijg 10 euro Cosmos (ATOM) van ons

Handel in ATOM op het nieuwe tradingplatform van BTC Direct. Maak een account aan met vouchercode NIEUWS en je krijgt 10 euro van ons om mee te handelen. Deze vouchercode vul je onderaan het aanmeldscherm in. Klik op de knop hieronder om direct een account aan te maken.


Geef mij 10 euro

Liever eerst meer informatie?

The post Analyse: Cosmos (ATOM) flipt belangrijke zone en stijgt 27% appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Tether announces wallet-freezing policy for OFAC-sanctioned persons

Tether is expanding control sanctions to the secondary market in an effort to cooperate with regulators in the United States. News Join us on social networks Stablecoin issuer...

Lifinity USDC pool drained by arbitrage bot

A bug on an Immediate-or-Cancel order led to the drainage of nearly $700,000 from Lifnity's LFNTY-USDC pool. News Join us on social networks Decentralized exchange (DEX) Lifinity had...

Crypto analyse: Bitcoin bijna aangekomen bij weerstand, gaat de koers hier ook doorheen?

Bitcoin gaat deze week zeer waarschijnlijk groen afsluiten. De munt staat al 10% hoger dan de koers van maandag, en er is nog maar één...

Solana (SOL) holds firm as a new cryptocurrency is emerging as an analysts’ darling

Solana (SOL) registered impressive growth in the decentralized finance ecosystem, marked by increased total value locked and price. Despite this positive outlook, investors are attracted...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo