Analyse: Cardano (ADA) vormt een bodem op 45 cent, dit moet je weten!

Cardano de op 9 na grootste cryptomunt staat op het moment van schrijven op de 45 dollarcent. Dat is laag, zeker gezien het feit dat de munt drie weken geleden nog boven de 60 cent werd verhandeld. Na het opzoeken van een solide ondersteuning lijkt de koers langzaam maar zeker de ruimte te pakken om te stijgen. In deze analyse concludeer ik, aan de hand van indicatoren en een koersvergelijking, dat de koers van Cardano aan het bodemen is.

Blijft Cardano boven de ondersteuning?

Kort antwoord? Ja.

Waarom? Daar heb ik twee redenen voor. Ten eerste zie ik dat het volume afneemt, terwijl de koers verder daalt. Net zoals afnemend koopvolume tijdens een opwaartse trend geen goed teken is, is dit bij verkoopvolume precies hetzelfde. Geen verkopers terwijl de koers daalt, dat betekent vaak een komende trendommekeer. Naar mijn mening en volgens de indicator gaat de koers dus binnenkort stijgen.

De tweede reden vinden we bij de RSI. Niet alleen geeft de indicator aan dat de koers aan het bodemen is, maar ook dat de stijging binnenkort zal beginnen. Dit is vanwege de bullish divergentie op de bovenstaande 4H-grafiek: de koers maakt een lower low, de RSI een higher low. Het tweede positieve signaal!

Ik zou me nog kunnen uitweiden over andere indicatoren, maar het leek me goed om naast de twee genoemde signalen, een stukje koersovereenkomst te bespreken van Bitcoin en Cardano. Als je deze overeenkomsten ziet, zul je wellicht nog beter begrijpen dat de koers van Cardano zich op of zeer dicht bij een bodem bevindt.

Bitcoin en Cardano: veel gelijkenissen

De koers van Bitcoin vorig jaar kent veel overeenkomsten met Cardano. Op de onderstaande grafiek heb ik het proberen te illustreren. De eerste overeenkomst zijn natuurlijk de toppen. De tweede top hoger dan de eerste, en in beide gevallen lijkt het heel veel op het ‘dubbele top patroon’, wat een bearish patroon is en zou leiden tot nog veel meer rode candles.

Wat werden we mooi gefopt door Bitcoin toen de koers hard naar boven schoot. Ik verwacht precies hetzelfde nu met Cardano.

De overeenkomsten zijn groot, en niet alleen beperkt tot de koersontwikkelingen. Ook de RSI doet mee.

Bij beide Bitcoin vorig jaar en Cardano dit jaar, maakte de RSI een lower high terwijl de koers van de munten een hogere top maakte. Dat is de eerste overeenkomst. Maar kijk nu eens goed naar de RSI net voordat Bitcoin steeg, en de 24.000 dollar voorgoed achter zich liet. Op dat moment maakte de RSI een omgekeerd hoofd- en schouderspatroon, waarbij het de neklijn testte voordat het begon te stijgen.

Cardano staat op het punt van het testen van de neklijn. Een succesvolle test, en de groene candles zullen verschijnen.

All Dutch and English crypto news!

Ethereum ETF June launch ‘legit possibility’ as BlackRock files amended S-1

BlackRock updated its Form S-1 for its spot Ether ETF, which analysts say is a “good sign” that issuers and the SEC are working on...

Stablecoin market cap rises to 2-year highs as dominance slides to 6%: CCData

After eight consecutive months of ascent, the stablecoin market capitalization has risen to a 24-month high of $161 billion in May.

Argentina’s Milei meets top tech CEOs to boost business relations

Libertarian Argentina has “enormous possibilities” under his leadership, Milei tells Sam Altman.

US Treasury report outlines potential financial risks of NFTs

The government department outlined potential concerns with the NFT market, including terrorist financing, theft, and funding nuclear proliferation.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo