Analyse: Bitcoin start oktober met vuurwerk, op weg naar 40.000 euro

Nieuw kwartaal, nieuwe kansen! September is voorbij, en als we afgaan op historische data dan kunnen we vuurwerk verwachten in de laatste maanden van 2021. Neem vorig jaar, toen steeg bitcoin in drie maanden met 168%. Kunnen we nu opnieuw zoiets verwachten? Op naar de grafieken!

In Ghana schijnt altijd de zon

We beginnen met de daggrafiek, deze grafiek beslaat ongeveer een jaar van de bitcoin koers. Die mooie gekleurde lijnen zijn voortschrijdende gemiddelden. Deze kunnen je veel vertellen over de trend, en de sterkte van daarvan. In het Engels noem je die lijnen ook wel moving averages, maar wij houden het lekker bij het Nederlands.

In een ideaal scenario vormen de lijnen de vlag van Ghana. Want alleen dan is de trend op korte, middellange én lange termijn positief.

Hoe zit dat? De rode lijn geeft het gemiddelde aan van de afgelopen 50 dagen, en zegt daarmee iets over de trend op korte termijn. Voor de middellange termijn kijk je naar de oranje lijn, die beschrijft de gemiddelde koers over de afgelopen 100 dagen. Ten slotte geeft de groene lijn het gemiddelde van de afgelopen 200 dagen, of ook wel de lange termijn.

Op dit moment is bitcoin bezig met een inhaalslag. De koers vond steun op de oranje lijn en heeft nu ook de groene lijn veroverd. Nu is het volgende doel de rode lijn rond 39.600 euro.

Idealiter zien we de koers nu doorstoten naar de groene balk tussen 40.000 en 44.000 euro. Want dan vormen de gemiddelden opnieuw de vlag van Ghana. En in Ghana, daar schijnt de zon.

Meer goed nieuws

Kijken we naar de afgelopen maanden, dan zien we meer goed nieuws. Bitcoin is eindelijk uit een dalend kanaal gebroken. Eerder deze week was ik daar iets te voorbarig mee geweest, maar nu lijkt de uitbraak een feit.

Op de grafiek hieronder zie je dat de koers in september tussen de twee zwarte lijnen naar beneden bewoog. Maar gisteren brak de koers met overtuiging uit.

Ook op de vieruursgrafiek kan je de drie gemiddelden toepassen. Op deze grafiek is de rode en de oranje lijn al veroverd, het volgende doel is de groene lijn op 39.250 euro. Dit komt dus redelijk overeen met het volgende doel op de daggrafiek.

Op weg omhoog

Over de daggrafiek gesproken, die kunnen we mooi gebruiken om onze verwachtingen te schetsen. We maken ook gebruik van de reeks van Fibonacci. Daarvoor pakken we de top van 14 april en de bodem van 19 mei. Dan krijg je deze drukke grafiek hieronder. Maar geen zorgen, hieronder leggen we het uit!

Bitcoin breekt uit en is nu op weg naar de middelste groene Fibonacci-lijn rond 39.000 euro. Niet ver daarboven vind je de rode lijn, het voortschrijdend gemiddelde van de afgelopen dagen. Die bevindt zich rond 39.600 euro en kan dienen als een sterke weerstand. Gaat het echt hard vandaag? Dan is de bovenste groene Fibonacci-lijn rond 42.700 euro zelfs een mogelijkheid.

Ontbreekt het bitcoin aan momentum, dan richten we onze ogen op 35.600 euro. Dat is de onderste groene Fibonacci-lijn, en komt overeen met het oranje gemiddelde van de afgelopen 100 dagen. Dit kan opnieuw een sterke steun vormen.

The post Analyse: Bitcoin start oktober met vuurwerk, op weg naar 40.000 euro appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Celsius creditors vote in favor of reorganization plan

The creditors involved in the Celsius bankruptcy case have voted in favor of a plan that will see funds returned to them as well as...

Crypto exchange Binance reopens exchange services in Belgium

Crypto exchange Binance has reopened registrations and access to its products and services for its Belgian crypto users again -  three months after the exchange...

Vitalik Buterin’s Privacy Pool idea is interesting, but it’s just the start

By now, most of the cryptosphere has heard of Privacy Pools - a project launched this year by Ameen Soleimani, a well-known developer and founder....

Crypto bills could be delayed as many prepare for US gov’t shutdown

The United States government could be shut down in the next 7 days with House Speaker Kevin McCarthy facing political pressure from members of his...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo