Analyse: bitcoin sluit de week superbullish

De bitcoin koers maakte deze kerst alweer een beetje beter. De prijs wist vannacht te sluiten op 44900 euro. Dit zorgt voor twee belangrijke higher lows en een weekly bullish engulfing. Wat kunnen we hiervan verwachten?

Bitcoin maakt retest en beweegt omhoog

Om te beginnen pakken we even de chart van afgelopen vrijdag (zie onderstaande afbeelding). Hierop is te zien dat bitcoin een nieuwe higher high maakte. Hij brak hierdoor de trendlijn en een eventuele range. Dit gaf een mooie spurt, maar iedereen weet dat de prijs niet in één keer omhoog gaat. Een retest van horizontale zones zijn meestal een gezond teken.

In onderstaande grafiek nummer twee – die een klein beetje uitgezoomd is om de plek voor de daling te zien – zie je dat de prijs van bitcoin die retest maakt. Bitcoin geeft meteen een reactie op de voorgaande high en de weg naar de 50.000 euro bevat weinig drempels (lees: resistance).

Hiermee maakt bitcoin een hoger laagtepunt, en dit is één van de twee belangrijke higher lows die bitcoin deze week maakte. Een bitcoinprijs van 50k euro komt hierdoor steeds dichterbij.

Weekly chart

Dan komt de aller belangrijkste higher low én de bullish engulfing. In een weekly chart – zoals die hieronder – staat elke candle voor een week. De laatste candle sloot afgelopen nacht  om 1 uur ’s nachts en maakt het sentiment daarmee bijna volledig bullish. Door deze laatste candle is een higher low gemaakt. Dit geeft een bevestiging dat de uptrend nog door gaat. Een higher high is daarmee een logische opvolger: dit zou resulteren in een all time high.

Een bullish engulfing betekent dat de groene candle aan de onderkant van een trend, groter is dan de body van de rode candle daarvoor. Dit betekent dat de bulls de overhand nemen van mensen die bitcoin probeerden te verkopen afgelopen week. Met de weekly close van gisteren (zie bovenstaande chart) maakt bitcoin dus wéér een bullish engulfing. Dit is de derde sinds mei.

De vorige keren dat er een bullish engulfing gemaakt werd, steeg bitcoin. Zoals te zien in de blauwe cirkels bij voorgaande lows, was een bullish engulfing cruciaal om weer de weg naar boven te vinden. Dit is nog een reden om bullish te zijn over bitcoin. Het kunnen zo nog wel eens hele mooie weken worden.

The post Analyse: bitcoin sluit de week superbullish appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

New US bill to require firms to report off-chain transactions to CFTC

A new bill in the United States aims to require cryptocurrency service providers to report all blockchain transactions to a government repository. On Sept. 28, U.S....

NFT artist raises $140K for cancer support charity

A nonfungible token (NFT) artist raised nearly $140,000 (114,000 British pounds) from an art event in Edinburgh, Scotland to support cancer treatment. Maggie's Edinburgh - an...

French police raid Nvidia offices amid antitrust investigation: Report

Nvidia, one of the global leaders in artificial intelligence (AI) chip production with headquarters in California, reportedly faced a police raid in its French offices...

Kresus teams up with Collectibles.com as preferred crypto wallet partner

Collectibles.com is gearing up for its much-anticipated launch. Collectibles.com is a Web3 collectibles marketplace that allows collectors to buy, sell, and trade assets. Kresus Collectibles.com partnership makes...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo