Analyse: Bitcoin moet over deze trendlijn stappen om groen te worden

In de vorige analyse vertelde ik over het belang van de 12-uur candle van gisteren. Deze is gesloten op een belangrijke plek, maar de dagelijkse candle – wat twee 12-uurs candles in één zijn – gooide roet in het eten. Deze candle sloot namelijk weer onder een belangrijk punt, waardoor er op dit timeframe nog geen hoger hoogtepunt is gemaakt.

Neerwaartse trendlijn gemaakt

Omdat bitcoin een mini-top maakte rond 43.300 dollar (39.400 euro), vormde het een trendlijn. Dit gebeurde bij de derde aanraking in onderstaande grafiek. Deze trendlijn moet gebroken worden om de weg naar boven te vinden. Echter, het is logisch dat de prijs een volgende keer ook afgewezen kan worden; een trendlijn ontstaat niet voor niets en het is een logisch punt van weerstand.

Maar, als deze toch breekt, dan komt de resistance van 45.000 (40.950 euro) erg dichtbij. Dit gele vlak is een zone die gebroken kan worden om verder te gaan naar 52.000 dollar (47.300 euro); de plek van de tweede weerstand en tevens het begin van de trendlijn.

Grootste timeframes zijn de baas

Een andere optie is dat de prijs daar wordt afgewezen. In dat geval zal je in onze analyses meer lezen over een mogelijke uitkomt van deze rejectie. Waarom in volgende analyses? Dit is al iets te vooruitstrevend aangezien bitcoin nog steeds moeite heeft met een hoger hoogtepunt te zetten. Dit zou gebeuren als een candle boven de 42594 dollar (38756 euro) sluit. Dit is te zien bij de grijze lijn.

Op kleinere timeframes – zoals de 1-uur-, 4-uur- en 12-uur grafieken – is er wel al een hoger hoogtepunt gezet, maar nog steeds geldt dat grotere timeframes leidend zijn. Dit is ook het geval van dit lager hoogtepunt.

Wat is nu het belangrijkste?

Om weer bullish te worden is het belangrijk om een ‘higher high’ terug te zien in de koers van bitcoin. Dit is belangrijk omdat de reeks van ‘lower highs’ dan doorbroken wordt. Dit zou een opwaartse trend kunnen starten. In dit geval zou namelijk ook de trendlijn breken, wat een push veroorzaakt (waarschijnlijk) tot de gele weerstandszone.

Als deze zone breekt wordt ik heel erg bullish, aangezien we dan weer kunnen kijken naar een koers boven de 50.000 dollar (45.500 euro). Kunnen we het ons nog voorstellen?

All Dutch and English crypto news!

Bitcoin bulls aim to flip $30K to support, but derivatives data show traders lack confidence

Bitcoin (BTC) bounced 19% from the $25,400 low on May 12, but has investor confidence in the market been restored? Judging by the ascending channel...

Crypto recap 16 mei: El Salvador, Nigeria en de Bitcoins van Terra (LUNA)

In deze video behandelt Axel de laatste ontwikkelingen in de crypto markt. Dit doet hij met de onderbouwing van nieuwsberichten en technische analyses. Op deze...

Top 5 cryptocurrencies to watch this week: BTC, MANA, MKR, ZEC, KCS

Bitcoin (BTC) has been relatively calm during the weekend as crypto traders try to rebuild the markets after the Terra LUNA debacle. With macro factors...

Celsius Network’s crypto mining subsidiary SEC filing suggests plans for IPO

Celsius Mining, the mining subsidiary of crypto lending platform Celsius Network, has filed paperwork with the United States Securities and Exchange Commission, or SEC, suggesting...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo