Analyse: Bitcoin koers naar 53.000 dollar?

Bitcoin is al een aantal dagen met een daling bezig. De munt werd afgewezen bij zijn vorige hoogtepunt, wat erop wijst dat de munt in een neerwaartse trend zit. Daarnaast lijkt de marktleider ook moeite te hebben om zijn supportzone te behouden. Laten we naar de grafieken kijken.

Banner Bitcoin 1

De neerwaartse trend van Bitcoin

We beginnen deze analyse met een blik op de dagelijkse grafiek. Hier zien we de koers van Bitcoin, waarbij elke candle voor 24 uur staat. Daardoor krijgen we een goed beeld van de afgelopen prijsactie, samen met de sterkste prijszones van BTC. Op dit moment is die rode prijszone het belangrijkste.

Deze zorgde er voorheen voor dat de munt niet verder zakte dan 60.000 dollar, maar toen deze eenmaal brak, konden we minder vertrouwen op deze zone. Het leek alsof de munt nog een kans had om te herstellen, aangezien de munt weer terug in de zone bewoog, maar op dit moment lijkt een negatief scenario waarschijnlijker.

Wat meteen opvalt, is dat Bitcoin in een neerwaartse trend is beland (aangegeven met de oranje boogjes). De munt maakt steeds lagere hoogtes en steeds lagere laagtes, wat geen goed teken is. Hiermee is Bitcoin zojuist onder de rode zone uitgekomen. En dat wilden we graag niet zien voor een positief vervolg.

Negatief voor de korte termijn

De combinatie van de neerwaartse trend en de verloren support zorgt voor een onzekere situatie. En daar komt nog iets negatiefs bij als we kijken naar de 4-uurs grafiek. Hier staat elke candle voor 4 uur.

Hier zien we dat de munt ook niet voorbij zijn vorige hoogtepunt is gekomen. Deze is weergegeven met de blauwe lijn. Zoals ik in de vorige analyses vermeldde, leek dit de enige hoop voor een positieve prijsontwikkeling op de korte termijn. Een hoger hoogtepunt kon namelijk zorgen dat de neerwaartse trend niet gebroken werd.

Helaas heeft Bitcoin hier toch aan toegegeven, en moeten we misschien gaan kijken naar de eerstvolgende support. Daarvoor zou je weer heel even naar boven moeten scrollen, naar de wekelijkse grafiek. Hier zien we een blauwe lijn rond de koers van 53.000 dollar.

Dit is een plek waar Bitcoin heel even rust pakte in zijn mega-stijging, waardoor dit een logisch punt is om wat ondersteuning te vinden. Hopelijk kan de munt vanuit daar weer omhoog – of de BTC moet een rare stunt uithalen – maar in de tussentijd ziet de munt er niet heel erg sterk uit (voor de korte termijn).

All Dutch and English crypto news!

Bitcoin derivatives hint at potential rally above $73K — New all-time highs next

Bitcoin derivatives data suggests room for additional price upside in the coming weeks as Ethereum ETF approval chances rise.

Multipool partners with BSO enabling ultra-fast low latency trading

Majuro, Marshall Islands, May 21st, 2024, Chainwire Multipool, a leading innovator in the blockchain and cryptocurrency industry, announces corporate partnership with industry-leading global connectivity provider BSO,...

SEC contacted exchanges to update spot Ether ETF applications: Report

Officials reportedly contacted the Nasdaq, the Chicago Board Options Exchange and the New York Stock Exchange to make updates and changes to existing spot Ether...

Over 90K traders liquidated amid massive crypto price surge

Over $9o,000 traders were liquidated in 24 hours as Ethereum, Bitcoin prices surged to $3,800 and $71k respectively. Total liquidations reached $383 million, with $297 million...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo