Analyse: Bitcoin koers doet wederom poging om 43.500 dollar te breken

Bitcoin houdt zich al een aantal dagen rustig, maar probeert op dit moment om door de koers van 43.500 dollar te breken. Hier zit een weerstand waardoor Bitcoin al eerder terugzakte, maar wellicht heeft de munt nu meer geluk. Laten we naar de grafieken kijken.

Welke prijslevels zijn belangrijk?

Om een beter beeld te krijgen hoe Bitcoin ervoor staat, pakken we eerst de dagelijkse grafiek erbij. Hier staat elke candle voor 24 uur, waardoor we ver genoeg terug kunnen kijken. Hieronder zien we de belangrijkste prijslevels weergegeven als groene zones en blauwe lijnen.

De belangrijkste plekken zijn de groene zones. De onderste zone van ongeveer 37.500 dollar was voor langere tijd een zone van weerstand, maar nadat kopers steeds hoger inkochten – te zien aan de hogere laagtepunten – brak de koers hier doorheen.

Deze zone blijft belangrijk, aangezien Bitcoin hier tot nu toe nog niet terug is gekomen, terwijl het wel een heel logisch punt zal zijn om ondersteuning te vinden. Het is dus goed om dit level helder te hebben als de prijs terugvalt.

Daarnaast zien we de groene zone rond een koers van 46.000 dollar. Dit is op dit moment de grootste weerstand voor Bitcoin. De koers deed al meerdere pogingen om hier doorheen te komen, maar vooralsnog zonder succes.

Daarvoor moet Bitcoin eerst voorbij zijn huidige weerstand van 43.500 dollar breken: de plek van het vorige hoogtepunt. Als de munt hier voorbij komt betekent dit natuurlijk dat de koers weer een hoger hoogtepunt maakt. En dit is dé formule voor een verdere opwaartse trend.

Gaat Bitcoin door 43.500 dollar heen?

Om dit beter te analyseren pakken we ook even kort de 4-uurs grafiek erbij. Hier staat elke candle voor 4 uur, waardoor we de bewegingen in iets meer detail kunnen zien. Vooral de vorige afwijzing bij 43.500 dollar is hier erg duidelijk te zien.

Mocht het dit keer dus lukken om hier voorbij te komen, dan is het aannemelijk dat Bitcoin weer een poging gaat doen om door 46.000 dollar te breken. Maar als deze weerstand toch te sterk blijkt, kan het een ander vervolg krijgen.

In dit negatieve scenario is het belangrijk dat de munt weer ondersteuning vindt. Zoals ik al eerder benoemde is 37.500 dollar een goede plek hiervoor, maar ook de blauwe lijn rond 40.200 dollar kan voor ondersteunig zorgen. In de 4-uurs grafiek is namelijk goed te zien dat BTC reageert op dit level.

Toch is het nu een kwestie van afwachten wat Bitcoin gaat doen. Het is in ieder geval duidelijk dat een break van 43.500 dollar kan zorgen voor een positiever scenario. Maar als de koers vanuit hier daalt moeten we gaan kijken naar de eerstvolgende supportlevels.

All Dutch and English crypto news!

BAYC co-creator Greg Solana takes up reins as Yuga Labs CEO

Solano said he wants to prioritize the utility of Bored Ape Yacht Club NFTs and recreate a space for the “magic and crazy shit” that...

Sam Bankman-Fried is back in court, waives conflict of interest for lawyers

Lawyers Marc Mukasey and Torrey Young will represent the former FTX CEO through his sentencing on March 28, while Christian Everdell and Mark Cohen are...

Polygon and StarkWare unveil Circle STARKs to streamline Zk Proofs

Polygon Labs and StarkWare collaborate on Circle STARKs for ZK rollups. Circle STARKs promise faster, cheaper transactions for layer-2 networks. The joint effort signifies a commitment to...

Lido adds support for 1inch as withdrawal aggregator

Lido has announced support for 1inch as a withdrawals aggregator. 1inch will allow ETH stakes to skip the withdrawal queues with instant swaps between staked Ether...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo