Analyse: Bitcoin koers daalde 10% in een paar uur, hoe verder?

Bitcoin heeft wilde dagen achter de rug. Nadat Bitcoin het hoogste prijspunt behaalde in een jaar tijd, daalde de munt 10% binnen een paar uur. Sindsdien is lijkt de munt bezig met een herstel, maar is dat wel zo? Laten we naar de grafieken kijken.

Hoe staat Bitcoin ervoor?

We beginnen deze analyse met de dagelijkse grafiek, waarbij elke candle voor 24 uur staat. Op deze manier kunnen we de bewegingen van de afgelopen dagen goed analyseren. Zoals je kan zien zijn hieronder verschillende prijslevels getekend die belangrijk zijn voor de totstandkoming van de koers. Wat betekenen ze?

Om te beginnen de zone van 37.500 dollar. Dit level was een belangrijke weerstand voordat Bitcoin naar 45.000 dollar bewoog. Het was voor veel investeerders een goede plek om winst te nemen van het afgelopen jaar. Maar doordat kopers steeds hoger inkochten, brak de horizontale zone en was de weg naar boven vrij.

Wat is er gebeurd?

De munt kon binnen no time een koers van 45.000 dollar aantikken, de plek van de volgende weerstand. Deze zone vond zijn oorsprong lang geleden (in het begin van 2022), toen de Bitcoin koers uit het niets hard naar beneden daalde. Het werd hierdoor aannemelijk dat deze plek weer een mooi punt zou zijn voor investeerders om winsten veilig te stellen.

De munt daalde inderdaad vanuit dit level, maar sindsdien lijkt de munt bezig te zijn met het maken van steeds hogere laagtepunten. Het was mooi geweest als Bitcoin – na het maken van het hoogste punt in een jaar tijd – verder door deze zone zou gaan, maar helaas ondervond de munt te veel weerstand.

Het resultaat was een snelle daling van 10%, waardoor de hele markt opgeschud werd. Toen Bitcoin ‘maar’ één tiende van zijn waarde verloor, leverden sommige altcoins wel 20% of meer in. Het is niet de ergste daling die we ooit hebben meegemaakt, maar het zorgde wel voor wat paniek.

Dit kunnen we verwachten

Het is geen garantie, maar het lijkt erop dat de daling voor nu geweest is. De munt heeft namelijk nog steeds geen lager laagtepunt gemaakt. Dit kunnen we ook goed zien op de 4-uurs grafiek, waarbij elke candle voor 4 uur staat. Het zou mooi zijn als Bitcoin vanuit hier weer omhoog beweegt.

Als dit gebeurt, kunnen we binnenkort waarschijnlijk een hogere koers zien dan de afgelopen 45.900 dollar. Bitcoin zou dan namelijk – na het maken van een hoger hoogtepunt – ook een hoger laagtepunt maken. Dit is dé formule voor een verdere opwaartse trend.

We hoeven dus nog steeds niet van het ergste uit te gaan, want als het hierbij blijft zal Bitcoin zich nog prima kunnen herpakken. Dit wordt anders als BTC wél zijn eerste lagere laagtepunt maakt. In dat geval kan een bearisch scenario in werking treden, waarbij de munt zeer waarschijnlijk naar de rode lijn of de onderste groene zone daalt. Tot die tijd is er nog niks aan de hand, maar het is goed om deze scenario’s en prijslevels alvast helder te hebben.

All Dutch and English crypto news!

BAYC co-creator Greg Solana takes up reins as Yuga Labs CEO

Solano said he wants to prioritize the utility of Bored Ape Yacht Club NFTs and recreate a space for the “magic and crazy shit” that...

Sam Bankman-Fried is back in court, waives conflict of interest for lawyers

Lawyers Marc Mukasey and Torrey Young will represent the former FTX CEO through his sentencing on March 28, while Christian Everdell and Mark Cohen are...

Polygon and StarkWare unveil Circle STARKs to streamline Zk Proofs

Polygon Labs and StarkWare collaborate on Circle STARKs for ZK rollups. Circle STARKs promise faster, cheaper transactions for layer-2 networks. The joint effort signifies a commitment to...

Lido adds support for 1inch as withdrawal aggregator

Lido has announced support for 1inch as a withdrawals aggregator. 1inch will allow ETH stakes to skip the withdrawal queues with instant swaps between staked Ether...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo