Analyse: Bitcoin klimt richting 60.000 dollar na hoopvol bericht ETF

Wauw! Bitcoin schiet richting 60.000 dollar, omgerekend 51.670 euro. Dit is het hoogste punt sinds 17 april. Het sentiment de afgelopen weken is ontzettend positief, vanwege de mogelijke goedkeuring van een bitcoin futures ETF.

Volgens Eric Balchunas, ETF-expert bij Bloomberg is de kans ‘meer dan 90%’ dat er volgende week een bitcoin ETF gebaseerd op futures wordt gelanceerd. De hoop is dat dit product leidt tot meer institutionele investeringen in bitcoin.

Geeft dit goede nieuws bitcoin net dat ene zetje dat het nodig heeft om een nieuw record te behalen? Op naar de grafieken!

De weekgrafiek wordt spannend

Investeerders houden van mooie ronde getallen, zo blijkt uit de weekgrafiek hieronder. Het prijsniveau van 60.000 dollar was in februari tot en met mei een sterke weerstand waar de bitcoin koers maar niet doorheen kwam. 

Nu schuurt de koers tegen de blauwe lijn. Het zou een krachtig signaal zijn als bitcoin de week boven 60.000 dollar (51.670 euro) kan eindigen. De sterke weerstand is dan overwonnen, en bitcoin kan zich dan opmaken voor nieuwe records.

Op weg naar boven

Op de weekgrafiek zag je het al: de twee mooie stijgende zwarte lijnen. Je ziet ze nu duidelijker op de daggrafiek hieronder. Sinds de bodem van eind juni bevindt bitcoin zich in een sterke stijgende trend.

De koers is nu op weg om de een-na-laatste weerstand te doorbreken. Dat is de oranje balk tussen 58.000 dollar en 60.000 dollar, respectievelijk 50.000 euro en 51.760. In het verleden heeft bitcoin veel moeite gehad om hier doorheen te breken.

Daarna is er weinig weerstand richting 65.000 dollar, dit komt grofweg overeen met de hoogste koers ooit. Omgerekend gaat het om bijna 56.000 euro.

Dit koersrecord bevindt zich nu precies aan de bovenkant van het kanaal. Lukt het bitcoin om deze prijs te bereiken, dan kan de koers hier mogelijk weerstand vinden.

Maar wat als de koers toch daalt? De middellijn van het kanaal bevindt zich rond 55.000 dollar (47.362 euro), daar kan bitcoin steun vinden. Zakt bitcoin verder, dan is 50.000 dollar (43.062 euro) een mooie zone om in de gaten te houden.

The post Analyse: Bitcoin klimt richting 60.000 dollar na hoopvol bericht ETF appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Plaintiffs amend complaint in Tether lawsuit for alleged USDT scheme

The class-action lawsuit alleges Tether and Bitfinix conspired to manipulate crypto market prices.

Bitcoin’s top 100 ‘dustiest’ wallets contain over $88M in BTC

More than $88 million is held in the top 100 Bitcoin wallets, which are classified as containing a “minuscule amount” of BTC.

SEC directs final S-1 submissions for Ether ETFs with target launch on July 23

SEC mandates final S-1 filings for Ether ETFs by July 16, launch set for July 23. Invesco, Galaxy set fees at 0.25%; VanEck, Franklin Templeton at...

Ether could outperform Bitcoin after spot ETF launch: Kaiko

According to Bloomberg analyst Eric Balchunas, the highly-anticipated Ethereum ETFs could launch in the United States by July 23.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo