Analyse: Bitcoin herstelt sterk, slechts één weerstand tot 40.000 euro

Het zijn spannende tijden wanneer je in bitcoin investeert. De afgelopen maand lijkt wel een jaar! Begin september brak de cryptocurrency nog door de psychologische grens van 50.000 dollar, omgerekend 42.630 euro. Maar na twee grote dalingen staat de teller ineens op 36.000 euro. Wat kunnen we van de komende dagen verwachten?

Fibonacci en RSI bepalen de bodem

We pakken de vieruursgrafiek erbij en maken gebruik van twee indicatoren. De gekleurde horizontale lijnen zijn afgeleid van de reeks van Fibonacci. De grafiek daaronder met de paarse lijn is de Relative Strength Index, een indexcijfer tussen 0 en 100 dat het momentum meet van de bitcoin koers.

Combineren we deze twee indicatoren? Dan lijkt het dat bitcoin een bodem heeft gevonden afgelopen nacht.

Mocht je Fibonacci niet kennen, dit was een Italiaanse wiskundige die in het jaar 1200 een reeks getallen beschreef. Die reeks wordt nog steeds overal in gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan de gulden snede in kunst, film en fotografie. Maar je kan er ook koersgrafieken mee analyseren.

Pak je de bodem en de top van de koers, en gebruik je daarbij de Fibonacci-reeks? Dan geven de getallen vaak weerstanden en ondersteuningen aan. Op dit moment vindt bitcoin bijvoorbeeld steun op 0.5, de middelste groene Fibonacci-lijn op de grafiek. Dit komt neer op een koers van 34.675 euro.

Dan nu naar de RSI. Dit indexcijfer bevond zich gisteren onder de paarse band. Dat betekent dat bitcoin oversold was, de koers is in korte tijd te hard gedaald. Vaak is dat een indicator dat de bodem is bereikt, en dat de prijs omhoog kan stuiteren. Dit gebeurde afgelopen nacht dan ook: bitcoin schoot omhoog bij het aanraken van de Fibonacci-lijn.

Wat verwachten we van bitcoin?

Terug naar dezelfde grafiek, die plaatsen we hieronder zodat jij niet hoeft te scrollen. Wat kunnen we verwachten op basis van beide indicatoren? We schetsen twee scenario’s voor jou: bullish (positief) en bearish (negatief).

Bullish

Bitcoin is op weg naar de bovenste groene Fibonacci-lijn op grofweg 37.000 euro. Dit was eerder een ondersteuning, en kan nu als weerstand dienen.

Breekt de koers door die weerstand heen? Dan ligt de weg vrij voor 40.000 euro, de blauwe Fibonacci-lijn.

Bearish

Lukt het bitcoin niet om door 37.000 euro te breken, dan vindt de koers waarschijnlijk eerst steun op 34.675 euro. Dat is de middelste groene Fibonnaci-lijn.

Zakt de prijs daaronder, dan is 32.355 euro het volgende steunpunt, de onderste groene Fibonacci-lijn. Daaronder kan 23.480 euro steun bieden. Helemaal links op de grafiek zie je dat deze rode lijn eerder een weerstand is geweest.

All Dutch and English crypto news!

Coinbase narrows subpoena, wants Gensler’s emails during time as SEC Chair

Coinbase initially demanded a subpoena into Gary Gensler’s private communications before his time as SEC Chair but has changed tactics in its latest letter to...

Plaintiffs amend complaint in Tether lawsuit for alleged USDT scheme

The class-action lawsuit alleges Tether and Bitfinix conspired to manipulate crypto market prices.

Bitcoin’s top 100 ‘dustiest’ wallets contain over $88M in BTC

More than $88 million is held in the top 100 Bitcoin wallets, which are classified as containing a “minuscule amount” of BTC.

SEC directs final S-1 submissions for Ether ETFs with target launch on July 23

SEC mandates final S-1 filings for Ether ETFs by July 16, launch set for July 23. Invesco, Galaxy set fees at 0.25%; VanEck, Franklin Templeton at...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo