Analyse: Bitcoin doorbreekt grens, op weg naar 250.000 euro?

Wauw! Bitcoin gaat lekker, voor het eerst sinds vorige week maandag knalt de cryptocurrency door de psychologische grens van 50.000 dollar, omgerekend 42.300 euro. Wat kunnen we nu verwachten van de koers?

Guess who’s back

We beginnen de analyse met de weekgrafiek van de bitcoin koers. Bitcoin keert terug in een belangrijke zone, de oranje balk op de grafiek. Hierin bewoog de koers tussen februari en mei. De komende weken kan bitcoin tussen grofweg 41.000 euro en 49.000 euro gaan bewegen.

De indicator onder de koersgrafiek is de MACD. Dat is een indicator gebaseerd op verschillende voortschrijdende gemiddelden, deze laat het momentum van de koers zien. Twee weken geleden schoot de blauwe lijn van de MACD door de oranje lijn. Dat noem je ook wel een bullish cross, een teken dat het negatieve momentum is omgezet in een positief momentum. Vooral op de weekgrafiek is dat een belangrijk signaal, de koers kan op langere termijn verder blijven stijgen.

Op de weekgrafiek zie je dat de koers er in het verleden slechts 1 of 2 kaarsen over deed om van 41.000 euro naar 49.000 euro te stijgen. Als bitcoin dus eenmaal de smaak te pakken heeft, kan het snel gaan. De bovenkant van de balk rond 49.000 euro is in ieder geval een mooi koersdoel om in de gaten te blijven houden.

Op weg naar gouden kruising

Ook op de daggrafiek blijven de tekenen positief. De lijnen onder de koers zijn verschillende voortschrijdende gemiddelden (moving averages). De rode lijn is het gemiddelde van de laatste 50 dagen en richt zich dus meer op de korte termijn. De groene lijn laat de trend op lange termijn zien, die van de laatste 200 dagen. De koers bevindt zich nu boven beide lijnen, er is dus sprake van een sterke stijgende trend.

Daarnaast zie je dat de rode lijn op het punt staat om de groene lijn te doorkruisen. Dit noem je in de technische analyse ook wel een golden cross, en dat is een zeer positief teken voor de toekomst. De vorige golden cross in mei vorig jaar leidde tot een stijging van 500% in een jaar tijd. Kunnen we dit herhalen? Dan komen we uiteindelijk uit rond 250.000 euro!

Op goede lijn

Het kan nog wel even duren voordat bitcoin deze prijs bereikt. Wat verwachten we van de komende dagen? Dat zie je op de vieruursgrafiek hieronder.

Vooral de stijgende blauwe trendlijn is belangrijk. Bitcoin vond meerdere malen ondersteuning, en vervolgt nu zijn weg omhoog. De koers is ook uit de dalende zwarte trendlijn gebroken, en is nu op weg naar de oranje lijn op 43.000 euro. Lukt het bitcoin om die lijn te doorbreken? Dan ligt het volgende belangrijke niveau op 48.000 euro.

Maar wat als bitcoin de blauwe lijn niet kan vasthouden? In dat geval wordt eerst 38.000 euro een belangrijk steunpunt. Is dat niet houdbaar, dan kunnen we onze ogen richten op de rode lijn op 34.000 euro.

Investeer verstandig

Je ziet het, de marges lopen erg uiteen. Bitcoin is een beweeglijke markt: je kan mooie rendementen behalen maar ook geld verliezen. Investeer daarom alleen met geld wat je kan missen.

Met het nieuwe tradingplatform van BTC Direct maak je in ieder geval een mooie start. Heb je nog geen account? Maak een nieuw account aan en gebruik vouchercode NIEUWS. Je ontvangt dan direct 10 euro om je favoriete crypto’s te kopen.

The post Analyse: Bitcoin doorbreekt grens, op weg naar 250.000 euro? appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Bitcoin conference organizer to raise $15M for Trump campaign: Report

The reported fundraiser will come after the Republican National Convention, in which delegates are expected to nominate Donald Trump as the party’s presidential candidate.

Price analysis 7/15: SPX, DXY, BTC, ETH, BNB, SOL, XRP, TON, DOGE, ADA

Bitcoin and altcoin traders set their sight on new all-time highs now that BTC price is back above $63,000.

BlackRock’s Larry Fink says he was wrong, calls Bitcoin digital gold

BlackRock, the world's biggest hedge fund, currently has $10.6 trillion in assets under management and the largest Bitcoin investment fund.

BTC price demands $63K flip as BlackRock CEO calls Bitcoin ‘legitimate’

BTC price gains from the weekend hold firm as Larry Fink confirms that he is no longer a Bitcoin "skeptic."

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo