Analyse: Bitcoin doet rustig aan, stilte voor de storm?

Bijna weekend! En de bitcoin-prijs doet het alvast rustig aan. Het bevindt zich al anderhalve dag tussen de 56.000 en de 57.200 dollar. De volatiliteit neemt nog steeds af. En dat is meestal een voorbode van een flinke sprong… of een diepe val. Hoe gaan we het weekend in? Laten we kijken naar de grafieken met de prijs in dollars.

Wispelturig

De week-grafiek ziet er wat wispelturig uit. Elke candle staat hier voor één week en omdat deze week nog niet is afgesloten mogen we de laatste candle niet meerekenen. Afgelopen weekend zagen we namelijk dat het ineens snel kan gaan en er hoeft ‘maar’ 6 procent af om een lager dal te vormen dan het dal van vorige week. Onderaan de grafiek is de RSI geplot: een momentum indicator die geschaald is tussen de 0 en 100. De lijn heeft momenteel de trendlijn naar beneden doorkruist en dat is geen positief signaal. Maar ook hiervoor geldt: de week moet afgesloten worden om het zeker te weten.

Wie heeft de sleutel?

Op de 1 uur-grafiek zie je duidelijk het zijwaartse patroon. Op de uitbraak van vorig weekend na is er nauwelijks een opwaartse of neerwaartse trend te zien.

Het lijkt wel of deze zone op slot zit. Wie heeft de sleutel? Wel, er zijn veel factoren die als sleutel kunnen fungeren, maar een belangrijke is natuurlijk: een nieuwsbericht. Ondanks dat er elke dag heel veel geschreven wordt, is er momenteel weinig nieuws dat écht triggert.

Momenteel is het vooral de oude garde die vanuit ivoren torens tegen crypto’s schoppen. Zo ook de 97-jarige Charlie Munger, de Amerikaanse miljardair-investeerder en vice-voorzitter van Berkshire Hathaway. Hij prees het besluit van de Chinese regering om cryptocurrency’s te verbieden tijdens zijn optreden bij de Sohn Hearts and Minds op 3 december, meldt The Sydney Morning Herald.

Quote: “Geloof me, de mensen die cryptocurrency’s creëren, denken niet aan de klant, ze denken aan zichzelf.”

Hoewel ik respect heb voor de enorme ervaring die ze hebben en men deze ervaring niet kan wegwuiven met ‘ze snappen het niet’, wordt hun mening weinig onderbouwd met krachtige argumenten. Dat geeft mij het idee dat ze de basis dat hen miljonair of biljonair heeft gemaakt -het echte geld- koste wat kost willen beschermen. En dat terwijl cryptocurrency’s zoals bitcoin ‘echter’ zijn dan het echte geld van deze tijd.

Maar goed, ik wijk af. Laten we iets verder inzoomen op dezelfde grafiek, waarbij elke candle staat voor één uur.

Uitbraak komt eraan

Het weekend nadert en de lijnen van de driehoek (blauw) kruipen dichter bij elkaar. Mocht de prijs uitbreken naar beneden, dan moet eerst het ‘slot’ er nog af. Een verdere daling door de 55.800 dollar-grens kan daarvoor zorgen. Daaronder bevinden zich een aantal steunen, waarvan de rode het opwaartse kanaal aangeeft die trend al vanaf eind juli bepaalt.
Als de prijs ook door de oranje en de gele steunen zakt, dan komt er op de week-grafiek een lager dal in zicht, hetgeen een verder bearish scenario kracht kan geven.

De weg naar boven is ondertussen iets langer geworden maar wordt ondersteund door een lichte bullish divergentie (terwijl de prijs omlaag gaat, gaat de rsi omhoog). Na een uitbraak uit de blauwe driehoek is is er weerstand te verwachten op de lichtgroene lijn rond 58.200 dollar en daarna een sterke weerstand op de groene lijn rond de 59.000 dollar. Een heel positief scenario is dat vervolgens het slot er af gaat en deze bovengrens als vloer gaat dienen.

Alvast een heel groen weekend gewenst!

The post Analyse: Bitcoin doet rustig aan, stilte voor de storm? appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Bitcoin holds steady as DXY advance hurts stocks

Bitcoin rose to $26,820 on Wednesday, trading in the opposite direction to stocks as the Dollar Index hit a 10-month high. An easing for the DXY...

Uniswap Foundation targets $62M in additional funding

Decentralized exchange (DEX) Uniswap is seeking an on-chain vote to approve the second tranche of the $74 million funding for its developer Uniswap Foundation. According to...

IBM, Microsoft, others form post-quantum cryptography coalition

IBM Quantum and Microsoft have formed a coalition to tackle post-quantum cryptography alongside not-for-profit research tank MITRE, U.K.-based cryptography firm PQShield, Google sibling company SandboxAQ,...

Texas is home to nearly 30% of all Bitcoin hash rate — Foundry

The U.S. state of Texas accounts for over 28% of all Bitcoin (BTC) hashing power in the United States, according to the latest Hashrate Map...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo