Analyse: Bitcoin dichtbij sterke ondersteuning

April doet wat hij wil – en dat geldt ook voor bitcoin. Ondanks de grootste bitcoin conferentie ooit heeft de koning van de crypto moeite om momentum te vinden. Bitcoin is zelfs onder een belangrijke support gedoken. Wat kan je verwachten van de komende dagen?

Bitcoin uit de range

In de analyse van woensdag schreven we dat de bitcoin koers binnen een range beweegt tussen 44.200 en 48.200 dollar. Omgerekend is dat tussen 40.700 en 44.400 euro. De koers vond toen ook nog support op de gele balk.

Gisteren bleek die vloer te zwak, bitcoin zakte onder de support. Analisten schreven dat toe aan de beslissing van de Amerikaanse centrale bank om de balans te verlagen en de rente te verhogen.

Maar er is nog geen man overboord, want een nieuwe bodem is dichtbij. Op de grafiek hierboven stelt de rode lijn 42.000 dollar voor (38.700 euro). Dit komt neer op de wick van 4 december – de lange rode streep net na december. Ook is de rode lijn afwisselend een belangrijke support en resistance gebleken. Bij een verdere daling kan het dus goed zijn dat bitcoin dit niveau opnieuw gaat testen.

Tussen twee gemiddelden

Bitcoin beweegt zich nu in een soort niemandsland. De koers is niet echt bullish, maar ook niet bearish. Dat zie je goed op onderstaande grafiek. De rode lijn stelt het voortschrijdend gemiddelde voor van de afgelopen 50 dagen, de groene lijn het gemiddelde van de afgelopen 200 dagen.

Mand-samenvatting? De rode lijn zegt je iets over de koers op korte termijn. En de groene lijn geeft je informatie over de koers op de lange termijn.

Daarin krijgen we nu wel wat gemixte signalen. Aan de ene kant beweegt bitcoin nu boven de rode lijn. Als bitcoin hier boven weet te blijven, is dat een positief teken.

Maar de prijs vindt nog altijd weerstand op de 200-dagen moving average. Het zou pas écht bullish zijn als bitcoin ook door de groene lijn weet te breken. Die lijn vinden we nu rond 48.000 dollar, omgerekend ongeveer 44.200 euro. Een snelle beweging daarboven en we kunnen weer omhoog kijken de komende maanden.

Maak een keuze, bitcoin!

De rol van de 200-dagen moving average zie je goed hieronder. Daarin hebben we de grafiek helemaal uitgezoomd tot en met 2017. Grofweg kan je zeggen dat bitcoin in een bull market is als de koers boven de groene lijn beweegt. Aan de andere kant zitten we in een bear market als bitcoin onder de lijn is gebroken. Bitcoin maakt het dus spannend nu!

All Dutch and English crypto news!

Bitcoin Pizza Day merch delivers lightning-fast style

Celebrate the 12th Bitcoin Pizza Day together with Cointelegraph.  Many crypto bull runs ago, Laszlo Hanyecz, programmer and early Bitcoin (BTC) miner, made history on May...

Terra collapsed because it used hubris for collateral — Knifefight

The rise and fall of the Terra blockchain and family of related tokens is both one of the most convoluted and one of the most...

European families see crypto as a tool to increase savings: Survey

While there are risks associated with crypto investing, some see it as a way to boost their family savings, a recent study commissioned by crypto...

UST aftermath: Is there any future for algorithmic stablecoins?

TerraUSD (UST) is an algorithmic stablecoin that is pegged at $1.00. But, on the evening of May 19, it was trading for $0.083. This isn't supposed...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo