Analisten: Bitcoin kan naar $67.500 stijgen dankzij dit patroon

De Bitcoin koers is na het bereiken van de voorlopige bodem op 1 mei aan een imposante stijging begonnen. Op het moment van schrijven klokt de koers binnen op 64.400 dollar en daar hoeft het volgens sommige analisten niet bij te blijven. Op basis van een zogenoemd omgekeerd Hoofd-en-Schouders patroon is volgens één analist de Bitcoin koers van 67.500 dollar in zicht.

Banner Default 1 (Razendsnel investeren)

Bitcoin koers van $67.500 in aantocht?

Een omgekeerd hoofd-en-schouders patroon is meestal een signaal dat de trend van een financiële asset voor een belangrijk keerpunt staat. De afgelopen weken zagen we de Bitcoin koers natuurlijk stevig dalen, maar die ellende lijkt nu voorzichtig ten einde te komen.

“Als we niet meteen door de 67.500 dollar breken, dan zou dit de komende maand weleens het signaal van de bodem kunnen zijn”, zo vertelde Matthew Hyland op Twitter.

Hiermee verwijst de analist naar het omgekeerde hoofd-en-schouders patroon dat hij in de grafiek ziet. Dit is volgens de analist een signaal dat de neerwaartse trend steeds minder zwaar weegt en dat kopers weer dominant worden in de markt.

“Dit is een fantastische setup voor de volgende slag omhoog”, zo verklaarde Hyland.

Koers van $59.500 is cruciaal voor Bitcoin

We kunnen natuurlijk niet alleen maar naar boven kijken. Als we omlaag kijken, dan is de koers van 59.500 dollar cruciaal volgens Willy Woo.

Daar ligt namelijk de gemiddelde inkoopprijs van korte-termijn holders. Dat zijn mensen die hun Bitcoin minder dan 155 dagen bezitten.

Het is volgens Woo belangrijk dat Bitcoin die koers weet vast te houden als steun in de grafiek. Lukt dat niet, dan is de neerwaartse trend waarschijnlijk nog niet voorbij.

Op dit soort momenten, wanneer je net uit een lange periode van dalende koersen komt, is het belangrijk om waakzaam te blijven voor nieuwe dalingen. Soms zie je dat de koers een stevige opleving laat zien, om vervolgens de dalingen weer te hervatten.

Wat dat betreft kunnen de komende dagen weleens cruciaal zijn voor de verdere ontwikkeling van de Bitcoin koers in Q2 2024.

All Dutch and English crypto news!

Ethereum lacks a ‘simple one-liner’ elevator pitch for boomers — Analysts

While Bitcoin is often marketed as "digital gold," Ethereum hasn't quite found its simple elevator pitch yet, according to crypto analysts.

Nvidia faces ‘near zero chance’ of beating Bitcoin this decade again — Crypto execs

Technology company Nvidia outperformed Bitcoin over the past decade, but cryptocurrency executives see slim chances of a repeat.

How to train an AI bot to day-trade crypto

Learn the essential steps to create and train your own AI bot for day trading cryptocurrencies and potentially automate your trading decisions.

Marathon Digital enters renewable energy partnership with Kenyan gov’t

Marathon Digital, one of the world’s leading Bitcoin mining operations, announced a collaboration to overhaul Kenya’s renewable energy sector.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo