Analist: ‘Bitcoin koers van $169.500 in Q4 2024’

De pseudonieme analist Dave the Wave heeft gigantische verwachtingen van Bitcoin voor het restant van 2024. In een nieuwe publicatie op Twitter deelt de analist een grafiek waarin we Bitcoin richting een koers van 169.500 dollar zien bewegen in het laatste kwartaal van 2024.

Steeds lagere rendementen voor Bitcoin

Volgens Dave the Wave behaalt Bitcoin iedere cyclus iets lagere rendementen dan in de voorgaande jaren. Dat was in ieder geval na elke bullmarkt sinds 2012 het geval.

Voor de huidige cyclus verwacht de analist dat Bitcoin met 626 procent stijgt vanaf de bodem. Dat is een significante daling ten opzichten van de 1.275 procent die we tijdens de cyclus van 2020 zagen.

“De enige constante zijn de dalende rendementen”, aldus Dave the Wave.

Hierbij baseert hij zich natuurlijk volledig op de resultaten uit het verleden. Als Apple of een ander groot bedrijf morgen aankondigt dat ze Bitcoin gebruiken als reserve-asset, dan kan deze cyclus er ineens heel anders uitzien.

Banner Default 1 (Razendsnel investeren)

Je kunt het verleden gebruiken om een indicatie van de toekomst te krijgen, maar extreme gebeurtenissen (ook wel zwarte zwanen) kun je natuurlijk nooit meenemen.

All-time high voor de halving is niet zo bijzonder

Deze cyclus is daar eigenlijk al een mooi voorbeeld van. Bitcoin bereikte dit jaar voor het eerst een nieuwe all-time high voordat de halving plaatsvond. Daarmee is deze cyclus uniek en dat had eigenlijk ook (bijna) niemand durven voorspellen.

Volgens Dave the Wave is het overigens niet heel bijzonder dat Bitcoin dit voor elkaar kreeg.

“Dit is niet zo significant als je ziet dat Bitcoin tijdens vorige halvings ook tegen all-time highs aanduwde. […] Het belangrijkste om uit mijn verhaal van vandaag mee te nemen is dat halvings over het algemeen het midden van een bullmarkt markeren”, aldus Dave the Wave.

Over de lange-lange termijn van Bitcoin lijkt Dave the Wave heel bullish. Met name vanwege de zwakke vooruitzichten voor de Amerikaanse dollar. In zijn grafiek schrijft hij letterlijk over het waardeverlies van de dollar.

Ook lijkt hij een Bitcoin koers van ruim 1 miljoen dollar te voorspellen voor het jaar 2035. Daarvoor moeten we dus nog heel even geduld hebben.

All Dutch and English crypto news!

Victim who lost $7M in Ethereum re-staking exploit gets funds back

A permit phishing attack appears to have siphoned 1,807 liquid staked Ether from the victim's wallet address.

Bitcoin whitepaper is weer terug na rechtszaak

Bitcoin.org mag de whitepaper achter onze favoriete crypto bitcoin weer online plaatsen. Dit volgt op een Britse rechterlijke uitspraak in maart van dit jaar. In deze...

Analyse: mensen vergissen zich in Cardano (ADA), laat de pump maar komen!

Cardano, de op negen na grootste cryptomunt, heeft de afgelopen weken weinig vooruitgang geboekt, terwijl andere cryptomunten veel betere prestaties laten zien. Dit is frustrerend...

Pepe memecoin hits record high but risks a brutal 40% crash by June

PEPE's ongoing trend mirrors the price behavior that happened before a 40% crash in January.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo