Amerikaanse SEC zal de eerste Bitcoin futures ETF toestaan

Het nieuws zorgde ervoor dat de prijs van Bitcoin voor het eerst sinds april weer boven de 60.000 dollar uitkwam

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) is van plan om het eerste Bitcoin (BTC) futures exchange traded fund (ETF) goed te keuren, dit al volgens door Bloomberg geciteerde bronnen.

Volgens bronnen die met de gang van zaken bekend zijn, zal de Amerikaanse regelgever de door ProShares en Invesco ingediende aan Bitcoin gebonden producten volgende week al toestaan om te verhandelen.

Het nieuws dat de SEC, na bijna een decennium wachten, een goedkeuring aan de door Bitcoin ondersteunde ETF’s zal geven heeft het beleggerssentiment aanzienlijk gestimuleerd, waarbij het bureau eerder de beslissingen over de verschillende aanvragen sinds 2013 afwijst of uitstelt.

Maar volgens de ETF analist Eric Balchunas is de SEC niet tegen Bitcoin futures ETF’s gekant, en een goedkeuring van ten minste één van de op de beurs verhandelde fondsen die hierboven genoemd zijn, is een “vrijwel zekere deal”.

De tweet van de SEC en de prijsstijging van Bitcoin boven de 60.000 dollar

Het rapport van Bloomberg over een op handen zijnde goedkeuring van een Bitcoin futures ETF viel samen met een waarschuwing aan investeerders van het SEC kantoor voor beleggerseducatie

Een tweet die het bureau op donderdag plaatste, drong er bij investeerders op aan om “de potentiële risico’s en voordelen zorgvuldig af te wegen” met betrekking tot het beleggen in BTC of fondsen die over Bitcoin futures contracten beschikken. Het is niet de eerste keer dat de SEC deze waarschuwing tweet, maar volgens Balchunas wijst de timing op een beslissing.

“OPMERKING: de laatste keer dat de SEC zo’n bericht tweette was op 26-7, een dag voordat het beleggingsfonds van ProFunds op 27-7 [] ‘van kracht werd’ en twee dagen voordat het op 28-07 gelanceerd werd. Als dit patroon wordt voortgezet, dan zal de ProShares ETF op maandag of dinsdag worden verhandeld…”, meldde hij.

In de uren die op het bericht van de toezichthouder volgden, plus de mediaberichten dat de goedkeuring een ‘gedane deal’ was, steeg de prijs van Bitcoin. Volgens gegevens van CoinGecko heeft de koerswaarde van de nummer één crypto nu 60.018,76 dollar bereikt, het hoogste prijsniveau in zes maanden.

Bitcoin verhandelt op het moment van schrijven zo rond de 59.875 dollar, waarbij de bulls waarschijnlijk een nieuwe poging zullen wagen om de recordprijs op 14 april van 64.804,72 dollar te bereiken.

The post Amerikaanse SEC zal de eerste Bitcoin futures ETF toestaan appeared first on Cryptostart.

All Dutch and English crypto news!

Bitcoin’s top 100 ‘dustiest’ wallets contain over $88M in BTC

More than $88 million is held in the top 100 Bitcoin wallets, which are classified as containing a “minuscule amount” of BTC.

SEC directs final S-1 submissions for Ether ETFs with target launch on July 23

SEC mandates final S-1 filings for Ether ETFs by July 16, launch set for July 23. Invesco, Galaxy set fees at 0.25%; VanEck, Franklin Templeton at...

Ether could outperform Bitcoin after spot ETF launch: Kaiko

According to Bloomberg analyst Eric Balchunas, the highly-anticipated Ethereum ETFs could launch in the United States by July 23.

US military partner Constellation opens Hypergraph network to app developers

The “Layer 0” network was created in collaboration with the United States Department of Defense and is now open for commercial Web3 applications.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo