Amerikaanse SEC zal de eerste Bitcoin futures ETF toestaan

Het nieuws zorgde ervoor dat de prijs van Bitcoin voor het eerst sinds april weer boven de 60.000 dollar uitkwam

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) is van plan om het eerste Bitcoin (BTC) futures exchange traded fund (ETF) goed te keuren, dit al volgens door Bloomberg geciteerde bronnen.

Volgens bronnen die met de gang van zaken bekend zijn, zal de Amerikaanse regelgever de door ProShares en Invesco ingediende aan Bitcoin gebonden producten volgende week al toestaan om te verhandelen.

Het nieuws dat de SEC, na bijna een decennium wachten, een goedkeuring aan de door Bitcoin ondersteunde ETF’s zal geven heeft het beleggerssentiment aanzienlijk gestimuleerd, waarbij het bureau eerder de beslissingen over de verschillende aanvragen sinds 2013 afwijst of uitstelt.

Maar volgens de ETF analist Eric Balchunas is de SEC niet tegen Bitcoin futures ETF’s gekant, en een goedkeuring van ten minste één van de op de beurs verhandelde fondsen die hierboven genoemd zijn, is een “vrijwel zekere deal”.

De tweet van de SEC en de prijsstijging van Bitcoin boven de 60.000 dollar

Het rapport van Bloomberg over een op handen zijnde goedkeuring van een Bitcoin futures ETF viel samen met een waarschuwing aan investeerders van het SEC kantoor voor beleggerseducatie

Een tweet die het bureau op donderdag plaatste, drong er bij investeerders op aan om “de potentiële risico’s en voordelen zorgvuldig af te wegen” met betrekking tot het beleggen in BTC of fondsen die over Bitcoin futures contracten beschikken. Het is niet de eerste keer dat de SEC deze waarschuwing tweet, maar volgens Balchunas wijst de timing op een beslissing.

“OPMERKING: de laatste keer dat de SEC zo’n bericht tweette was op 26-7, een dag voordat het beleggingsfonds van ProFunds op 27-7 [] ‘van kracht werd’ en twee dagen voordat het op 28-07 gelanceerd werd. Als dit patroon wordt voortgezet, dan zal de ProShares ETF op maandag of dinsdag worden verhandeld…”, meldde hij.

In de uren die op het bericht van de toezichthouder volgden, plus de mediaberichten dat de goedkeuring een ‘gedane deal’ was, steeg de prijs van Bitcoin. Volgens gegevens van CoinGecko heeft de koerswaarde van de nummer één crypto nu 60.018,76 dollar bereikt, het hoogste prijsniveau in zes maanden.

Bitcoin verhandelt op het moment van schrijven zo rond de 59.875 dollar, waarbij de bulls waarschijnlijk een nieuwe poging zullen wagen om de recordprijs op 14 april van 64.804,72 dollar te bereiken.

The post Amerikaanse SEC zal de eerste Bitcoin futures ETF toestaan appeared first on Cryptostart.

All Dutch and English crypto news!

Celsius creditors vote in favor of reorganization plan

The creditors involved in the Celsius bankruptcy case have voted in favor of a plan that will see funds returned to them as well as...

Crypto exchange Binance reopens exchange services in Belgium

Crypto exchange Binance has reopened registrations and access to its products and services for its Belgian crypto users again -  three months after the exchange...

Vitalik Buterin’s Privacy Pool idea is interesting, but it’s just the start

By now, most of the cryptosphere has heard of Privacy Pools - a project launched this year by Ameen Soleimani, a well-known developer and founder....

Crypto bills could be delayed as many prepare for US gov’t shutdown

The United States government could be shut down in the next 7 days with House Speaker Kevin McCarthy facing political pressure from members of his...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo