Amerikaanse SEC stelt de beslissing over vier Bitcoin ETF aanvragen uit

De Amerikaanse regelgevende instantie heeft de deadlines met nog eens 45 tot 60 dagen opgeschoven en legde uit dat het meer tijd nodig heeft om de 19b-4-aanvragen te beoordelen

De SEC heeft afgelopen vrijdag opnieuw een beslissing over de vraag uitgesteld of een aantal entiteiten die een goedkeuring voor een Amerikaans cryptofonds zoeken, er ook een zullen ontvangen. Niet voor de eerste keer heeft de SEC zo de beslissingsdeadline voor vier aanvragers met 45 tot 60 dagen opgeschoven, wat betekent dat naar verwachting op zijn vroegst één van deze bedrijven in november een beslissing te horen krijgt.

“De Commissie is van oordeel dat het passend is om een langere termijn aan te wijzen waarbinnen een bevel tot goed- of afkeuring van de voorgestelde regelwijziging moet worden uitgevaardigd, zodat zij voldoende tijd heeft om de voorgestelde regelwijziging en de kwesties die in de ingediende schriftelijke commentaren aan de orde zijn gesteld, in verband daarmee in overweging te nemen”, luidde de openbaarmaking van de commissie.

De SEC is nu van plan om op 21 november een beslissing over de Global X Bitcoin Trust te nemen. De beslissing over het Valkyrie XBTO Bitcoin Futures Fund is nu voor 8 december gepland, terwijl er over WisdomTree op 11 december uitspraak gedaan zal worden. De SEC voegde eraan toe dat er op 24 december alsmede een uitspraak over de Kryptoin Bitcoin ETF gedaan zal worden.

VanEck was het eerste bedrijf dat een aanvraag voor de goedkeuring voor een Bitcoin ETF indiende, gevolgd door een tiental andere bedrijven. De regelgevende instantie moet op dit moment nog met de meeste aanvragers instemmen. Het bureau is berucht geworden omdat het heel veel tijd rekt, en de weinigen die een beslissing hebben ontvangen, af worden gewezen.

Met de huidige markt denken velen echter dat de SEC binnenkort de eerste Bitcoin ETF zal goedkeuren. Een voorspelling van Bloomberg analisten suggereert dat de goedkeuring al deze maand zou kunnen arriveren. De analisten wezen erop dat de Bitcoin futures ETF van Proshares degene is die het eerste groene licht zou kunnen krijgen.  

De goedkeuring van een Bitcoin ETF zal een essentiële groeimarkering voor de wereldwijde ETP markt zijn, die momenteel uit producten ter waarde van 263 miljard dollar bestaat. Een goedkeuring zal tevens als een revolutie gezien worden, omdat het de markt voor veel conservatieve individuen zal openen die terughoudend zijn om rechtstreeks crypto aan te schaffen.

De SEC voorzitter Gary Gensler heeft redelijk wat kritiek van de crypto community ontvangen, nadat hij recent had verteld dat crypto geen praktische vorm van privégeld is, terwijl hij daarnaast stablecoins met casino pokerchips vergelijkte. Gensler is in de huidige omgeving over het algemeen negatief over het bieden van een ondersteuning aan cryptoproducten geweest, maar heeft vreemd genoeg niet dezelfde mening over Bitcoin futures geuit. Hij heeft in het verleden namelijk beweerd dat Bitcoin ETF’s meer welkom zouden zijn als ze op Bitcoin futures in plaats van rechtstreeks op de activa gebaseerd zouden zijn.

The post Amerikaanse SEC stelt de beslissing over vier Bitcoin ETF aanvragen uit appeared first on Cryptostart.

All Dutch and English crypto news!

Bitcoin bank proposal gains momentum in El Salvador

The Bank for Private Investment will “diversify the financing options” available to investors in both Dollars and Bitcoin.

Home miners may benefit from NiceHash, Marathon Digital collaboration

The new NiceHash firmware will combine the advantages of two products.

Mining execs establish organization to influence US crypto voters

A board member of the Bitcoin Voter Project described the group as nonpartisan and planned to take a different approach than initiatives like Stand With...

Crypto Biz: Riot Platforms and Bitfarms dispute escalates

This week’s Crypto Biz explores the corporate battle between Riot Platforms and Bitfarms, Tether’s $1 billion budget for startups, Ripple Labs’ new custodian deal, and...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo