Amerikaanse financiële waakhond zit achter Uniswap aan

De financiële waakhond van de Verenigde Staten onderzoekt ’s werelds grootste gedecentraliseerde cryptocurrency-beurs Uniswap. Wall Street Journal schrijft dat de Securities and Exchange Commission (SEC) een onderzoek is gestart naar Uniswap Labs, dit is een van de grootste ontwikkelaars achter Uniswap.

In het artikel van WSJ staat dat aanklagers nu op zoek zijn naar informatie over de marketing- en beleggersdiensten van Uniswap. De krant beroept zich op anonieme bronnen.

Uniswap Labs stelt zich dienstbaar op

Een woordvoerder van Uniswap Labs zei dat het bedrijf zich inzet om te voldoen aan de wet- en regelgeving die van toepassing is op de branche en om informatie te verstrekken aan regelgevers die hen zullen helpen bij elk onderzoek.

Uniswap is een gedecentraliseerde beurs waarmee gebruikers op Ethereum gebaseerde coins en tokens kunnen traden zonder een centrale entiteit. De beurs is de grootste in zijn soort, en V3 had de afgelopen 24 uur volgens CoinMarketCap een handelsvolume van 1 miljard euro.

Bron: Coinmarketcap

Geen verrassing van SEC

Cointelegraph nam contact op met de SEC, maar zij weigerden commentaar te leveren. Datzelfde gold ook voor Uniswap. Op zich komt het niet als een verrassing dat de SEC achter DeFi aan gaat. Voorzitter Gary Gensler kondigde vorige maand plannen aan om meer regels te ontwikkelen voor DeFi, stablecoins en ICO’s.

Eind augustus tekende de toezichthouder een deal van 125.000 dollar met het blockchain-analysebedrijf AnChain.AI om technische ondersteuning te krijgen bij het monitoren en reguleren van de DeFi-industrie.

In juli verwijderde Uniswap tientallen tokens en tokenized aandelen van haar handelsplatform, vanwege toenemende regeldruk. ‘We volgen het veranderende regelgevingslandschap,’ zei Uniswap, wijzend op soortgelijke stappen van andere DeFi-spelers.

Centrale tussenpersonen zijn taboe

DeFi volgt in zekere zin het ethos van bitcoin, maar dan geïnjecteerd met anabolen. Het is een op blockchain gebaseerde vorm van financiering die niet afhankelijk is van centrale tussenpersonen. In plaats daarvan worden transacties uitgevoerd via automatische protocolmechanismen die bekend staan ​​​​als smart contracts

In overeenstemming met de DeFi-principes hebben gedecentraliseerde uitwisselingen (DEX) zoals Uniswap geen centrale persoon of team dat verantwoordelijk is voor het uitvoeren van het protocol. Dit protocol wordt automatisch of door de deelnemers beheerd en gecontroleerd. Dat is ook de reden waarom de SEC losse DeFi-protocollen niet kan stoppen, net zoals de politie niet kan aanbellen bij de directeur van bitcoin.

Volgens ondernemer Alistair Milne kunnen regelgevers DeFi-protocollen zoals Uniswap niet afsluiten, maar kunnen ze DeFi-transacties mogelijk illegaal maken op een vergelijkbare manier als transacties op het dark web.

All Dutch and English crypto news!

Industry leaders and policymakers weigh in on a potential US gov’t shutdown

The United States House of Representatives has rejected a bill passed on by the Senate aimed at funding the government, and Speaker Kevin McCarthy's proposals...

Bitcoin’s inflation-hedge theory tested as rising interest rates bring turbulence to markets

The U.S. economy has been facing turbulent times lately, with the U.S. personal consumption expenditure (PCE) inflation index rising by a significant 3.5% over the...

Pond0x DEX claims $100M in trading volume as critics allege it’s a scam

The Pond0X decentralized exchange (DEX) has reached more than $100 million in total trading volume, according to a September 28 social media post from its...

Chainlink quietly changes multisig rules, Mixin offers $20M bounty: Finance Redefined

Welcome to Finance Redefined, your weekly dose of essential decentralized finance (DeFi) insights - a newsletter crafted to bring you the most significant developments from...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo