Amerikaanse financiële waakhond zit achter Uniswap aan

De financiële waakhond van de Verenigde Staten onderzoekt ’s werelds grootste gedecentraliseerde cryptocurrency-beurs Uniswap. Wall Street Journal schrijft dat de Securities and Exchange Commission (SEC) een onderzoek is gestart naar Uniswap Labs, dit is een van de grootste ontwikkelaars achter Uniswap.

In het artikel van WSJ staat dat aanklagers nu op zoek zijn naar informatie over de marketing- en beleggersdiensten van Uniswap. De krant beroept zich op anonieme bronnen.

Uniswap Labs stelt zich dienstbaar op

Een woordvoerder van Uniswap Labs zei dat het bedrijf zich inzet om te voldoen aan de wet- en regelgeving die van toepassing is op de branche en om informatie te verstrekken aan regelgevers die hen zullen helpen bij elk onderzoek.

Uniswap is een gedecentraliseerde beurs waarmee gebruikers op Ethereum gebaseerde coins en tokens kunnen traden zonder een centrale entiteit. De beurs is de grootste in zijn soort, en V3 had de afgelopen 24 uur volgens CoinMarketCap een handelsvolume van 1 miljard euro.

Bron: Coinmarketcap

Geen verrassing van SEC

Cointelegraph nam contact op met de SEC, maar zij weigerden commentaar te leveren. Datzelfde gold ook voor Uniswap. Op zich komt het niet als een verrassing dat de SEC achter DeFi aan gaat. Voorzitter Gary Gensler kondigde vorige maand plannen aan om meer regels te ontwikkelen voor DeFi, stablecoins en ICO’s.

Eind augustus tekende de toezichthouder een deal van 125.000 dollar met het blockchain-analysebedrijf AnChain.AI om technische ondersteuning te krijgen bij het monitoren en reguleren van de DeFi-industrie.

In juli verwijderde Uniswap tientallen tokens en tokenized aandelen van haar handelsplatform, vanwege toenemende regeldruk. ‘We volgen het veranderende regelgevingslandschap,’ zei Uniswap, wijzend op soortgelijke stappen van andere DeFi-spelers.

Centrale tussenpersonen zijn taboe

DeFi volgt in zekere zin het ethos van bitcoin, maar dan geïnjecteerd met anabolen. Het is een op blockchain gebaseerde vorm van financiering die niet afhankelijk is van centrale tussenpersonen. In plaats daarvan worden transacties uitgevoerd via automatische protocolmechanismen die bekend staan ​​​​als smart contracts

In overeenstemming met de DeFi-principes hebben gedecentraliseerde uitwisselingen (DEX) zoals Uniswap geen centrale persoon of team dat verantwoordelijk is voor het uitvoeren van het protocol. Dit protocol wordt automatisch of door de deelnemers beheerd en gecontroleerd. Dat is ook de reden waarom de SEC losse DeFi-protocollen niet kan stoppen, net zoals de politie niet kan aanbellen bij de directeur van bitcoin.

Volgens ondernemer Alistair Milne kunnen regelgevers DeFi-protocollen zoals Uniswap niet afsluiten, maar kunnen ze DeFi-transacties mogelijk illegaal maken op een vergelijkbare manier als transacties op het dark web.

All Dutch and English crypto news!

Coinbase narrows subpoena, wants Gensler’s emails during time as SEC Chair

Coinbase initially demanded a subpoena into Gary Gensler’s private communications before his time as SEC Chair but has changed tactics in its latest letter to...

Plaintiffs amend complaint in Tether lawsuit for alleged USDT scheme

The class-action lawsuit alleges Tether and Bitfinix conspired to manipulate crypto market prices.

Bitcoin’s top 100 ‘dustiest’ wallets contain over $88M in BTC

More than $88 million is held in the top 100 Bitcoin wallets, which are classified as containing a “minuscule amount” of BTC.

SEC directs final S-1 submissions for Ether ETFs with target launch on July 23

SEC mandates final S-1 filings for Ether ETFs by July 16, launch set for July 23. Invesco, Galaxy set fees at 0.25%; VanEck, Franklin Templeton at...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo