Amerikaanse bank wil crypto in eigen app aanbieden

Stel je voor: je opent je online bankieren app en je kan meteen crypto kopen. Dit kan binnenkort de realiteit zijn in de VS. Bakkt, een digitaal vermogensbeheerder, kondigde vandaag aan dat Manasquan Bank zal deelnemen aan hun early adaptor programma. Dit houdt in dat, wanneer het programma van kracht is, zij hun klanten in staat stellen om via de bank cryptocurrency’s te kopen.

De vertrouwde, maar innovatieve bank

De bank uit New Jersey, Verenigde Staten, heeft een vermogen van 2.7 miljard dollar (2.4 miljard euro). Zij maken het op deze manier makkelijk voor hun klanten om crypto te kopen met een paar simpele knoppen. De app van de bank fungeert dan als het koop- en verkoopplatform. Op deze manier kunnen de klanten aan de slag met crypto in een omgeving die voor hun al bekend is. Dit is een laagdrempelige manier voor mensen om crypto te kopen, verkopen en houden.

Nieuwe financiële mogelijkheden

“We zijn gericht op het stimuleren van groei en het introduceren van nieuwe mogelijkheden voor onze klanten om deel te nemen aan de digitale economie,” zegt James Vaccaro, voorzitter, president en chief executive officer van Manasquan Bank.

“Onze ontwikkelende samenwerking met Bakkt om deze nieuwe aanbiedingen en functies te introduceren komt op een spannende tijd waarin consumenten crypto-activa blijven zoeken als een optie voor het verwerven van een crypto portfolio, zelfs als het in zeer kleine stappen is om te beginnen, en zonder dat ze hun bestaande, vertrouwde bankomgeving hoeven te verlaten.”

Economie van de toekomst

Bakkt er zelf ook positief onder. Het klinkt alsof ze dit een logische, innovatieve stap is richting de toekomst vinden.”Bakkt is er trots op om nieuwe en innovatieve manieren uit te rollen naar deze economie, waarbij een pad mogelijk wordt gemaakt om crypto te kopen, verkopen en houden als een verlengstuk van de relatie van de consument met zijn vertrouwde lokale bank”, zegt Sheela Zemlin, Chief Revenue Officer, Bakkt.

“Dit is een ongelooflijke kans om klanten van Manasquan Bank een ingang te bieden om cryptocurrency als een extra activamogelijkheid te adopteren. Het is duidelijk dat cryptocurrency het middelpunt is van de Web3-economie, waarin consumenten kunnen deelnemen aan nieuwe waardecreatie en uitwisseling met digitale activa”, zegt Zemlin.

Bakkt’s early adopter programma zal waarschijnlijk in het tweede kwartaal van 2022 van start gaan. De deelname van de bank is wel afhankelijk van de adoptie door de financiële dienstverlener van de bank.

 

 

The post Amerikaanse bank wil crypto in eigen app aanbieden appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Bitcoin whale watching is ‘useless’ for information — Traders

Bitcoin whale watching is “good for social media” but not for valuable analysis, according to traders.

Binance co-founder beseeches Elon Musk to address cryptocurrency scams on X

According to Yi He, “a significant amount of money” was lost when X.com users were tricked by an impersonation scam.

Musk promises ban on Apple, Greenpeace calls for Bitcoin’s PoS, and other news: Hodler’s Digest, June 9-15

Elon Musk threatens to ban Apple devices if they integrate with ChatGPT, Greenpeace calls for a shift in Bitcoin’s consensus mechanism, and more.

Whale Activity Propels Rebel Satoshi (RECQ) Presale Amid Slumping Prices for Polygon (MATIC) and Arbitrum (ARB)

TLDR Despite a recent surge, experts have an overall bearish outlook on Polygon (MATIC). Arbitrum (ARB) dipped slightly over the past few days. Experts have begun to...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo