Amerika: Bitcoin wordt niet verboden, maar regulering is nodig voor stablecoins

De voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve, Jerome Powell, zei dat hij niet van plan is cryptocurrency’s te verbieden. Maar hij pleit wel voor meer regulering, vooral voor stablecoins.

Dit zei hij tijdens een toespraak voor de House Committee on Financial Services.

Bevestiging van status quo

Hoewel het nooit waarschijnlijk was dat de Amerikaanse regering cryptocurrency’s volledig zou verbieden, zal de opmerking toch een zucht van opluchting brengen bij investeerders. Eindelijk wat positief nieuws vanuit regelgevers, al is het alleen maar een bevestiging van de status quo.

De Fed-voorzitter werd door de republikein Theodore Budd gevraagd of hij cryptocurrency’s zou verbieden of op zijn minst het gebruik ervan zou beperken. Powell zei resoluut nee en dat hij niet van plan was ze te verbieden.

Over stablecoins zei hij: ‘Ze vallen tot op zekere hoogte buiten de regelgevende perimeter, en het is gepast dat ze worden gereguleerd. Zelfde activiteit, zelfde regelgeving.’

Effect op economie

De Amerikaanse minister van Financiën, Janet Yellen, was ook aanwezig. Zij heeft zich in het verleden vaak genoeg negatief uitgelaten over de cryptomarkt. Zij houdt zich veel bezig met onderzoek naar mogelijke effecten van cryptocurrency’s en stablecoins op de economie. Maar op dit moment heeft ze wel andere dingen aan haar hoofd, zoals Republikeinen ervan te overtuigen dat het schuldenplafond verhoogd moet worden.

Powell was onlangs ook te gast bij het Amerikaanse programma 60 Minutes. Hij ging toen in op de mogelijkheid van een digitale dollar, de crypto van de centrale bank. Hij was enthousiast, maar hoeft niet per se de eerste te zijn, hij wil dat de VS het liever goed dan snel doet.

Genoeg argumenten

Terug naar zijn toespraak voor de House Committee on Financial Services. De timing is interessant, want op dit moment steken Amerikaanse regelgevende instanties veel middelen in het ontwikkelen van een regelgevingskader. Denk aan partijen zoals de Securities and Exchange Commission (SEC), het Amerikaanse ministerie van Financiën en het Office of the Comptroller of the Currency.

Deze autoriteiten hebben verschillende verklaringen afgelegd, soms tegenstrijdig, maar de algemene zin is dat ze maatregelen willen invoeren om investeerders te beschermen, marktmanipulatie te voorkomen en de soevereiniteit van de Amerikaanse dollar te waarborgen. Gooi daar een sausje van anti-terrorismefinanciering en anti-witwassen overheen en politici worden enthousiast.

Komst van ETF’s

Het valt op dat er veel aandacht is voor stablecoins, toch een potentiële concurrent voor een toekomstige digitale dollar. Dit zou kunnen suggereren dat er meer regulering bijkomt op de korte termijn, hoewel niemand weet wanneer. Lees je dit artikel in de kroeg met een glas dat halfvol zit, dan zou je kunnen zeggen dat deze nieuwe regels ervoor zorgen dat de deur open wordt gezet voor ETF’s op basis van cryptocurrency’s.

The post Amerika: Bitcoin wordt niet verboden, maar regulering is nodig voor stablecoins appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Tokenizing music catalogs: The next frontier for Web3 and the music industry

At the Proof of Talk 2024 conference in Paris, Serio Mottola, the CEO of Music Protocol, advocated for integrating blockchain technology into the already established...

Bitcoin price tracks $68K as ‘chicken’ crypto market shrugs off US PPI

Bitcoin and altcoins are unmoved by a significant inflation slowdown, as shown in the latest U.S. macro data.

Bitget COO Apprentices Showcase Talent at the University of Nicosia Event

Victoria, Seychelle, June 13th, 2024, Chainwire Bitget, a leading cryptocurrency exchange and Web3 company, is excited to announce the participation of its COO Apprentices in a...

Crypto Just Got Hungrier: DevourGO Now Accepts Payments via Coinbase Commerce

Phoenix, United States, June 13th, 2024, Chainwire Devour, the leading web3-powered food ordering platform, announced today that it’s simplifying crypto payments for millions of users with...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo