Altcoin nieuws: Cardano maakt zich klaar voor smart contracts en Polkadot verloot vierde testparachain

De blockchain van Cardano heeft een hard fork succesvol uitgevoerd, dit betekent dat Cardano zich klaar maakt voor smart contracts. Daarnaast is een parachain van Polkadot verloot aan Phala Network’s Khala.

Cardano en smart contracts

Cardano heeft een enorme roadmap voor de komende decennia. Een klein onderdeel hiervan is de hard fork waardoor Cardano de Alonzo White-fase ingaat. Dit is een van de stappen om uiteindelijk smart contract uit te kunnen rollen op het netwerk. Tijdens deze fase zal het aantal testers drastisch toenemen en meer functionaliteiten toevoegen.

HARD FORK SUCCESSFUL: Delighted to report around 19.44 UTC today we successfully forked the #Alonzo testnet to the new #AlonzoWhite node. The new network is happily making blocks already. 1/5

— Input Output (@InputOutputHK) July 14, 2021

Het eerste testnet werd eind mei gelanceerd, deze heet Alonzo Blue. Na het Witte tijdperk zal Alonzo tijdens de Paarse fase publiekelijk beschikbaar zijn voor alle stake pool operators (SPO’s). De langverwachte Alonzo hard fork, vernoemd naar de wiskundige Alonzo Church, zal naar verwachting begin september op het mainnet worden ingezet.

Dit is goed nieuws voor iedereen die ADA aanhoudt, want dat betekent smart contracts en alle voordelen die dat met zich meebrengt. Denk bijvoorbeeld aan DeFi, om te kunnen concurreren met bedrijven als Ethereum, Binance Smart Chain (BSC) en Solana.

Khala van Phala Network op testnet Polkadot

Phala Network’s ‘canary network’ Khala won deze week de vierde Kusama parachain slotveiling, er is maar liefst 132.280 Kusama bijgedragen door 2.759 adressen. Een canary-netwerk is een experimentele omgeving voor blockchain-ontwikkelaars om hun code, producten en diensten te bouwen en te testen.

Kusama en Polkadot zijn twee op zichzelf staande netwerken die zijn gebouwd met praktisch dezelfde code. Kusama heeft snellere governance-parameters en lagere toegangsdrempels, omdat je het kan zien als een soort testblockchain voor nieuwe projecten. Als alles succesvol is, dan kan er gemigreerd worden naar Polkadot. Of niet, dat is aan het project zelf. In het geval van Khala lijkt Kusama de juist plek te zijn.

Polkadot is vooral populair in China, grotendeels vanwege de aantrekkingskracht (niet fysiek) van oprichter Gavin Wood. Hij stond namelijk ook aan de wieg van Ethereum. Daarnaast krijgen Chinese Polkadot projecten veel financiële steun van de Web3 Foundation. Phala/Khala heeft een actieve Chinese gemeenschap met meer dan 8.000 mensen in de WeChat-groep, bijna 20.000 mensen die abonnees en meer dan 2.000 mensen in de Telegram-groep.

Er zijn in totaal vijf parachains te vergeven op Kusama:

Acala’s Narura Network
Moonbeam’s Moonriver Network
Astar’s (voorheen Plasm) Shiden Network
Phala Network’s Khala
?

De vijfde parachain wordt later deze maand geveild. Alle KSM-tokens die door de winnaars zijn bijgedragen, worden opgesloten voor de duur van de huurovereenkomst en de projecten kunnen hun huurovereenkomst verlengen door nog een veiling te winnen.

The post Altcoin nieuws: Cardano maakt zich klaar voor smart contracts en Polkadot verloot vierde testparachain appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

BTC price demands $63K flip as BlackRock CEO calls Bitcoin ‘legitimate’

BTC price gains from the weekend hold firm as Larry Fink confirms that he is no longer a Bitcoin "skeptic."

Tether hires Chainalysis’ chief economist for USDT usage reports

Tether has appointed Philip Gradwell as head of economics to improve transparency on USDT usage to regulators.

DePin Helium Mobile releases first post-roadmap progress update

Decentralized physical infrastructure networks represented the fourth most profitable sector for investors in the first half of 2024.

CME announces real-time indices for XRP

XRP has risen by over 23% in the last two weeks following the announcement from the CME and CTF that they will be providing reference...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo