Algorand prijsvoorspelling: ALGO’s uitbraak richt zich nu op de 3 dollar

Al met al is het belangrijkste kortetermijndoel voor ALGO de recordprijs van 3,56 dollar te halen dat op 20 juni 2019 bereikt werd

Algorand (ALGO) trotseerde de door Bitcoin (BTC) geleide marktdip door toch nog te stijgen om zo het hoogste prijsniveau sinds juni 2019 te bereiken. De cryptovaluta is de afgelopen 24 uur met meer dan 30% ten opzichte van de Amerikaanse dollar gestegen, en haar handelspaar steeg evenzo 32% ten opzichte van BTC.

ALGO verwisselt, na een prijsdaling vanaf een meerjarige piekprijs van 2,22 dollar, op het moment van schrijven zo rond de 2,01 dollar van eigenaar. Dit terwijl de bulls tegen een toenemende verkoopdruk van handelaren strijden die graag tegen de huidige prijzen hun winst willen verzilveren.

Het opwaartse momentum van de Algorand prijs is, ondanks een prijsstagnatie die door de winstnemingen veroorzaakt wordt, nog steeds intact en het is daardoor waarschijnlijk dat het de komende dagen naar nieuwe hoogten zal stijgen.

ALGO prijsvoorspelling

ALGO/USD dagelijkse prijsgrafiek. Bron: TradingView

Algorand lijkt startklaar voor nog meer koerswinst te zijn, maar een exacte voorspelling is net zoals bij elke andere crypto moeilijk in te schatten. De reden hiervoor is te wijten aan de wilde aard van de cryptomarkt, wat betekent dat de volatiliteit in een flits een momentum kan veranderen.

Desalniettemin zouden haar sterke prestaties, zoals ook door verschillende analisten was voorspeld, ervoor moeten zorgen dat ALGO de toegenomen accumulatie zo rond de 2 dollar in een nieuwe opwaartse druk omzet. De dagelijkse RSI die de piek van februari 2021 nog moet bereiken, suggereert dat er ruimte voor een verdere groei is. De stijgende prijscurven van de voortschrijdende gemiddelden zijn ook indicatief voor een bullishe voortzetting.

Haar prijs lijkt zo op de korte termijn klaar voor een run naar het 3 dollar prijsniveau en vervolgens de 3,50 dollar te zijn. Bij een pauzering in deze uptrend zou een herbeproeving van de 1,73 dollar alsook mogelijk zijn. In dat geval identificeert de technisch analist Altcoin Sherpa het 1,50 dollar ondersteuningsniveau als een goed instappunt.

Waarom is de ALGO prijs met 50% gestegen?

De prijs van het Algorand token ALGO ging op 8 september parabolisch omhoog toen het aantal kopers met meer dan 50% steeg en het zo de grootste dagwinst sinds augustus 2019 boekte. Deze laatste prijspiek volgt op het positieve nieuws dat Algorand met de Mexicaanse crypto-uitwisseling Bitso en de door de Verenigde Staten gecharterde Silvergate Bank zal samenwerken om de Chivo wallet van El Salvador te faciliteren, de sleutel tot de acceptatie door het land van Bitcoin als een wettig betaalmiddel.

Dit nieuws draagt tevens bij aan de solide fundamenten van Algorand en volgens Anthony Scaramucci, de oprichter van SkyBridge Capital, is de ALGO prijs er klaar voor om in deze herfst te doen wat Solana (SOL) tijdens de afgelopen zomer deed.

De pseudonieme cryptoliefhebber Daren zegt dat Algorand alle positieve eigenschappen heeft om het een belangrijk doel voor investeerders te maken, aangezien het heel nuttig is, smart contracts biedt en een hotspot voor NFT’s is.

The post Algorand prijsvoorspelling: ALGO’s uitbraak richt zich nu op de 3 dollar appeared first on Cryptostart.

All Dutch and English crypto news!

Bitcoin bank proposal gains momentum in El Salvador

The Bank for Private Investment will “diversify the financing options” available to investors in both Dollars and Bitcoin.

Home miners may benefit from NiceHash, Marathon Digital collaboration

The new NiceHash firmware will combine the advantages of two products.

Mining execs establish organization to influence US crypto voters

A board member of the Bitcoin Voter Project described the group as nonpartisan and planned to take a different approach than initiatives like Stand With...

Crypto Biz: Riot Platforms and Bitfarms dispute escalates

This week’s Crypto Biz explores the corporate battle between Riot Platforms and Bitfarms, Tether’s $1 billion budget for startups, Ripple Labs’ new custodian deal, and...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo