Alex Mashinsky zegt dat Celsius zal moeten ‘afwachten’ op de nadelige gevolgen van de zaak SEC vs. Coinbase

Woensdag maakte Coinbase bekend in een regelgevende aanvraag dat het een Wells Notice had ontvangen van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. Vanaf toen stroomt er ondersteuning voor het bedrijf en zijn CEO, Brian Armstrong, binnen vanuit de cryptogemeenschap. Coinbase heeft een voorgesteld Lend-programma dat 4% rente zou bieden op klantenbezit van de USD Coin (USDC) stablecoin.

Daarom heeft de SEC gedreigd de beurs aan te klagen. Voor Armstrong is er gebrek aan duidelijkheid van de toezichthouder over waarom het gelooft dat het product een effect is. De Coinbase CEO heeft woensdag zijn ontevredenheid geuit op Twitter. Vergelijkbare producten worden door platforms Celsius en BlockFi geboden. Alex Mashinsky, Celsius Network medeoprichter en CEO, zei in een gesprek met Yahoo Finance op woensdag dat iedereen in de crypto-industrie op zoek was naar duidelijkheid.

Mashinsky vindt dat ze nu door deze troebele wateren gaan en duidelijkheid moeten krijgen. Verder zal het even duren voordat ze de regels hebben zodat ze sneller verder kunnen. Coinbase biedt al rendementen op crypto-activa zoals Ether (ETH), vertelde de Celsius CEO in gesprek met Cointelegraph. Volgens hem lijkt de SEC dus een bijzonder probleem te hebben met het aanbod van rente op USDC stablecoin-deposito’s.

Mashinsky legde uit dat het rendement op USDC een effect kan zijn, volgens de claim van de SEC, wanneer betaald aan niet-geaccrediteerde investeerders. En dat Coinbase geen toestemming heeft gevraagd voor alle activa, alleen maar voor USDC, volgens Mashinsky. Celsius betaalt ook rendementen op USDC en andere stablecoins aan niet-geaccrediteerde investeerders. Dit bedrijf heeft meer dan $ 20 miljard aan activa onder beheer.

De Celsius CEO zei echter dat het bedrijf een pionier was op dit gebied en dat het lang duurde voordat de producten waren geperfectioneerd. Volgens Mashinsky helpt het om de eerste te zijn om de producten uit te zoeken. Aan hem werd de vraag gesteld als dit betekent dat Celsius in staat zou zijn om met succes te navigeren door een vergelijkbaar regelgevend onderzoek als Coinbase.

Mashinsky antwoordde dat eenieder moet afwachten wat de SEC als regelgeving zal uitvaardigen. Volgens hem lijkt het erop dat Coinbase de SEC voor de rechter wil dagen zoals XRP en wil bewijzen dat ze verder zijn gegaan dan hun handvest. Mark Cuban, miljardair-investeerder en eigenaar van Dallas Mavericks, plaatste woensdag een bericht op Twitter waarin hij Armstrong en Coinbase adviseerde.

Cuban gaf aan om in het offensief te gaan en de stap van de SEC te bestempelen als ‘regulering via procesvoering’. Door een aanklacht in te dienen, mag de SEC op hun eigen rechtbank spelen om het te reguleren, verklaarde hij in een latere tweet. Cuban voegde eraan toe dat de SEC de werking van gedecentraliseerde financiën, of DeFi, zou kunnen veranderen, maar dat DeFi ook zou kunnen groeien.

Voor het grotere welzijn van de rest van de industrie drong Cuban er bij Coinbase op aan, agressief te zijn in zijn reactie op de dreiging van juridische stappen. De Dallas Mavericks eigenaar verklaarde dat het beter is voor de industrie dat ze de SEC opnemen in plaats van dat de SEC achter een kleine gedecentraliseerde entiteit aangaat. En dat zo een entiteit een snel oordeel krijgt dat de wet van het land wordt voor DeFi.

Als er rente in rekening wordt gebracht of geheven op tokenleningen volgens de wet, worden deze “leenovereenkomsten” als effecten beschouwd. Hiervan is economieauteur Frances Coppola overtuigd in haar uitleg over de situatie. Gary Gensler, de SEC-voorzitter, heeft zojuist een waarschuwingsschot gestuurd naar andere cryptobedrijven die vergelijkbare producten aanbieden in een van zijn meest agressieve, recente acties tegen de industrie. Zo luidt de mening van Bloomberg over de actie.

Het bericht Alex Mashinsky zegt dat Celsius zal moeten ‘afwachten’ op de nadelige gevolgen van de zaak SEC vs. Coinbase verscheen eerst op CryptoClan.

All Dutch and English crypto news!

Coinbase narrows subpoena, wants Gensler’s emails during time as SEC Chair

Coinbase initially demanded a subpoena into Gary Gensler’s private communications before his time as SEC Chair but has changed tactics in its latest letter to...

Plaintiffs amend complaint in Tether lawsuit for alleged USDT scheme

The class-action lawsuit alleges Tether and Bitfinix conspired to manipulate crypto market prices.

Bitcoin’s top 100 ‘dustiest’ wallets contain over $88M in BTC

More than $88 million is held in the top 100 Bitcoin wallets, which are classified as containing a “minuscule amount” of BTC.

SEC directs final S-1 submissions for Ether ETFs with target launch on July 23

SEC mandates final S-1 filings for Ether ETFs by July 16, launch set for July 23. Invesco, Galaxy set fees at 0.25%; VanEck, Franklin Templeton at...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo