Alex Mashinsky zegt dat Celsius zal moeten ‘afwachten’ op de nadelige gevolgen van de zaak SEC vs. Coinbase

Woensdag maakte Coinbase bekend in een regelgevende aanvraag dat het een Wells Notice had ontvangen van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. Vanaf toen stroomt er ondersteuning voor het bedrijf en zijn CEO, Brian Armstrong, binnen vanuit de cryptogemeenschap. Coinbase heeft een voorgesteld Lend-programma dat 4% rente zou bieden op klantenbezit van de USD Coin (USDC) stablecoin.

Daarom heeft de SEC gedreigd de beurs aan te klagen. Voor Armstrong is er gebrek aan duidelijkheid van de toezichthouder over waarom het gelooft dat het product een effect is. De Coinbase CEO heeft woensdag zijn ontevredenheid geuit op Twitter. Vergelijkbare producten worden door platforms Celsius en BlockFi geboden. Alex Mashinsky, Celsius Network medeoprichter en CEO, zei in een gesprek met Yahoo Finance op woensdag dat iedereen in de crypto-industrie op zoek was naar duidelijkheid.

Mashinsky vindt dat ze nu door deze troebele wateren gaan en duidelijkheid moeten krijgen. Verder zal het even duren voordat ze de regels hebben zodat ze sneller verder kunnen. Coinbase biedt al rendementen op crypto-activa zoals Ether (ETH), vertelde de Celsius CEO in gesprek met Cointelegraph. Volgens hem lijkt de SEC dus een bijzonder probleem te hebben met het aanbod van rente op USDC stablecoin-deposito’s.

Mashinsky legde uit dat het rendement op USDC een effect kan zijn, volgens de claim van de SEC, wanneer betaald aan niet-geaccrediteerde investeerders. En dat Coinbase geen toestemming heeft gevraagd voor alle activa, alleen maar voor USDC, volgens Mashinsky. Celsius betaalt ook rendementen op USDC en andere stablecoins aan niet-geaccrediteerde investeerders. Dit bedrijf heeft meer dan $ 20 miljard aan activa onder beheer.

De Celsius CEO zei echter dat het bedrijf een pionier was op dit gebied en dat het lang duurde voordat de producten waren geperfectioneerd. Volgens Mashinsky helpt het om de eerste te zijn om de producten uit te zoeken. Aan hem werd de vraag gesteld als dit betekent dat Celsius in staat zou zijn om met succes te navigeren door een vergelijkbaar regelgevend onderzoek als Coinbase.

Mashinsky antwoordde dat eenieder moet afwachten wat de SEC als regelgeving zal uitvaardigen. Volgens hem lijkt het erop dat Coinbase de SEC voor de rechter wil dagen zoals XRP en wil bewijzen dat ze verder zijn gegaan dan hun handvest. Mark Cuban, miljardair-investeerder en eigenaar van Dallas Mavericks, plaatste woensdag een bericht op Twitter waarin hij Armstrong en Coinbase adviseerde.

Cuban gaf aan om in het offensief te gaan en de stap van de SEC te bestempelen als ‘regulering via procesvoering’. Door een aanklacht in te dienen, mag de SEC op hun eigen rechtbank spelen om het te reguleren, verklaarde hij in een latere tweet. Cuban voegde eraan toe dat de SEC de werking van gedecentraliseerde financiën, of DeFi, zou kunnen veranderen, maar dat DeFi ook zou kunnen groeien.

Voor het grotere welzijn van de rest van de industrie drong Cuban er bij Coinbase op aan, agressief te zijn in zijn reactie op de dreiging van juridische stappen. De Dallas Mavericks eigenaar verklaarde dat het beter is voor de industrie dat ze de SEC opnemen in plaats van dat de SEC achter een kleine gedecentraliseerde entiteit aangaat. En dat zo een entiteit een snel oordeel krijgt dat de wet van het land wordt voor DeFi.

Als er rente in rekening wordt gebracht of geheven op tokenleningen volgens de wet, worden deze “leenovereenkomsten” als effecten beschouwd. Hiervan is economieauteur Frances Coppola overtuigd in haar uitleg over de situatie. Gary Gensler, de SEC-voorzitter, heeft zojuist een waarschuwingsschot gestuurd naar andere cryptobedrijven die vergelijkbare producten aanbieden in een van zijn meest agressieve, recente acties tegen de industrie. Zo luidt de mening van Bloomberg over de actie.

Het bericht Alex Mashinsky zegt dat Celsius zal moeten ‘afwachten’ op de nadelige gevolgen van de zaak SEC vs. Coinbase verscheen eerst op CryptoClan.

All Dutch and English crypto news!

Circle weighs in on SEC vs. Binance case, argues stablecoins are not securities

In a court filing, Circle argued that assets that are pegged to the U.S. dollar, like the Binance USD (BUSD) or its own stablecoin USDC,...

Gemini to halt operations in the Netherlands by mid-November

New York-headquartered crypto exchange Gemini has decided to quit the Netherlands, following in the footsteps of crypto giant Binance. The company cites its inability to...

New US bill to require firms to report off-chain transactions to CFTC

A new bill in the United States aims to require cryptocurrency service providers to report all blockchain transactions to a government repository. On Sept. 28, U.S....

NFT artist raises $140K for cancer support charity

A nonfungible token (NFT) artist raised nearly $140,000 (114,000 British pounds) from an art event in Edinburgh, Scotland to support cancer treatment. Maggie's Edinburgh - an...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo