Adoptie van Dogecoin is overdreven, en geen bedreiging voor dollar

Dogecoin is niet meer weg te denken uit het crypto-landschap. De munt heeft al jaren een groep die hard fans, maar sinds Elon Musk uit de kast kwam als Doge-liefhebber, lijken de harten van mainstream investeerders ook veroverd te zijn. Maar Tony Richards, hoofd betalingen van de Reserve Bank of Australia, denkt dat de populariteit overdreven is.

Peiling is niet eerlijk

Hij reageert op de uitslag van een online poll van Finder, deze concludeerde namelijk dat 5% van alle Australiërs de meme-cryptocurrency Dogecoin bezitten. Er wonen tussen de 25 en 26 miljoen mensen, dus dit zou betekenen dat minimaal 1,25 miljoen Australiërs Dogecoin zouden hebben. Richards legt uit dat dergelijke online peilingen waarschijnlijk oudere mensen en gebieden met een slechte internetverbinding uitsluiten.

Geen bedreiging voor dollar

Vanochtend vertelde hij tijdens een online-bijeenkomst dat hoewel cryptocurrency’s de aandacht van velen hebben getrokken, ze niet veel worden gebruikt in Australië. ‘Ik beschouw ze niet als een bedreiging voor de Australische dollar of voor onze monetaire soevereiniteit, of voor het vermogen van de Reserve Bank om monetair beleid te voeren,’ vertelde Dr. Richards aan de Australian Corporate Treasury Association.

‘Ik zie geen winkels die hun prijzen in cryptocurrency’s publiceren of bedrijven die hun jaarverslagen in crypto’s uitdrukken, of veel mensen die betaald willen worden in cryptocurrency.’

Richards is een OG

Nadat hij zijn twijfels uitte over de acceptatie van crypto’s, moest hij ook iets bekennen. Richards heeft sinds de zomer van 2014 een crypto-wallet. ‘Het is tenslotte een deel van mijn werk om te proberen nieuwe betaalinstrumenten en -technologieën te begrijpen.’

Wellicht had Richards beter kunnen wachten tot na kerst met zijn uitspraken. Crypto.com hield namelijk in oktober ook een enquête onder hun Australische klanten. Meer dan een kwart is van plan om deze feestdagen digitale activa te gebruiken als onderdeel van hun kerstcadeaus.

Crypto geven met feestdagen

Van degenen die de afgelopen maanden crypto hebben gekocht, reageerde 26% dat ze zouden overwegen om met Kerst wat van hun gekochte coins cadeau te doen. Meer dan de helft, of 53% van degenen die overwegen om crypto-cadeaus te kopen, zei dat ze zouden overwegen om deze kerst crypto te kopen voor vrienden en familie, zoals Bitcoin of Ethereum.

Ongeveer 42% zei dat ze overwegen om vouchers te kopen en 35% overweegt om cryptoboeken te kopen. Ongeveer een derde van de ondervraagden zei te overwegen om non-fungible tokens (NFT’s) weg te geven.

Uit het onderzoek bleek ook dat cryptoproducten zoals sokken of hoodies met een thema deze feestdagen populaire cadeaus zouden kunnen zijn, bijna de helft zei namelijk hier naar op zoek te zijn.

Krijg 10 euro Dogecoin van ons

Handel in Dogecoin op het nieuwe tradingplatform van BTC Direct. Maak een account aan met vouchercode NIEUWS en je krijgt 10 euro van ons om mee te handelen. Deze vouchercode vul je onderaan het aanmeldscherm in. Klik op de knop hieronder om direct een account aan te maken.


Geef mij 10 euro

Liever eerst meer informatie?

Australische Commonwealth bank biedt crypto-app

Volgens de Commonwealth Bank of Australia werken ze samen met de cryptocurrency-beurs Gemini om cryptohandel voor haar 6,5 miljoen klanten te vergemakkelijken. Gemini is van twee van de eerste crypto-miljardairs, Cameron en Tyler Winklevoss, ook wel bekend van hun vroege rol in Facebook. CBA werkt ook samen met Chainalysis om compliance-diensten te leveren.

In het persbericht staat dat een aanzienlijk aantal CBA-klanten geïnteresseerd in cryptohandel, en een groot deel van hen doet dit al actief op andere beurzen. Als gevolg hiervan is CBA van plan een pilottest te lanceren waarin gebruikers van de CommBank-app tien verschillende crypto-activa kunnen verhandelen, waaronder Bitcoin, Ethereum, Litecoin en Bitcoin Cash. De pilot gaat de komende weken van start en zal in de loop van 2022 geleidelijk meer functies uitrollen.

The post Adoptie van Dogecoin is overdreven, en geen bedreiging voor dollar appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

NFT artist raises $140K for cancer support charity

A nonfungible token (NFT) artist raised nearly $140,000 (114,000 British pounds) from an art event in Edinburgh, Scotland to support cancer treatment. Maggie's Edinburgh - an...

French police raid Nvidia offices amid antitrust investigation: Report

Nvidia, one of the global leaders in artificial intelligence (AI) chip production with headquarters in California, reportedly faced a police raid in its French offices...

Kresus teams up with Collectibles.com as preferred crypto wallet partner

Collectibles.com is gearing up for its much-anticipated launch. Collectibles.com is a Web3 collectibles marketplace that allows collectors to buy, sell, and trade assets. Kresus Collectibles.com partnership makes...

ApeCoin stijgt 11%, wat is dit voor een gekke cryptocurrency?

Geef een aap een gouden ring… en hij maakt er ApeCoin van. Deze crypto is vandaag met 10% gestegen, dus tijd om naar deze coin...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo