Adoptie Bitcoin Lightning Netwerk gaat in steeds hoger tempo

Het gaat hard met het Bitcoin Lightning Netwerk. De beroemde tweede laag op Bitcoin waarvoor de eerste schetsen pas in 2016 werden gepubliceerd. Het is dus nog helemaal niet zo lang geleden dat Lightning nog slechts een idee was. Nu is er in de vorm van El Salvador een eerste land dat onder andere Lightning gebruikt om bitcoin te adopteren als wettig betaalmiddel.

Dat de technologie snel volwassen wordt zien we ook terug in de statistieken van het netwerk. In de afgelopen twaalf maanden is het aantal open betaalkanalen binnen Lightning met 126 procent toegenomen. Op het moment van schrijven hangen we rond de 72.000 open betaalkanalen, terwijl het gemiddelde in de jaren 2019 – 2020 op ongeveer 32.000 lag. Hetgeen laat zien dat steeds meer mensen Lightning gebruiken en komt het betalen van je koffie met bitcoin in rap tempo dichterbij.

Lightning groeit op alle vlakken

Het is niet alleen het aantal betaalkanalen dat de afgelopen maande explosief is gestegen, maar ook het aantal nodes en de capaciteit van het netwerk zijn hoger dan ooit. Waar we het in 2020 met ongeveer 5.000 nodes moesten doen, staan we inmiddels op 15.000 zichtbare nodes. Let op, het gaat hier om zichtbare nodes, want er zijn ook genoeg mensen die hun node achter bijvoorbeeld Tor draaien en dus niet zichtbaar zijn.

Behalve het aantal nodes is dus ook de capaciteit van het Lightning Netwerk als een raket omhooggeschoten. Waar er begin 2020 nog een waarde van ongeveer 5,8 miljoen euro in het Lightning Netwerk opgesloten zat, gaat dat nu om bijna 100 miljoen euro. Daar moet uiteraard wel bij gezegd worden dat bitcoin in die periode ook een flinke koersstijging heeft doorgemaakt. Als we puur kijken naar het aantal bitcoin dat sinds begin 2020 aan het netwerk is toegevoegd gaat het om een stijging van 250 procent.

Behalve het feit dat het Lightning Network wat de pure statistieken betreft in de groei zit, wordt het gebruiken ervan ook steeds meer mainstream. In de begindagen was Lightning, net als bitcoin, een speeltje voor de echte fanatiekelingen. Dat begint vanwege de toenemende gebruiksvriendelijkheid te veranderen en langzaam maar zeker wordt het toegankelijk voor praktisch iedereen.

Twitter helpt mee aan adoptie Lightning Netwerk

Donderdagavond laat kwam nog het nieuws dat het Strike van Jack Mallers heeft gewerkt aan de integratie van bitcoin en het Lightning Netwerk binnen het Twitter platform. Vanaf heden is het mogelijk om gebruikers op Twitter een door jouzelf te bepalen hoeveelheid bitcoin te doneren. Ook die integratie heeft voor een explosie van het aantal gebruikers van het Lightning Netwerk gezorgd.

Zo is het aantal nieuwe nodes in de afgelopen 24 uur met 23.68 procent toegenomen en het aantal betaalkanalen met 22,24 procent. Bitcoin zelf heeft daar vandaag wat de koers betreft niet bepaald de vruchten van geplukt. We staan vandaag op het moment van schrijven namelijk een stevige 8 procent in de min. Daar worden we als bitcoiners dan weer wat minder vrolijk van.
“Het is bijzonder om te zien hoe het Lightning Netwerk een plek krijgt in de echte wereld. Steeds meer vallen de puzzelstukjes samen,” aldus Jeff Gallas, de CEO en oprichter van Fulmo, een in Berlijn gevestigde Lightning Netwerk startup tegenover Decrypt. De integratie van het Lightning Netwerk in Twitter maakt het relatief eenvoudig en enorm goedkoop om vrijwel iedereen ter wereld betalingen te sturen.

The post Adoptie Bitcoin Lightning Netwerk gaat in steeds hoger tempo appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Crypto Biz: Kraken offers stock trading as exchanges adapt to changing regulations

Cryptocurrency exchanges are adopting alternative strategies to conduct business in the face of tighter crypto regulatory environments worldwide. Signs are everywhere. Kraken is reportedly moving to offer...

Industry leaders and policymakers weigh in on a potential US gov’t shutdown

The United States House of Representatives has rejected a bill passed on by the Senate aimed at funding the government, and Speaker Kevin McCarthy's proposals...

Bitcoin’s inflation-hedge theory tested as rising interest rates bring turbulence to markets

The U.S. economy has been facing turbulent times lately, with the U.S. personal consumption expenditure (PCE) inflation index rising by a significant 3.5% over the...

Pond0x DEX claims $100M in trading volume as critics allege it’s a scam

The Pond0X decentralized exchange (DEX) has reached more than $100 million in total trading volume, according to a September 28 social media post from its...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo