Aave prijsanalyse: de AAVE downtrend kan naar de 200 dollar leiden

Het negatieve sentiment in verband met het harde optreden van China tegen crypto heeft de marktvooruitzichten van de meeste altcoins beïnvloed

De prijs van Aave schommelt op het moment van schrijven in de buurt van de 276 dollar, met daarbij een intraday actie waarbij de bulls naar een nieuw momentum op zoek zijn; dit terwijl de vroege woensdagochtend deals een prijsstijging van 3% realiseerde. Deze kleine verandering in de prijsbeweging komt omdat de bredere markt de wijdverbreide neerwaartse druk lijkt te stoppen, waardoor Bitcoin alsook weer boven de 42.000 dollar uit probeert te komen.

De cryptomarkt toont echter veerkracht en de agressiviteit van de bulls zou Aave naast de grote altcoins zoals Ethereum, Cardano en Solana omhoog zien springen. Deze drie cryptomunten vertonen allemaal tekenen van een positieve omslag op de korte termijn na het opnieuw beproeven van hun belangrijke ondersteuningsgebieden zo rond respectievelijk de 2.900, 2.10 en 138 dollar.

AAVE prijsvooruitzicht

Het AAVE/USD handelspaar is van een dieptepunt van 256 dollar opgeveerd, omdat de kopers zich momenteel op een nieuw momentum richten na de prijsdaling van de prijspiek van 415 dollar die op 16 september bereikt werd. De technische vooruitzichten zijn echter licht in het voordeel van de bears, iets wat ook op de dagelijkse prijsgrafiek te zien is.

De afbraak van een oplopend driehoekspatroon lijkt het bullishe beeld van vóór de marktdaling van deze week ongeldig te hebben gemaakt. Er is alsmede een indicatie van een berenvlagformatie, een patroon dat waarschijnlijk een bearishe voortzetting aangeeft.

Er zijn tevens de 50 SMA en 100 SMA curves die aangeven dat de correctie de koersprijzen kan verlagen. Dit beeld zal verder versterkt worden als de RSI een nieuw dieptepunt onder het evenwichtspunt meemaakt.

AAVE/USD dagelijkse prijsgrafiek. Bron: TradingView

Als dit scenario uitkomt, dan zullen nieuwe koersverliezen richting de 250 dollar AAVE/USD de mogelijkheid bieden om verder tot de 212 dollar af te zakken en vervolgens de psychologische ondersteuning op de 200 dollar. De volgende belangrijke vraagzone onder deze prijszone bevindt zich ongeveer op de 150 dollar.

Aan de andere kant zal AAVE waarschijnlijk naar een dagelijkse afsluiting van meer dan 295 dollar op zoek gaan, een prijsgebied dat waarschijnlijk enige lichte weerstand zal bieden. Als deze prijszone inderdaad gehaald wordt en als ondersteuning voor de volgende twee kaarsen zal werken, dan zouden de bulls zich vervolgens op verdere koerswinsten boven de 100 SMA (322 dollar) kunnen richten, plus als nieuwe prijstarget het 50 SMA (360 dollar) niveau in beeld brengen.

The post Aave prijsanalyse: de AAVE downtrend kan naar de 200 dollar leiden appeared first on Cryptostart.

All Dutch and English crypto news!

BlackRock’s Larry Fink says he was wrong, calls Bitcoin digital gold

BlackRock, the world's biggest hedge fund, currently has $10.6 trillion in assets under management and the largest Bitcoin investment fund.

BTC price demands $63K flip as BlackRock CEO calls Bitcoin ‘legitimate’

BTC price gains from the weekend hold firm as Larry Fink confirms that he is no longer a Bitcoin "skeptic."

Tether hires Chainalysis’ chief economist for USDT usage reports

Tether has appointed Philip Gradwell as head of economics to improve transparency on USDT usage to regulators.

DePin Helium Mobile releases first post-roadmap progress update

Decentralized physical infrastructure networks represented the fourth most profitable sector for investors in the first half of 2024.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo