Aanvraag Goldman Sachs voor lancering DeFi en Blockchain Equity ETF

Goldman Sachs heeft bij de Amerikaanse SEC een aanvraag ingediend om een op de beurs verhandelbaar fonds te starten dat beleggers toegang kan geven tot blockchain aandelen en gedecentraliseerde financiering

Wall Street investeringsbank Goldman Sachs heeft bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een aanvraag ingediend voor de oprichting van een exchange traded fund (ETF) dat zich op gedecentraliseerde financiering (DeFi) en blockchain aandelen richt.

In de aanvraag staat dat de ETF zal worden gekoppeld aan de prestaties van bedrijven die actief zijn in de blockchain en DeFi sectoren. Goldman Sachs schreef dat het “fonds streeft naar beleggingsresultaten die voordat de kosten in rekening worden gebracht nauw overeenkomen met de prestaties van de Solactive Decentralised Finance and Blockchain Index.”

Op dit moment is het nog onduidelijk waaruit de Index is opgebouwd. “De Index is ontworpen om blootstelling te kunnen leveren aan bedrijven met twee belangrijke thema’s, de implementatie van Blockchain technologie en de digitalisering van financiën,” voegde Goldman Sachs eraan toe.

De investeringsbank verwijst met de digitalisering van financiën naar DeFi en definieert het als de digitale transformatie van de traditionele financiële dienstverlening. Goldman Sachs zei dat de digitalisering onder andere gaat over de ondersteuning en levering van betalingen, transactiediensten, kredietverlening en verzekeringen.

De aandelen die in de ETF beschikbaar zouden moeten komen, worden niet beperkt tot bedrijven die in de Verenigde Staten actief zijn. Volgens Goldman Sachs gaat de ETF bedrijven bestrijken die gevestigd zijn in ontwikkelde en opkomende markten wereldwijd en die genoteerd zijn op markten zoals Duitsland, Hongkong, het Verenigd Koninkrijk, Japan, Zuid-Korea, Canada, Frankrijk, Australië, Zwitserland en Nederland.

Goldman Sachs heeft zijn aanwezigheid in de wereld van crypto al vergroot. Eerder deze maand bleek uit een enquête van Goldman Sachs dat 15% van haar family office cliënten al in crypto investeerde, en dat nog eens 45% geïnteresseerd is in toetreding tot die markt.

De Amerikaanse SEC staat erom bekend dat ze niet veel op crypto gerichte ETF’s goedkeuren. Op dit moment beoordeelt de SEC negen Bitcoin en twee Ether ETF voorstellen. De overheidsinstantie heeft dit jaar tot nu toe beslissingen over drie Bitcoin ETF voorstellen uitgesteld.

The post Aanvraag Goldman Sachs voor lancering DeFi en Blockchain Equity ETF appeared first on Cryptostart.

All Dutch and English crypto news!

US Bitcoin miners silent in face of Kerrisdale ‘snake oil’ claims

U.S. Bitcoin miners have remained tight-lipped following a recently released Kerrisdale Capital report criticizing the industry.

Terraform Labs ends operations, Terra community takes over

Terraform Labs ceases operations after a $4.47 billion settlement with the SEC, transferring control of the Terra blockchain to the community.

Shiba Inu onder druk: Whales verplaatsen 4,29 biljoen SHIB naar Coinbase

Shiba Inu, de op één na grootste meme coin, heeft de afgelopen 30 dagen een zijwaartse prijsbeweging doorgemaakt, met een duidelijke daling in de afgelopen...

Zero-knowledge Manta Network launches $50M ecosystem fund

Early-stage projects building on Manta Network can receive up to $50,000 in grants.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo