Aankondiging Cardano Summit: COTI ontwikkelt stablecoin Djed voor ADA

Tijdens de Cardano Summit dit weekend kondigde Charles Hoskinson en Shahaf Bar-Geffen aan dat Cardano een eigen stablecoin zal krijgen. Dit project heet Djed en moet zorgen voor goedkopere transacties en zal veel gebruikt worden bij DeFi. De stablecoin wordt ontwikkeld door softwarebedrijf COTI.

Shahaf Bar-Geffen is de CEO van COTI Group is de CEO en Hoskinson staat aan het hoofd van Cardano.

De Djed stablecoin zal worden uitgegeven op Cardano en moet de groei van zijn ontluikende ecosysteem bevorderen, vooral nu de blockchain smart contracts begint te ondersteunen. De verwachting van de markt wordt steeds groter omdat dit de mogelijke ontwikkeling van DeFi-platformen met zich mee brengt. Mocht Cardano ooit Ethereum van de troon willen stoten, dan zijn smart contracts, DeFi en stablecoins essentieel.

Hoe werken stablecoins?

Een stablecoin is een cryptocurrency die is ontworpen om een ​​stabiele waarde te behouden ten opzichte van een onderliggend actief. De bekendste stablecoins zijn cryptocurrency’s zoals USDT of USDC, die gekoppeld zijn aan fiat-valuta’s zoals de dollar of de euro. Er zijn ook stablecoins waarvan de waarde 1:1 is gekoppeld aan grondstoffen zoals goud (Digix) of zelfs aan andere cryptocurrency’s of een collectie van crypto’s.

Er zijn verschillende methoden om te zorgen dat de stablecoin de juiste waarde heeft, de een werkt beter dan de andere. De meest populaire is het aanhouden van evenveel van het onderliggende pand. Stel dat er 100 USDT’s in omloop zijn, dan zou Tether, het overkoepelende bedrijf, ook 100 dollar in hun kas moeten bewaren.

Djed werkt anders

In het geval van Djed wordt er gegoocheld. Ze gebruiken een algoritme dat gebruik maakt van smart contracts om de waarde zo dicht mogelijk bij 1 dollar te houden. Om dit te bereiken, houdt Djed een reserve aan crypto’s aan terwijl andere coins gemined en verbrand worden, daarnaast worden constant extra coins gereserveerd om fluctuaties tegen te gaan. Dit klinkt ontzettend ingewikkeld om een coin 1 dollar te houden.

Volgens de whitepaper zullen er twee versies van Djed zijn: een minimale, voornamelijk ontworpen om als ruilmiddel te dienen, en een uitgebreide versie waarvan het smart contract een continu prijsmodel en dynamische vergoedingen gebruikt om sneller te reageren op externe gebeurtenissen.

Stablecoins veranderen transacties

Shahaf Bar-Geffen van COTI Group, zei op de conferentie dat het gebruik van een stablecoin zoals Djed gebruikers in staat zal stellen meer controle over hun transacties te behouden, dankzij de stabiele waarde en lage kosten.

‘Blockchain-deelnemers gebruiken stablecoins om alledaagse transacties uit te voeren, omdat ze ervoor zorgen dat geldwaarde naadloos kan worden uitgewisseld, ongeacht de locatie van de afzender en ontvanger. Ik geloof dat het toevoegen van de Djed stablecoin aan de Cardano-blockchain de manier waarop transacties op het platform worden afgewikkeld aanzienlijk zal verbeteren.’

Charles Hoskinson is ook enthousiast:

‘De Djed stablecoin zou een game-changer in de crypto-ruimte kunnen zijn, aantrekkelijk voor een geheel nieuw publiek in een tijd waarin de industrie al een astronomische groei doormaakt. COTI is al lange tijd een partner van het Cardano-ecosysteem. Het is geweldig om ze aan boord te hebben met deze nieuwe onderneming.’

The post Aankondiging Cardano Summit: COTI ontwikkelt stablecoin Djed voor ADA appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Bitcoin ETF’s zijn volledig terug met $100,8 miljoen aan instroom

Na twee opeenvolgende dagen van forse uitstroom hebben Bitcoin ETF’s op 12 juni een opmerkelijke ommekeer laten zien. Met een instroom van $100,8 miljoen werd...

Bitcoin is the only decentralized currency, Tether CEO says

The CEO of the company behind the world’s largest stablecoin, Tether (USDT), believes that Bitcoin is the only unstoppable cryptocurrency.

Tokenizing music catalogs: The next frontier for Web3 and the music industry

At the Proof of Talk 2024 conference in Paris, Serio Mottola, the CEO of Music Protocol, advocated for integrating blockchain technology into the already established...

Bitcoin price tracks $68K as ‘chicken’ crypto market shrugs off US PPI

Bitcoin and altcoins are unmoved by a significant inflation slowdown, as shown in the latest U.S. macro data.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo