7 september wordt historisch dag voor bitcoin, El Salvador treft voorbereidingen met installatie 200 betaalautomaten

De dag waarop bitcoin officieel wettig betaalmiddel wordt in El Salvador komt met rasse schreden dichterbij. Op 7 september is het zover en om de adoptie van bitcoin in goede banen te leiden is het land op dit moment bezig om de daarvoor benodigde infrastructuur op te zetten. Wat zich onder andere uit in het neerzetten van 200 bitcoin ATMs en 50 locaties waar je bitcoin kunt omwisselen voor Amerikaanse dollars.

Via zijn Twitter liet president Nayib Bukele onder andere weten dat inwoners van El Salvador vanaf dag één de mogelijkheid hebben om hun bitcoin voor fiatgeld om te wisselen. Daarnaast kunnen alle El Salvadorianen op 7 september de overheidswallet downloaden en daarin voor 30 Amerikaanse dollars aan bitcoin claimen.

La oposición torpe siempre juega ajedrez de un paso.

Han apostado todo a meterle miedo a la población sobre la #LeyBitcoin y puede que logren algo, pero solo hasta el 7 de septiembre.

Una vez en vigencia, la gente verá los beneficios, quedarán como mentirosos y perderán doble

— Nayib Bukele (@nayibbukele) August 23, 2021

Niemand verplicht om bitcoin te gebruiken

De keuze voor bitcoin blijft voor iedere El Salvadoriaan een vrijwillige, zo benadrukt ook president Bukele nog maar eens in zijn tweets. “Wat als iemand geen bitcoin wil gebruiken? Dan download je de app niet en ga je door met je huidige leven. Niemand zal je dollars afnemen […] Iemand kan er altijd voor kiezen om bij Western Union in de rij te gaan staan en een commissie te betalen.”

Duidelijk is dat El Salvador niemand gaat dwingen om bitcoin te gebruiken. Wat ook geen goede zaak zou zijn. Het is belangrijk dat bitcoin in de basis een vrijwillige keuze blijft. Uiteindelijk moeten mensen voor bitcoin kiezen vanwege de superieure monetaire eigenschappen en niet omdat het ze opgedragen wordt.

Het wordt interessant om te zien hoeveel inwoners van het land de eerste paar dagen de Chivo overheidswallet downloaden en hun bitcoin claimen. Bukele claimt dat de “Chivo ATMs” uiteindelijk overal in het land komen te staan en dat inwoners 24 uur per dag hun bitcoin zonder commissie kunnen omwisselen.

Bitcoin koers als een raket in aanloop naar 7 september

Wat de bitcoin koers betreft zit het wel goed in aanloop naar de voor El Salvador belangrijke datum van 7 september. We zijn deze week weer even door de magische grens van 50.000 Amerikaanse dollars gebroken en handelen daar momenteel net iets onder. De bitcoin die El Salvador gekocht heeft om aan inwoners uit te delen zal inmiddels ook in waarde toegenomen zijn.

Het MicroStrategy van Michael Saylor deed wat dat betreft ook een duid in het zakje. De grootste beursgenoteerde bitcoin hodler heeft voor meer dan 150 miljoen euro aan bitcoin gekocht en heeft nu in totaal 108.992 bitcoin op de balans staan. Op het moment van schrijven goed voor een waarde van 4,57 miljard euro. MicroStrategy begon met het kopen van bitcoin in augustus van het afgelopen jaar en die strategie heeft het bedrijf geen windeieren gelegd.

Het aandeel van MicroStrategy is sindsdien met bijna 450 procent gestegen, terwijl CEO Michael Saylor de status van een rockster heeft gekregen binnen de bitcoin-gemeenschap. Zowel financieel als qua marketing lijkt de beslissing van MicroStrategy tot nu toe een meesterzet. Na de adoptie door beursgenoteerde bedrijven in de afgelopen maanden is het in september de beurt aan El Salvador om als eerste land bitcoin te adopteren als wettig betaalmiddel.

The post 7 september wordt historisch dag voor bitcoin, El Salvador treft voorbereidingen met installatie 200 betaalautomaten appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

SEC’s Gensler is loyal to banks, not an impartial regulator — Rep. Tom Emmer

United States Rep. Tom Emmer has spoken out against Securities and Exchange Commission chairman Gary Gensler during a hearing at the House Financial Services Committee...

UK politicians enter the metaverse, mainstream media says NFTs are worthless: Nifty Newsletter

In this week's newsletter, check out Glassnode data that shows nonfungible token (NFT) protocol Bitcoin Ordinals may not be clogging the network. Read about British...

Bitcoin holds steady as DXY advance hurts stocks

Bitcoin rose to $26,820 on Wednesday, trading in the opposite direction to stocks as the Dollar Index hit a 10-month high. An easing for the DXY...

Uniswap Foundation targets $62M in additional funding

Decentralized exchange (DEX) Uniswap is seeking an on-chain vote to approve the second tranche of the $74 million funding for its developer Uniswap Foundation. According to...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo