50 miljoen dollar Facebook investering voor ‘verantwoord’ bouwen metaverse

Het investeringsfonds richt zich op een tweejarig project waarbij diverse belangrijke onderzoeks- en technologiepartners betrokken zullen zijn

Facebook wil 50 miljoen dollar in een project investeren waarvan het zegt dat zij en hun partners ‘verantwoord’ een virtuele metaverse zullen bouwen, kondigde het bedrijf op maandag aan.

De ‘metaverse’ biedt een virtuele ruimte voor individuen, waarin ze kunnen communiceren, creëren en alsook met anderen kunnen delen die zich niet in ‘dezelfde fysieke ruimte’ bevinden. Men kan hier werken, rondhangen, leren of zelfs shoppen; dit allemaal in een virtuele wereld.

De virtuele omgeving in een metaverse is geen enkel product, legde het bedrijf uit en verklaarde alsmede dat het hele idee in 10 tot 15 jaar gerealiseerd zou kunnen worden.

“Er is nog een lange weg te gaan. Maar als startpunt kondigen we de XR programma’s en haar onderzoeksfonds aan, een tweejarige investering van 50 miljoen dollar in programma’s en extern onderzoek om ons hierbij te helpen.”

Facebook is van plan om over de hele linie met experts samen te werken: van de overheid, de technische industrie en de academische wereld tot burgerrechten groepen en non-profitorganisaties. Het is volgens de social media gigant de bedoeling om te onderzoeken hoe je de metaverse het beste kunt bouwen.

De eerste partners met wie Facebook zal gaan samenwerken zijn: Organization of American States, Africa No Filter, Imisi3D en Women In Immersive Tech.

Het programma zal alsmede van een onafhankelijk extern onderzoek van verschillende universiteiten over de hele wereld profiteren. Deze omvatten de Seoul National University, de National University of Singapore, Howard University en de University of Hong Kong.

Gezamenlijk zullen de onderzoekers en wetenschappers van deze instellingen zich richten op kernthema’s zoals privacy, gegevensbescherming, veiligheid en ethiek. De kwestie van het onderzoek naar het verantwoord ontwerpen en de economische kansen zullen alsook belangrijk zijn.

Cryptoliefhebbers weten, gezien het succes van projecten zoals Decentraland, wellicht al hoe een metaverse eruit ziet. Het op Ethereum gebaseerde virtual reality platform Decentraland werd in 2017 gelanceerd en werd in februari 2020 voor het publiek geopend, waarbij zijn gebruikers erop kunnen verkennen, creëren en verhandelen.

The post 50 miljoen dollar Facebook investering voor ‘verantwoord’ bouwen metaverse appeared first on Cryptostart.

All Dutch and English crypto news!

As trial begins, Sam Bankman-Fried’s lawyers push to exclude testimony from FTX users

The criminal trial of former FTX CEO Sam Bankman-Fried (SBF) is currently underway in New York, and his legal team has filed motions aiming to...

Binance to cease BUSD lending services by October 25

Binance is carrying out a phased termination of BUSD-related services. BUSD withdrawals via various blockchain networks were suspended last month. Binance is currently locked in a legal...

Optimism network launches testnet fault-proof system in pursuit of decentralization

OP Labs, the developer of the Optimism network, launched a testnet version of its fault-proof system, according to an Oct. 3 blog post. Once it...

12 crypto experts’ tips for companies working with tokenized assets

For many consumers, dealing with certain industries - including finance and real estate - is a frustrating experience due to the vast amount of paperwork...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo